Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym się dowiedzic

Na co działa KAPROGEST w ciązy?

Polecane posty

Własnie, chciałabym się dowiedzić na co działa? Wiem ze uwalnia się wolno bo od 7 do 17 dni ale jakie ma działanie w ciązy (po 20 tc). Powstrzymuje skurcze? Tzn ze nie ma obawy ze skroci się szyjka? Bo własnie się zastanawiam czy szyjka może się sjkracać mimo duzej dawki odpoczynku, braku sexu, i bez skurczy? Czy kaprogest na to pomaga czy też ma inne działanie?

Kaprogest pomaga dokladnie na to co napisalas :) i mysle, ze jak bedziesz odpoczywac duzo i uwazac na siebie i brac leki to wszystjko bedzie ok ja od 18 tc bralam fenoterol (podobny) i spokojnie donosiłam ciążę do konca

Duzo odpoczywam, praktycznie prowadze kanapowy tryb zycia, w weekendy pozwalam sobnie na spacer samochodem a potem któtki np nad rzeka. Boli żadnych nie mam i zastanawia mnie czy szyjka moze się skrócić ot tak sobie, mam schizy na tym punkcie no/ Dziękuje za odpowiedz

nie powinna sie skrocic, badz spokojna mnie odkad zaczelam brac leki przestala sie skracac :)

Brałam kaprogest na powstrzymanie skurczy od 27 tc. Z tego co mi wiadomo, szyjka może się skracac nie tylko podczas skurczów, ale również samoistnie. Może to byc spowodowane np. niewydolnością szyjki. Wtedy należy założyc szew- kaprogest nic tu nie pomoże.