Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chorowitek123

Czy operować PRZEGRODĘ nosową ???

Polecane posty

Witam. Wiem, że takich tematów była parę na forum już. Jednak każdy przypadek jest inny. Opiszę tu swoją sytuację i przedstawię swój dylemat. Może też ktoś tutaj miał/ma podobny problem... Mam 26 lat. Katar mam od 15 lat gdzieś. Mam trochę skrzywioną przegrodę nosa -to diagnoza kilku laryngologów, w tym mojego głównego lekarza. On już 1,5 roku temu po rzucie oka na mój nos - powiedział, żebym operował tę przegrodę(zdziwiła mnie taka szybka diagnoza kategoryczna) i że on to robi. Od tego czasu wahałem się, bałem się itd. Zrobiłem testy ALERGICZNE-NIC NIE WYSZŁO. W końcu poszedłem do laryngologa innego i ta mi przepisała bez problemu tomografię komputerową. Zdjęcie i opis wykazały że zatoki są super czyste, ale w OPISIE NIE BYŁO NIC NAPISANE O KRZYWEJ PRZEGRODZIE. Co mnie też zdziwiło bo mówią, że piszą w opisie do tomografii o krzywej przegrodzi jeśli taka jest. W każdym bądź razie laryngolog tamta od tomografii powiedziała też ze jest skrzywiona krzywa przegroda (też za pomocą wziernika tylko) i powiedziała ze przyczyn kataru jest KILKA: między innymi krzywa przegroda, katar naczynio-ruchowy, może ciut czegoś tam innego. I że można sspróbować leczyć. Całą zimę przechorowałem na antybiotykach. I ten pierwszy laryngolog znowu powiedział, że mogę operować sobie tę przegrodę. No i mnie jakoś namówił i sięzapisałem- i termin jest już za 2 TYGODNIE! I teraz już nie wiem co robić :((((. Może mam przerośniętą małżowinę tam, może tam, od CIĄGŁEGO DMUCHANIA NOSEM trochę na tle nerwowym, tam mi się coś powiększyło? Może to faktycznie nieuleczalny KATAR NACZYNIO-RUCHOWY, NA TLE NERWOWYM TROCHĘ? Może nie iść na tę operację, bo może to źle się skończyć, i może próbować uspokoić się z tym katarem, pójść na jakąś terapię i leczyć NIEINWAZYJNIE? Może kiedyś laserem-może ktoś słyszał o korekcie przegrody LASEREM? W sumie nie budzę się w nocy. Nie oddycham przez usta w nocy. Nie chrapię. Alejak się rano budzę czasem to czuję pieczenia po stronie skrzywionej przegrody nosa. Jak oddycham tylko dziurką od skrzywionej przegrody to oddycham tak na 50 % gdzieś. Ale czemy W OPISIE TOMOGRAFII nic nie napisali o krzywej przegrodzie. Już raz rozmyśliłem się z zabiegu, teraz znowu się waham.... *DUŻE LITERY to problemy, słowa kluczowe.

Gość eeeeeeeenergia
masz problem....za darmo ci nos naprawia. A ile ludzi płaci za tociezkie pieniadze... idz marudz gdzie indziej..