Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dudududuś

PIERŚcIOneK

Polecane posty

Witam, mam do wszystkich pytanie; co oznacza na pierścionku pieczątka BD ? Znalazłam ostatnio na ulicy, z takim ładnym kamykiem kwadratowym, oszlifowanym, na wzór \"księżnej\"(udało mi sie to sprawdzić na necie + do tego sprawdzić,wg drugiej pieczątki,że jest to białe złoto)... Nie chce iść z tym do jubilera, bo mi każe za wycene kamyka płacić, a może ktoś z Was spotkał sie z tym oznaczeniem BD? naczytałam sie na necie,że BD oznacza bardzo dobry szlif brylantu, ale nic nie pisze,czy oznaczenie takie stosuje sie TYLKO do tych kamieni i czy w dodatku zaznacza sie ten fakt pieczęcią BD na samym pierścionku... Prosze o odp.

A nie umiesz odroznic cyrkonii od brylantu golym okiem??

nie, jak jest on biały a cyrkonie też są, to skąd mam wiedzieć?? a może ty majjja masz jakiś sposób??

Gość WoWwow
Nie wiedziałam,że można nie umieć rozróżnić brylantu i crykoni. Toż to nie ma w ogóle porównania!

Mo jesli widzialas kiedys brylan to na pewno odroznisz. Nie wiem czy bede umiala to opisac- brylant mocniej odbija swiatlo, bardzo mocno skrzy zwlaszcza w sloncu, a cyrkonia jest taka jakby polmatowa i jakby za mgłą :)

Przepraszam, miało byc "No jezeli widzialas kiedys brylant to na pewno odroznisz"

Mozna nie rozroznic, jak sie nie mialo porownania WoWow, ale pewnie cyrkonia,skoro kamyczek wczesniej jakos nie szczegolnie przykuł uwage.. Wielkie dzięki majjjja za odpowiedz. bedzie sloneczko to podpatrze :P

Gość ile kosztuje wycena
pierscionka?