Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fabian 15.05

Ubior dwutygodniowego Niemowlaka

Polecane posty

Witam wszystkich :) Mam pewien dylemant jak ubierac dwutygodniowe niemowle ,jak na dworze temperatura 23-27 stopni ....czy body z dlugim rekawkiem ,pieluszka i spioszki starcza czy to za duzo...Jak wy ubieracie wasze dzieci?Pozdrawiam .

można trzymać się zasady, że maleństwo powinno mieć o jedną warstę więcej niż my, ale czasem są wyjątki. Zawsze trzeba kontrolowac dziecko czy nie jest spocone, bo jak mu jest chłodno to nie jest tak źle, najgorzej jak się przegrzeje. W upały też trzeba pamiętać, że dzidzi raczej nie jest wystawiane na słońce i nie odczuwa takiej temperatury gdy leży w wózeczku w zaciemnionym miejscu-wtedy może być w samym body ale np. nakryte lekkim kocykiem gdy śpi

zgadzam się że nie wolno przegrzewać, ale też nie może być za chłodno, proponuję body z długim rękawem i śpioszki, oczywiście ubranko powinno być koniecznie bawełniane i nakryć lekkim kocykiem, a jak będzie za ciepło to pieluszką i koniecznie na główkę czapeczka też bawełniana. Popróbuj jaka temperatura i ubiór będą odpowiadać twojemu dziecku :)

Gość qwemn
A jaki ubiór dla noworodka późną jesienią i zimą? Chodzi mi o ubranie w domu i na spacer?

>>> i koniecznie na główkę czapeczka też bawełniana Ja mojej nie ubierałam czapeczki nigdy jak leżała w gondoli ( aż do zimy) A reszta jak uważasz, byle nie za ciepło, ja bym ubrała samego śpioszka i okryła kocykiem, jakby było za ciepło to ściągnęłabym kocyk, albo nawet samo body ale u mnie jest na prawdę gorąco ( wrocław). Wczoraj widziałam bobasa takiego malutkiego w samym rampersie leżał w gondoli odkryty i spał smacznie:)

Gość gość
Owszem, warstwa więcej tak, ale nie w lato ! Bo po co niby dziecku dodatkowa warstwa przy 25 stopniach jak słońce piecze ? Chyba po to, żeby je przegrzać. No wybaczcie. Mój mały ma 4 dni i ja mu założyłam wczoraj przy 25 stopniach body na krótki rękaw, spodnie 3/4 i przykryłam kocem.

Gość gość
25 stopni i koc? To zart? Rozumiem flanelowa pieluszka okryc. W gondoli jest goraco przeciez.