Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jennasis

Powiedzieć mamie, że spałam z chłopakiem?

Polecane posty

Poważnie się nad tym zastanawiam. Chcę być z nią szczera i przestać ją okłamywać, że idę na noc do koleżanki. Dodam, że mam 16 lat, a rodzice wiedzą, że spotykam się ze starszym chłopakiem. Codziennie w domu mam jakieś wykłady o antykoncepcji. Uświadamiają mnie, że chłopcy w tym wieku chcą tylko jednego. Ostatnio gdy rano wróciłam do domu mama powiedziała, że nie wierzy, że byłam tam, gdzie być powinnam i że to było moje ostatnie wyjście na noc, ale nie krzyczała. Uważam, że ona się domyśla, że z nim spałam, ale co innego domyślać się, a co innego usłyszeć prawdę. Powiedzieć jej, czy nie? No i jeśli tak, to od czego mam zacząć rozmowę? Boję się, że jeśli się dowie, to zabroni mi się z nim spotykać. Z drugiej jednak strony wolałabym, żeby wiedziała. Jeśli macie mnie objeżdżać i pisać, że sypiam z chłopakiem w tak młodym wieku, to lepiej nie piszcie nic. To była moja decyzja. A ja chcę tylko uzyskać odpowiedź na moje pytanie, a nie kazania na temat seksu.

Gość .taka_jakaś.
Ja bym nie powiedziała, ale to wynika z faktu, że nie mam za dobrych relacji z matką. Zresztą nie widziałabym potrzeby, żeby jej o tym opowiadać.

Gość Waltrauda
nie musisz jej tego mówić, nawet jak bedzie pytać możesz nie odpowiadać

Gość kinij
ja bym z kolei powiedziała gdyż mam strasznie dobre relacje z mama. Od tego wiele zależy

Wiem, że nie muszę jej mówić, ale czuję taką potrzebę. Chcę otwarcie jej mówić, że idę do niego na noc i być z nią w 100% szczera.

Gość a to moje zdanie
nie powiedzialabym, co innego domyslac sie a co innego wiedziec na 100%. O antykoncepcji mozesz porozmawiac, doradzi Ci cos ale o wspolzyciu nie musi wiedziec.

Gość nszjnsrtjrtjrt
tez bym nie powiedziala....przedewszystkim nie masz pewnosci ze bedziesz zawsze z tym chlopakiem i po co ma matka sie zadreczac ze corka sypia z kazdym faceteam (gdyby stalo sie tak ze za pare miesiecy bedziesz juz z innym) pozatym jestes jeszcze gowniara (sorki) wiec zastanow sie co robisz

Gość nszjnsrtjrtjrt
i co?? powiesz i myslisz ze Cie pusci na drugi dzien na noc do niego??!! Jak by tak zrobila to by byla niezla matka.....zapomnij!

a to moje zdanie: jeśli zacznę z nią rozmawiać o antykoncepcji, to już na wstępie zapyta mnie, po co mi to jest. albo nie będzie pytać wcale, bo w sumie to oczywiste.

nszjnsrtjrtjrt: ona i tak już się domyśla, że z nim spałam. przynajmniej tak to wygląda...

Jezeli masz dobre relacje z mama to jej powiedz skoro czujesz taka potrzebe a tym bardziej ze sie czegos domysla i nie krzyczy ani nie daje 2 godzinnych wykladow . Ja mam z mama dobry kontakt , wiele razy mnie podpytywala czy uprawialam juz seks , nigdy jej wprost nie powiedzialam bom sie wstydze :P ale czesto gesto np mowie ze jakis tam facet dobrze caluje i niezle za tyleczek miedoli haha albo ze chetnie bym zgwalcila tego i tego :P

Gość kinij
moja mama tak dobrze mnie zna i myśle , że przeczuwała by nawet gdybym nie powiedziała jej o tym i delikatnie zaczęła rozmowe

ItsOnlyMexx_20: no to masz fajnie. tyle, że to w szczególności kwestia wieku. a mogę wiedzieć, ile masz lat?

powiedziałąbym, myślę że szczerość i czyste sumienie przede wszystkim.

