Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklanka w polowie pusta

powiedzcie sami, czy ja naprawde az tak wiele wymagam od zycia?

Polecane posty

masz racje autorko :) JA CI JE STWORZYłEM :D

Gość szklanka w polowie pusta
a to wg ciebie do cholery nie sa problemy????????????????

dla ciebie to problem dla mnie nie :) bo zrobiłem wszystko tak by ich nie było .... wszystko zrobiłem własnymi łapami i głową I nie chwalac sie ...mam zajebista prace, udany zwiazek i fajna chate wiesz mogł bym w sumie siedziec i narzekac ... smucic sie i zamartwiac sie ze nic nie idzie , ze nic sie nie udaje ze mam cały czas pod górke ... bo tak jest łatwiej i wygodniej ... mozna sobie ponarzekac ze nie ma sie znajomych bo po wyjezdzali za granice ,mozna sie żalic ze nie ma sie do kogo odezwac z kim isc na spacer ... tak jest fajniej ... ale o tym by poznac gdzies nowych ludzi czy tez jechac odwiedzic starych przyjaciół nie ma najmniejszegoi sensu myslec .... bo i po co ? co nie ?

Gość paletka.
odiwedzic znajomych za granica jakona nie ma pracy??? kurwa mac sorry ale nie moge czlowieku pomysl boze:O:O:O

odiwedzic znajomych za granica jakona nie ma pracy??? ooooooooo nastepna narzekajaca panna sie zjawiła :) :) :) robi sie ciekawie :) o pożyczce i mozliwosci znalezieniu pracy za granica nie bede wspominał bo dla ciebie to pewnie jakas abstrakacją będzie ;)

Gość paletka.
co ty mozesz o mnie wiedziec? akurat ja pracuje moj drogi za granica

Gość paletka.
pracowalam sorry

regres - widzisz, niektore panny siedza z zalozonymi rekami i pierdza w stolek, a pozniej narzekaja, ze chcialyby jakies zmiany w zyciu: a to lepsza prace, a to mieszkanie. Czy wy myslicie, ze wszystko samo przyjdzie?? Najlatwiej jest powiedziec, ze jest duze bezrobocie, siedziec i czekac, tylko na co :O

paletka to sie ciesz bo w przeciwienstwie do autorki masz znajomków pod reka :) brzydula nie pisałem o biznesie :)

dupcia marzenie mam kolezanke co nie szuka pracy bo tata jej powiedział ze jest "kryzys gospodarczy" w kraju ... wiec stwierdziła ze i tak nie znajdzie pracy bo jest przeciez kryzys gospodarczy ... :D ...padłem jak sie o tym dowiedziałem :D

Gość *26*
czasami dobrze jest ponarzekac, uronic lze. Btw. mam podobnie, stracilam prace bo kryzys dotknal i to bardzo :( Teraz chodze od firmy do firmy z kwitkiem Nie mam znajomych bo sie przeprowadzilam. Tych co tutaj mialam to doslownie garstka ktora i tak wyjecha do UK. Mam chlopaka ale ze wzgledu na odleglosc i jego studia (zblizajaca sie sesje) zobaczymy sie za jakis miesiac :( Tez czasami mam dosyc. Wiem ze to ten stan sie zmieni, pytanie tylko kiedy.

Niektórzy mają babcie co im przypiszą mieszkanie I wtedy udają mądrych " caarton masz racje :) znam tez i takie przypadki :) Ale wymadrzac sie mozna w roznoraki sposób ... nie tylko za pomoca babci :P

do autorki - jak dla mnie nie wymagasz zbyt wiele, ale z twoim podejsciem i checia realizacji swoich planow, pewnie i tego nie uda ci sie osiagnac, a przynajmniej nie predko

Gość otojajestem
a jakim jej podejsciem? co ma skakac do gory i udawac ze jest ok kiedy nie jest? chryste:O:O:O

niestety dziewczyny czasy sa takie,ze trzeba naprawde sie starac.Narzekanie nic nie da.Pracy niby nie ma a jednak jak ktos szuka to znajdzie:)

OMG, czytaj text ze zrozumieniem :O to cale narzekanie i stanie w miejscu, rozkladanie rak i pytanie: czy ja tak wiele wymagam od zycia.. a co robi, zeby to zmienic??

