Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana dosc mocno

POMOCY! moje PACHY!

Polecane posty

Gość zalamana dosc mocno

Już nie daję rady. Mam mocno podrażnione pachy. Używam maszynki Gilette Venus. Całe pachy są w krostkach :( Nogi mam gładziutkie, zero kropek. Co robić? Jak sobie pomóc? Może golić pachy innym sposobem? Kupiłam krem Veet, ale czytałam wiele negatywnych opinii... Jak wy sobie radzicie z goleniem/depilacją pach, tak żeby były gładkie i ładne?

Gość a dlaczego zaraz
tylko kremy, golenie to najgorsze co można "stosować". Dax cosmetics czekoladowy jest dobry i w dodatku ladnie pachnie, tylko trzeba dłużej

Gość malutka1615
Witam! Wiem, że trochę nie na temat, ale nie mam się już kogo poradzić. Nikt na forum nie odpisuje.. Od ok. 2 tygodni mam problem podrażnionej skóry pach. Nie wiem dokładnie z czego to się zrobiło. Wieczorem, gdy byłam pod prysznicem ogoliłam paszki, użyłam pianki do golenia do skóry wrażliwej. Później poszłam do siebie i użyłam antyperspirantu Essence Crystal Pomagrenade. Pierwszy raz go wtedy użyłam. Jest to antyperspirant bez parabenów, alkoholu, jednym słowem hipoalergiczny. Na drugi dzień miałam zaczerwienione pachy, piekły i swędziały strasznie. Kiedyś tak miałam po Garnier Minerals, odstawiłam go i mi przeszło. Jakiś tydzień temu miałam wesele i musiałam ogolić w końcu te paszki i użyć antyperspirantu, ale problem znów wrócił. Smaruje kremami, mąką ziemniaczaną, troszkę pomaga. Nie wiem od czego to zależy, czy od tego antyperspirantu, ale przecież jest hipoalergiczny. Wie ktoś może od czego to się zrobiło? Proszę o pomoc, nie wiem już co mam robić.. (

Gość no to moze lepiej
nie używaj antyperspirantu od razu po goleniu -skóra jest podrażniona a ty jeszcze ją podrażniasz antyperspirantem. Ogól się np. wieczorem a dopiero następnego dnia użyj antyperspirantu. Albo w ogóle użyj czegoś nadającego tylko zapach ale bez środków hamujących pocenie.