Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

ZAPUSZCZAMY WŁOSY

Polecane posty

Hej dziewczyny! Chciałabym abyśmy wymieniały się tutaj swoimi poradami,spostrzeżeniami. Wymieniały poglądy na temat suplementów,tabletek,mazideł,odżywek,które wzmacniają włosy i przyspieszają ich porost:) JA od dwóch miesięcy zaczęłam dokładnie przyglądać się swoim włosom i w sposób świadomy \"wspieram je\" łykam belisse, używam odzywki do włosów ekstremalnie suchych loreal professional. stosuję serum do włosów,nie suszę ich i....zauważam poprawę. A wy?

Gość jumba
:)cała gama porad jest na topiku "kto zapuszcza włosy, wchodźcie"czy cos w tym stylu, ale ja od niedawna mam wręcz na tym punkcie obsesje, bo włoski mam praktycznie krótkie przez mega wycieniowanie, szkoda gadać, i z tego co zauważyłam bo zapuszczam od ok 2 miesiecy to naprawdę dobre efekty przynosi vitapil i olej rycynowy dodany do szamponu a jeszcze dzisiaj kupiłam jakies cudo HAIR THERAPY gorąca kuracja z olejkami migdał i kokos, i jest wyraznie napisane ze popudza wzrost włosów, sie okaże :):)

Gość lokataa
a mi wypadaj i tez zapuszczam lykam: merc special skrzyp w kapsulkach cynk w kapsulkach zelazo w kapsulkach komplet witamin dodatkowo uzywam placenty i mam ich coraz mniej:(:(:( wyniki krwi mam dobre

Gość Karioka1111
lokataa- a może za dużo specyfików używasz? Ja polecam pestki słonecznika, dyni, odżywkę Wax oraz płukanki z ziół;-)))

Gość jumba
hmm, to może przez stres bo to sprzyjający czynnik w wypadaniu włosów i ogólnie zlej kondycji

Gość lokataa
zawsze mialam cienkie i slabe wlosy, ale to co mam teraz na glowie to jest maskra, same piorka, 5 na krzyz podejrzewam ze "doprawilam" sie tym, kiedy jednego dnia nalozylam farbe do wlosow, jedna po drugiej bo zly kolor wyszedl, od tego czasu wypadaja jak szalone stres napewno tez robi swoje: nan sesje, ciezkie egzaminy, streesuje sie brakiem kasy itp mam nadzieje ze nie bede lysa:( bylam juz z tym u lekarza ogolnego ale zbagatelizowal sprawe, wybieram sie do dermatologa

Gość Karioka1111
jeśli farbujesz włosy (zwłaszcza na blond) nigdy nie używaj farby z Joanny!!! Po niej możesz zostać łysa;-(((

Gość Karioka1111
jeśli piszecie już o włosach, to poradżcie mi coś na cerę; mam bardzo wrażliwą i często zaczerwienioną i chciałabym wypróbować coś bardziej naturalnego do zmywania i pielęgnacji twarzy. Z góry dziękuję za wszystkie rady;-))))

proponuje capivit mi pomogl włosy mi urosły szybko jak brałam 3 miesiace te tabletki

Gość lokataa
Karioka---> ja mam tez wrazliwa i dodatkowo naczynkowa;/ uzywam toniku do twarzy z Olay do cery normalnej i jest rewelacyjny a czemu piszesz ze po Joannie wypadaja wlosy? wlasnie nia farbowalam:(

Gość makijaz permanentny
mi się bardzo poprawiły włosy po seboradinie tym w ampułkach z jakimiś olejkami, wciera się to we włosy i w skóre głowy jestem bardzo zadowolona dzisiaj kupiłam już trzecie opakowanie poza tym to używam nafty kosmetycznej, włosy są po niej nawilżone orzechy, pestki , ogólnie staram się dobrze odżywiać herbatki z pokrzywy i skrzypu

Gość Karioka1111
lokataa- mam znajome, które po Joannie płakały, że straciły włosy (rozjaśniały na blond)!!! Nie polecam tej "farby". Naprawdę!!! Jedna musiała ściąć włosy, bo wyszły jej razem z farbą, a dwie narzekały na to, że włosy się łamią, kruszą i wypadają....

Gość jumba
niektóre farby jak np palette shwarzkopf`a sa ponoc dośc metaliczne, i ten składnik bardzo osłabia cebulki włosów, fryzjerzy bynajmniej odradzają,jeżeli chodzi o joanne to nie jest to farba powiedzmy dobrej klasy i na włosach ogolnie cieńkich i delikatnych moze zrobic masakre , jak juz farbowac to lepiej zainwestowac w lepsza firme, bo pozniej tylko szkoda kasy i nerwów na reaktywacje:):)

Gość jumba
A i jeszcze chciałam zapytać czy któraś z Was próbowała tego Radicala w kapsułkach, tam jest napisane ze rozmaryn pobudza wzrost włosów, a czy istnieje takie coś jak herbata do picia z tego rozmarynu, albo coś w tym rodzaju???

Gość Karioka1111
zgadzam się z jumbą; kiedyś zafarbowałam sobie włosy palettą i farba ta wgryzła się we włosy (stwierdzenie fryzjera), niszczy włosy;((( teraz używam Loreala i włosy są całkiem niezłe, kolorek też;-)))

Gość jamaajka23
mam zdrowe, grube włosy. kupiłam tabletki skrzypovita i beliisa. ile mniej więcej urosną mi włosy za 10 miesięcy ? co jeszcze mogę stosować żeby szybko rosly?

Gość malinka201
włosy rosna ok 1cm na miesiąc

Gość malinka201
a co poradzicie na rozdwojone końcówki? obcięłam włosy, stosowałam garniera i pantene odżywki i szampony i dalej się rozdwajają. Potrzebuje czegos naprwde silnego b nic mi nie pomaga.. moze jakies domowe sposoby są dobre?

Gość koffola
Jestem na świeżoW marcu ubiegłego roku zaczęły mi wypadać włosy kępami!I tak mam cieńkie więc katastrofa.Przyczynę prawdopodobną poznalam w czerwcu-niedokrwistość.Od lipca zaczęłam łykac BIOFER Z KWASEM FOLIOWYM,a od września HA-PANTOTEN.Oprócz tego szampon SEBORADIN+LOTION,maseczka WAX.HA-PANTOTEN jadłam trzy mce,przerwa i teraz znów zaczynam.Włosy przestały mi wypadać po okoł dwóch m-cach,odrastać koło grudnia.Ścięłam teraz na krótko niestety ale widzę że naprawdę szybko rosnąMam kępki dwudziestocentymetrowych kudełkow które aktualnie utrudniają ułożenie jakiejkolwiek fryzury ale są lśniące miękkie i nie wypadają wogóleAcha i staram się codziennie zjadać chociaż kilka plastrów cebuli.Podobno ma jakieś związki potrzebne do odbudowy włosów.

Gość koffola
Coś poknociłam Mierzę sobie te włoski i guzik okolo sześć cm mają Dwadzieścia to nawet moje stare nie mająSoryAle i tak jest dobrze bo moje włosy całe zycie byly leniwe i nie rosły.A teraz jednak się ruszyły

Gość lola88
Hej dziewczyny. Tak jak wy usilnie zapuszczam włosy, przeszłam na naturalną pielęgnację włosów (mniej chemii, alkoholu który wysusza skórę głowy) raczej lekkie szampony i bogate odżywki. Mój cel to zdrowe i długie włosy :O) Zapraszam na mojego bloga, może ktoś się przyłączy? a może komuś moje notatki pomogą!! :) http://lolcia2903.blogspot.com/