22 :) No tak ,masz racje kwestia wieku aczkolwiek juz od dawna na ten temat z mama żartuje i rozmawiam moze nie tak wprost ale ... smiechem zartem . Pamietam jeszcze jak kiedys robila wywody kiedy ,gdzie i z kim moglam starcic dziewictwa , ja siedzialam i sie smialam hehe

\" Chcę otwarcie jej mówić, że idę do niego na noc i być z nią w 100% szczera.\" Jeszcze dodaj, ze ten satrszy chlopak to nie jest Twoj chlopak, tylko przyjaciel do seksu w luznym zwiazku. Jeszcze ci kanapki na droge zrobi i herbate do termosu. Masz dopiero 16 lat. Dopiero. Nie przeskoczysz tego, chocbys nie wiadomo jak chciala, zeby bylo wiecej.

Gość kinij
ja mam 18 :) ale własnei taka najbardziej kryzysowa sytuacje jesli o to chodzi, i zwatpienia miałam 3 lata temu

Gość ty jakaś nie normalnaaa
jesteś. 16 lat i na noc do chłopaka? :o:o ja bym umarła ze wstydu. Ja skończyłam 19 lat a dopiero kilka razy zdarzyło mi się spać z moim facetem, i to przy okazji, nie planowaliśmy tego...

Szukanie dziury w...: " Jeszcze dodaj, ze ten satrszy chlopak to nie jest Twoj chlopak, tylko przyjaciel do seksu w luznym zwiazku. " To, że z nim spałam zaledwie 2 razy, to nie znaczy, że to jest mój przyjaciel do seksu. Nie spotykam się z nim dlatego! Jeśli chodzi o wiek, to jakoś ostatnio przestałam zwracać na niego uwagę i co mi wypada i co wolno, a co nie... To głupie.

ty jakaś nienormalna- wiesz, dzisiejsza młodzież jest inna i tego się nie przeskoczy. Zresztą o ile się ie mylę kiedyś kobiety wychodziły w wieku max 16-17 lat za mąż, sypiały ze swoim mężami i jakoś nikt się nie dziwił!

Gość kinij
i zaraz potem miały multum dzieci :)

Dziubus: Zgadzam się. Czasy się zmieniają. Teraz jest całkiem inaczej...

kinij: co do antykoncepcji, to jak narazie wiem wszystko, co powinnam.

Gość kinij
nie nie... to nie była żadna iluzja jakby co :) Tylko stwierdzenia faktu jak to było w dawnych czasach i , ze nie było to postrzegane za cos nienormalnego

Gość ciocia dobra rada hvas
hm no nie wiem, jesteś jeszcze za młoda i chociaz mama moze chcieć pomóc to jednak masz tylko 16 lat i sexu legalnie ci nie pozwoli uprawiać :P moi juz byli przekonani jak do mnie na noc chłopak jeździł ale to było jak miałam 19lat. niestety twój wiek moze sprawic ze mama ci sie zabronic spotykac, w twoim wieku sex jest normalny, to tylko tutaj roi sie od prawików i dziewic (nadal sie nie moge nadziwic hiehie)

Gość cameber
ja mam prawie 22lata i nigdy nie rozmawiałam z mamą na temat seksu:( i w sumie nie mam ochoty z nią na ten temat rozmawiać:P od tego mam przyjaciółkę;)

"dzisiejsza młodzież jest inna i tego się nie przeskoczy. Zresztą o ile się ie mylę kiedyś kobiety wychodziły w wieku max 16-17 lat za mąż, sypiały ze swoim mężami i jakoś nikt się nie dziwił" Nie dziwil sie nikt rowniez temu, ze rodzice wybierali kandydata na meza i z reguly byl to ktos o wiele, wiele starszy:) Czasy sa takie, ze nadal rodzice odpowiadaja za dzieci do czasu az te nie osiagna SAMODZIELNOSCI, bo w razie wpadki to rodzice potem wychowuja dzieci wlasnych dzieci.

Gość *Sami* w pomarańczach
Jennasis--to tamten topik był dla jaj? nic już z tego nie rozumiem.

kinij: a już myślałam... ale spoko ;pp ciocia dobra rada hvas: " w twoim wieku sex jest normalny, to tylko tutaj roi sie od prawików i dziewic " wiem, że to normalne. nie jestem jedyna w swoim towarzystwie, tyle że u nich było to jednorazowe, a u mnie nie...