Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szarlotka bez jabłek

czy to prawda?

Polecane posty

że jak rozpocznie się współzycie bóle menstruacyjne są zdecydowanie silniejsze?

nikt nie wie?

Gość to głupota jakaś albo zabobon
żeby z tym jeszcze się nie spieszyć :)

Gość hvjjbnm
u mnie tak było...naprawdę....gdy nie współzyłam brzuch mnie zawsze bolał ale gdy zaczełam współzyc bolał o wiele mocniej

Gość to taka sama prawda
jak mówią że po urodzeniu dziecka sa mniejsze bóle hehehe fałsz

Gość z tego co mi mowil ginekolog
jest dokladnie odwrotnie-regularne wspolzycie, szczegolnie na kilka dni przed okresem powoduje zmniejszenie bolesnosci miesiaczek

Gość mnkhfhysdhuuu
U mnie tak jest i nawet wiem juz, dlaczego (seksuolog). Otoz, jak dochodzi do wspolzycia i kobieta nie ma orgazmu, to krew, ktora jej sie zbiera w organach podczas podniecenia, nie odplywa prawidlowo. No i wtedy boli jak cholera, kiedy jest okres. Jak ktos ma to szczescie, ze mu sie kazdy seks konczy orgazmem, no to krew odplywa z przekrwionych narzadow zaraz po tym orgazmie, nie zatrzymuje sie nigdzie, no i wtedy podczas miesiaczki to nawet mniej boli. Facetom tez wszystko nabrzmiewa od krwi, jak sie podnieca, ale u nich to widac, a u babek nie. A u babek tez dochodzi do fizjologicznego przekrwienia. Jak faceci sa podnieceni, a nie maja wytrysku, szcegolnie, jesli podniecenie trwalo dlugo, to tez ich potem jajka bola. U kobiet jest identycznie, ale ten skumulowany bol sie ujawnia szczegolnie podczas miesiaczki. Tak wiec udane wspolzycie lagodzi bol, ale jak twoj facet/chlopak/maz czy kogo tam masz, jest typowym polakiem, co cie raczej czesciej na msze zaprowadzi, a nie doprowadzi do orgazmu, to sie licz z tym, ze miesiaczki bedziesz miec bardzo bolesne. Jako i ja mam. Przynajmniej teraz wiem, czemu. W ramach "zemsty", tzn, szkolenia, moj facet nie moze mnie penetrowac, musi mnie piescic inaczej, no i kurcze, od jakiegos czasu nawet mi sie zdaza przezyc orgazm;) a jego na maksa jajka czasem bola, no ale coz;) musi sie nauczyc, ze nam obojgu musi byc dobrze, a nie tylko jemu. I ostatnio mialam okres troszke mniej bolesny:)

Gość tysia123
u mnie bolesnośc miesiączek się zmniejszyła. A do tego szybciej się kończą ;) Często współzyjemy tuż przed samym okresem, potem przerwa na 1-2 dni i juz 3 dnia możemy znowu. Zwykle jak robimy w ten sposób naobfitsze krwawienie jest 1 dnia, póxniej 2 troche mniej, a 3 juz prawie wcale ;) Wczesniej miałam okresy bardziej skąpe ale za to ciagnęly się nawet 5-6 dni ;/

Gość wwweroniczka
A mnie okres przestał boleć dopiero po porodzie. Wcześniej zdychałam regularnie co miesiąc.