Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyhelp

czego to objawy pilne!!!!

Polecane posty

Gość pomocyhelp

Moja córka ma stan podgorączkowy, wymiotuje, ma dreszcze i jest jej słabo... Nie wiem co jej podać, bo nie wiem co się dzieje! Czy ktoś wie czego to są objawy..? Moze jakiegos udaru slonecznego, bo dzis caly dzien lazila po dworze, a taki upal.. Pomocy!

Gość sadfa
a moze zarazonego kleszcza zlapala...

Gość pomocyhelp
moze zalapala wczoraj podczas spaceru po lesie... ale co na drugi dzien by juz się 'zarazila"?

Gość sprawdź odruch
czy może zginać szyję do klatki piersiowej i czy przy tym nie zgina nóg (zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych) jesli ma udar to gorączka jest wysoka i ciało rozpalone proponuje udać sie na ostry dyżur

Gość mogla przegrzac kopule
, prawda. powinna pic duzo, duzo wody. zimny oklad na glowe. niech lepiej teraz nic nie je, bo i tak zwymiotuje. jak objawy beda sie nasilac, lepiej zglosic sie do lekarza. boli ja glowa????

Gość jesssu
ile ty masz lat kobieto nie wiesz co to lekarz forum ci ma dziecko wyleczyc czy co

Gość chciałabym być lepsza
na wymioty możesz podać odgazowaną cole - ale myslę, że lepszym rozwiązaniem będzie na ostry dyżur pojechać... tam lepiej się znają niż na kafe na sprawach zdrowia...

ludzie nie zaczynajcie od zapalenia opon mozgowych!!!!!! :O najbardziej prawdopodobne z opisu jest udar sloneczny lub zatrucie pokarmowe

Gość psssssssss
matko kobieto!!!! lec z corka do lekarza niech on sie nia zajmie,anie siedzisz na necie i chesz jej pomoc dyskutujac! co za czlowiek...

Gość pomocyhelp
tak zapomnialam dodac, ze boli ją głowa. Może zginać głowe do klatki piersiowej (bez zginania nóg)

Gość pomocyhelp
czekam na meza i jedziemy do szpitala - dzieki dziewczyny

stawialabym na udar sprobujecie ja polozyc w wýgodnej pozycji, z okladem na glowie, dawajcie jej zimna niegazowana wode do picia malymi lykami, i zobaczcie czy sie lepiej poczuje czy nie. jesli wymioty nie beda ustepowac i bedzie wymiotowac tez wode - to do lekarza, bo sie odwodni.