Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy lot samolotem

jak to jest z odprawa bagazowa?? kurcze boje sie

Polecane posty

hej czeka mnie 10 lot samolotem.... boje sie jak nie wiem jak o wyglada z odprwa bagazowa?? obawiam sie ze pojde nie tam gdzie trzeba i moj bagaz wyladuje gdzie indziej ;/ sorki wiem ze to glupie

wchodzisz na lotnisko, idziesz tam, gfdzie ci zabieraja walizki, tam masz wszystko sprawdzane i przyklejaja ci nalepke, gdzie bagaz leci, wiec pomylka jest malo mozliwa. Bagaz jedzie sobie do samolotu, ty idziesz na czujniki, patrzysz na tablicach, z ktorego 'wejscia' leci twoj samolot idziesz tam i juz.

Gość Alexa in shock
Nie ma sie czego obawiac. Najpierw idziesz do takiej lady badz okienka gdzie jest napisane ze odprawiaja ludzi którzy leca do tego miejsca gdzie lecisz. Tam pokazujesz paszport a Pani kaze ci polozyc walizke na wage. Potem daje ci bilet a walizka na tasmie jedzie sobie do przechowalni. Ty w tym czasie juz bez bagazu idziesz do drugiej odprawy ( odprawy paszportowej) i na koniec odprawy takiej gdzie sprawdzaja czy nie masz broni, przeswietlaja cie. Czesto te dwie ostatnie odprawy są łączone ze sobą. Potem juz jak przejdziesz te odprawy to szukasz numeru drzwi z której bedziecie pakowani do samolotu ( to bedziesz miala napisane na bilecie). Poza tym pytaj sie czegos jak nie wiesz straznikow i innych ludzi, wszyscy ci powiedza o co biega. Kazdy za pierwszym razem nie wiem co i jak, a potem juz jest ok! :)

dzieki za pomoc a jak to jest jak sie jedzie na wakacje z b.podrozy?? tak samo?? kurcze tak sie boje tego wszystkiego ze nie macie pojecia

Gość Alexa in shock
Tak samo. Nic sie nie bój. Pytaj ludzi juz na miejscu jak czegos nie wiesz. Wszyscy ci powiedza co i jak. To na prawde nic ciezkiego. Zobaczysz sama:)