Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lektorkaaa

laczego jak ludzie na tym forum robią błędy ortograficzne, to piszą że...

Polecane posty

Gość goryle we mgle
uczepilas sie glupia jak rzep, i w kolko to samo wypisujesz. ty naprawde ostro zamglona jestes

Gość Lektorkaaa
I w dodatku damulka sama błędy robi. Żałosna jest trochę :)

Gość Lektorkaaa
Czyli tylko jak się komuś zwraca uwagę, to trzeba pisać poprawnie? Ty jesteś od tego zwolniona? :)

jesli nie podoba ci sie sposób w jakis się wysławiam to mnie nie czytaj-proste.Nie sadzisz?

Gość goryle we mgle
myslisz, ze taka bystra jestes? holmsie, z lektorka laczy mnie jedynie wspolny poglad na temat ortografii

Gość Lektorkaaa
I vice versa :P

lektorko widze ,ze juz piszesz sama do siebie.Ech załosna jesteś. Idę stąd bom za tępa :P

Gość Lektorkaaa
Jak sama do siebie? Pod sufitem równo u damulki?

Gość achhh
żal mi was...Imbecyle którzy nie potrafią posługiwać się ojczystym językiem. Popisujecie sie własną głupotą. Idioci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość goryle we mgle
najwyrazniej nierowno, na razie doszla do wniosku, ze goryle i lektorka to ta sama osoba, zabawne

Gość latego że
ja tylko staram sie odpowiedzieć na pytanie autorki. Nie pouczam, po prostu piszę szczerze, co myślę. Fakt, zrobiłam literówkę, ale - jak pisałam, błędy świadczą o człowieku. Ja akurat jestem roztrzepana, lubię innych roztrzepańców , wiec literówki mnie nie ruszają. Natomiast brzydzi mnie , jeśli ktoś pisze np. wataha lub wehikuł przez "CH" albo dekolt przez "D" na końcu.

Gość Lektorkaaa
latego że - podpisuję się pod tym :)

ja pisze raczej bez ortow, bo jak wiem, co sie pisze przez 'ó', to z lenistwa nie napisze tego przez 'u'. Interpunkcyjne zapewne robie, chociaz niektore po prostu odruchowo wstawiam, ale nie mysle, gdzie przecinek itd. Z czystego lenistwa nie stawiam polskich znakow i robie literowki, bo rzadko kiedy patrze na to, co napisalam, tylko od razu wysylam.

podpisuję sie pod tym:) nienawidzę jak ludzie tak piszą!!!

Gość Lektorkaaa
A gdzie ktoś twierdzi, że literówki to nie błąd? :)

dama ma rację.zwracając uwagę innym należy zaczac od siebie.N ie ma znaczenia to,ze bledem jest literówka czy bład ortograficzny.Bład jest blędem i tyle.

Gość Lektorkaaa
Napisałam, że są mało istotne w porównaniu z błędami ortograficznymi. Literówki to nawet Miodek robi. - to jest cytat, przeczytaj go jeszcze raz i tym razem postaraj się zrozumieć.

Gość latego że
jasne, ze literówki to błedy, ale ich robienie to raczej pośpiech, czy jak kto woli - niechlujstwo, nie obciach. Dla mnie jednym z gorszych obciachów jest pretensjonalne używanie obcych zwrotów z bykami (powszechne na kafe, karykaturalne "apropo"). Jeśli kto nie umie napisac, a w dodatku nie ma francuskich znaków, niech pisze "przy okazji".

Gość Lektorkaaa
Są, ale w porównaniu z ortografami raczej mało istotnym.

Autorce tematu zalecam kupno słownika ortograficznego a później pouczanie innych.

latego nie. Ja tez robie literówki,tez zdarzy mi sie bład który pójdzie w eter poniewaz chce cos szybko napisac a potem go poprawiam z *:)Tyle,ze ja rozumiem tutaj te głosy.Nikt przeciez nie neguje tego,iz autorka ma rację chodzi tylko o to,ze jesli zwraca sie komus uwage należy zaczać od siebie.Pisząc taki tekst potem go przeczytac i poprawić błedy jakie by one nie były.