Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efqa konefka

Ganglion

Polecane posty

Gość efqa konefka

Mam na stopie obok kostki ganglion od kilku lat, w ostatnim czasie bardzo urósł i osiągnął już wymiary orzecha włoskiego. W piątek uderzyłam się w niego i się rozlał pod skórą i trochę zmniejszył swoje wymiary. Teraz mam spuchniętą stopę i zastanawiam się czy ta opuchlizna sama zejdzie? Zapisałam się do lekarza, ale wizyta u lekarza ortopedy dopiero za miesiąc :-( Miał ktoś może podobny przypadek?

moja mama miala dokladnie w tym samym miejscu, zoperowali jej to i usuneli dokladnie. jesli cokolwiek ci tam zostanie to się odtworzy

Gość efqa konefka
może i ja dostanę skierowanie na wycięcie, kiedyś miałam aspirację (wyciągali strzykawką ten płyn) ale nic to nie dało. Teraz się trochę martwię, bo mam spuchniętą stopę po uderzeniu, on chyba mi się rozlał pod skórą, bo jest dużo mniejszy w tej chwili.

wchłonie sie, nie martw sie. a wyciaganie strzykawką nic nie daje, bo zostaje błona gangliona w ktorej plyn zbiera sie na nowo. wygiąganie jest dobre przy maciupenkich ganglionikach, ktorych blonka po wyciagnieciu plynu zasycha, ganglion duzy trzeba usunąc z tym woreczkiem

Gość efqa konefka
No to pewnie dostanę skierowanie na wycięcie :)