Gość mala2632
szklanka... a ja Cie rozumiem.Też jestem bez pracy już pół roku,mieszkam w małej mieścinie gdzie o pracę trudno,ale tak z drugiej strony to wiem że to że jest jak jest to trochę moja wina bo tak szczerze to nie chce mi się d..y ruszyc gdzieś dalej,tak się zasiedziałam w domu.Teraz wiem ze jak się straci pracę to trzeba zaraz szukac następnej bo im dłużej bez tym gorzej.Ale grunt to się nie załamywac i nie myślec tylko o tym że jest do bani.Ja to w końcu zrozumiałam i wzięłam się za siebie za 5 dni jadę do UK,co prawda tylko na razie na miesiąc,ale przynajmniej oderwę się od życia tu no i co najważniejsze wpadnie trochę kasy.Mówisz że znajomi wyjechali to może poszukaj z nimi kontaktu,może oni Ci tam jakąś pracę nagrają,ja tak zrobiłam.Tylko nie oczekuj od razu cudów,małymi krokami najpierw a potem już z górki będzie i najważniejsze uwierz w siebie!

trzeba sie rozgladac.Na poczatek mozna dzieci pilnowac,sprzatac,pomagac starszej osobie:) Cokolwiek najgorzej sie zasiedziec:(

Gość jedna taka czytajaca
A może dla odmiany warto pomyśleć: nie jestem szklanką do połowy pustą a w połowie pełną??? I wyciągnąć z tego wnioski? I jak tu nie uwierzyć słowom pisarza, który w jednej ze swoich powieści napisał: \"największe szczęście wynika z tego co otrzymujemy od Boga za darmo\". Nasze pragnienia posiadania przynosi najczęściej cierpienie.

Gość taka tam jedna sobie-kobieta
jedyne madre zdanie jakie tu przeczytalam otojajestem a jakim jej podejsciem? co ma skakac do gory i udawac ze jest ok kiedy nie jest? chryste a reszta bzdury wypisuje.myslicie ze mnie jest latwo bez kasy?

Gość otojajestem
bo tak jest, jak mozna mowic ze ktos ma sie cieszyc z tego kiedy mu jest zle..kazdy ma swoje problemy dla jednego sa one blahe ale dla tej osoby juz nie sa i nie ma co usawac ze jest ok kiedy nie jest poza tym dupcia naucz sie czytac bo z tego co ja wyczytalam autorka sie stara...ale najlepiej zgnoic kazdego i powiedziec ze to jego wina:O nie na wszytko mamy wplyw!czasami sie czlowiek stara a wszystko jakby na zlosc idzie w innym kierunku, ludzie starajcie sie czassami zrozumiec innych

Gość otojajestem
poza tym kazdy z was radzi; jedz do znajomych , jedz do pracy za granice - ok, ale napiszcie jak ma to zrobic kiedy nie ma kasy? jak ma jechac? za co zaplacic? taki wyjazd sporo tez kosztuje kolejna rada; dosztalcac sie..jak? za co? to tez kosztuje glupie rady kazdy umie dawac ale powiedziec jak to zrobic to juz ciezko:O

.myslicie ze mnie jest latwo bez kasy? ok :) no i co dalej skoro juz stwierdziłas ze bez kasy nie jest łatwo ? jakie dalsze kroki ?

otojajestem idz do providenta to ci pomogą :P a tak na serio :) to albo jestes tak ..... * tutaj nie uzyje tego slowa bo mamusia mi kiedys nakazała nie uzywania go za czesto :P albo po prostu udajesz nie rozgarnięta zadajac takie pytania ? rodziny nie masz ?

Gość otojajestem
regres twoja inteligencja jest ponizej zera, wiesz a co do rodziny moze nie mam myslisz ze kazdy ma dobrych znajomych co pomoga w potzrebie, bogatych rodzicow? niektorzy wcale nie maja rodzicow:O ale dla Ciebie takie syt widac sa trudne do pojecia i nie ublizaj, udajesz glupio madrego ale z twoich postow nic nie wynika zadna konkretna rada jak sobie pogardzic w takiej sytuacji ma autorka glupie madrosci kazdy kretyn umie pisac, malo kto umie sensownie doradzic

Gość mala2632
jeżeli uwazasz że to głupie rady to co Ty poradzisz? Jasne najlepiej siedziec w domu i użalac sie nad sobą to na pewno pomoże! mówisz że wyjazd kosztuje-jasne że tak ale to nie są jakies tam okropne koszty,jezeli się jedzie do znajomych to można od nich pozyczyc a przy pierwszej wypłacie oddac wielka filozofia,no chyba że wychodzi się z założenia że nic się nie da zrobic to juz inna sprawa...Ja też wcale lekko nie mam mieszkam na wynajmie,ślub brałam za pożyczone bo nie było nas stac inaczej i tyle ale teraz walczę,żeby poprawic swój standart życia a przedewszystkim nie zamykac się w domu bo to do niczego nie prowadzi.Nikt nie powiedział że życie jest łatwe i zawsze z górki ale trzeba sie nie dac !!!