Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Walka o czapeczke

Polecane posty

Witam wszystkie mamy,mam taki problem z moim 15miesiecznym synkiem ze nie chce nosic czapeczki z daszkiem.Upal straszny,zar leje sie z nieba,ja mu czapke na glowe a on ucieka i sciaga.Wczoraj caly dzien probowalam ale on sie nie daje.Mysle zeby mu kupic jakas chustke na glowke bo przeciez nie moze mi przez cale lato bez czapki chodzic.Poradzcie cos.

mam ten sam problem z moja dwulatka, mysle ze moja w tym wina, bo nie nauczylam jej chodzic w czapce:O teraz coraz wiecej slonca i skutki moga byc nieciekawe:O ja zamowilam juz taki kapelusik wiazany z przodu, musialam zamawiac z polski, bo tu gdzie mieszkam takich nie ma. poszukajczegos podobnego i nie pozwalaj dziecku chodzic w pelnym sloncu bez nakrycia glowy.

zalezy gdzie kto mieszka vilemko, u mnie wczoraj bylo 26 zero chmur, uwierz ze byl upal

Villemka sama jestes zalosna,to ze u ciebie jest 19 stopni to nie znaczy ze u nas tez.U mnie wczoraj np bylo z 25 w cieniu i zero wiatru.Zastanow sie zanim kogos zaczniesz obrazac.Grudniowa moglabys mi powiedziec gdzie zamawiasz te kapelusiki?Na allegro?Czy w jakims sklepie?

Gość kakkka
19 sopni to było rano i w cieniu:) zapytaj najpierw gdzie kto mieszka,bo sama załosna jesteś:)

może weź dziecko na zakupy- niech samo wybierze sobie czapkę, która mu się podoba. Zawrzyj umowę: on wybiera sam czapkę, bez żadnej Twojej ingerencji, a potem w niej bez marudzenia chodzi. Naucz go jak się sprawdza temperaturę na dworze- narysuj kolorowym pisakiem "moment krytyczny", kiedy zakładamy czapkę- Ty też załóż coś na głowę w razie czego. Przed wyjściem wspólnie sprawdzajcie termometr, niech maluch sam nauczy się z tego korzystać, sam uświadamiać sobie- uwaga, jest gorąco. Myślę, że pomoże. Na pewno skuteczniejsze, niż latająca za maluchem matka z czapką w ręce...

u mnie wczoraj przez caly dzien bylo 17 mieszkam na polnocy Polski moze dlatego tak jest i nie naskakujcie na tych co maja inne zdanie dobrze?

kurde, dopiero teraz spojrzałam że maluch ma dopiero 15 miesięcy, wiec chyba moje rady raczej dla starszego dziecka...

kashi kapelusiki zamowilam przez babcie;) ona gdzies tam wypatrzyla w sklepie i ma nam wyslac paczke:) ale mysle, ze jak poszukasz, to znajdziesz cos. wazne, zeby byl wiazany, ale nie mial zakrytych uszu, bo wowczas dziecku moze byc goraca w uszka i bedzie sie zloscic. mysle ze 15 miesiecy to troche za malo na zawieranie umow: ty wybierz czapke, ale masz ja nosic. no ale zalezy na jakim etapie rozwojowym jest twoje dziecko. moze jak ma jakiegos ukochanego bohatera to kup mu czapeczke z tym bohaterem?

Hehe,no niestety,fajne rady ale babel za maly zeby sie z nim dogadac.Na pewno skorzystam za rok a teraz pozostaje mi latac za nim z ta czapka.;)))A na ciebie vilemka nikt nie naskakuje to ty wyskoczylas ze jestesmy zalosne.Moze sie na drugi raz dwa razy zastanowisz zanim zaczniesz kogos obrazac,nie wszyscy musza mieszkac tam gdzie ty.