Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qweq

Odnosnie listy

Polecane posty

Gość qweq

zapraszam na ślub swoje rodzeństwo i rodzeństwo mamy i taty z dziećmi ( ale dzieci to już nie dzieci podchodzą pod mó wiek) tak więc większość będzie proszona z os. towarzyszącymi. Zastanawiam się tylko czy np. 17latkowi dawać zaproszenie z os czy dołączyć do rodzicow jego siostra ma 20 lat wiec napewno dostanie zaproszenie z os chociaz nie wiem czy jest z kims zwiazana czy nie. Mojej rodziny w sumie jest 25 osób. Nie zapraszam znajomych, bo bliskich przyjaciół nie mam. Moj narzeczony zaprasza również swoja rodzine w ten sposob, ze swoje rodzeństwo i niektorych kuzynow od swoich cioc i wujkow, ale tylko niektorych, bo duzo mieszka na drugim koncu Polski i on nawet nie pamieta jak sie nazywa kto, a widzial ich ostatnio wiele lat temu. Jednak on zostal zaproszony na ich slub, ale nie poszedl. Wypada nie zparaszac? A z drugiej strony moj narzeczony ma 4 dobrych przyjaciol z kotrymi zna się od lat i bardzo chcialby aby byli na naszym ślubie w sumie 8 osob, bo kazdy ma kobietę. No i teraz czy mozna rezygnujac z czesci rodziny dodac do listy przyjaciol? I to pytanie z początku o tego 17latka czy z os czy nie.

Gość ja ja ja ja ja ja ja
Wydaje mi się, że spokojnie możecie zrezygnować z kilku osób z rodziny... skoro narzeczony nie widział się z nimi pare lat to po co ich zapraszać? Dla zasady.... bezsensu :) Na ślubie powinni być bliscy a nie jakaś rodzina z która nie ma się kontaktu :) Takie moje zdanie :) Co do 17latka może najpierw jakoś dowiedz się czy ma dziewczynę :) Jeśli ma to zaproś z os towarzyszącą :) Na pewno miło mu się zrobi, że traktujecie go jako dorosłego :) Jedna osobą w tą czy w tą to już chyba dużej różnicy nie robi :)

ja zapraszalam rodzenstwo mojego ojca i jesli kuzynki nadal sa pod opieka rodzicow to dostaja zaproszenie tzw zbiorcze:) a jesli wiem ze kuzynki mieszkaja juz same sa w moim wieku i maja facetow z ktorymi zyja to osobne:)

Pamiętam, że jak ja miałam 17 lat, wiadome mieszkałam jeszcze z rodzicami ale miałam już chłopaka ( teraz to mój narzeczony :) ) i zostałam zaproszona na wesele bez osoby towarzyszącej i nie poszłam... Chciałam iść z nim :) Dlatego wydaje mi się, że jeśli ten 17latek ma dziewczyne to fajnie by było jak zostałby zaproszony z os towarzyszącą :)

ech widzisz mi sie zrobilo przykro np bo zaprosilam kuzynki ktore nie wiem cyz maja chlopakow..jedna miala ale nei poinformowala czy przyjedzie z nim bo oni z Anglii...bylo mi strasznie przykro ze sie obrazily i nie przyszly, zamiast zadzwonic zapytac jak to jest...dlatego dobrze podac numery telefonow z potwierdzeniem... Czasami mlodzi nie maja tyle kasy zeby zapraszac mnostwo ludu z osobam towarzyszacymi...a jesli dostajesz takie a nie inne zaproszenie to uwazam ze z szacunku dla mlodych warto sie nagiac... Ale wracajac..no jesli wiesz ze ktos tam ma chlopaka a mieszka z ordzicami to wyslij osobne zaproszenie..takie tez kiedys dostalam...

No wiadome, że młodzi nie mają dużo kasy ale wydaje mi się, że jedna osoba w ta czy w ta nie robi dużej różnicy :) A może zdarzyć się tak, że ktoś odpadnie to wtedy już w ogóle róznicy nie robi ta jedna osoba :)

Gość vtmpoq
My dla tych 17 latków, którzy wiedzieliśmy, że mają kogoś to dawaliśmy zaproszenia z osobami towarzyszącymi, jednemu dalismy bez, nie byliśmy pewni, czy ma kogoś, czy nie, ale powiedzieliśmy, że jak ma kogoś, to niech z nią przyjdzie. Generalnie to uznaję zasadę, że od 18, 19 lat prosi się z osobą towarzyszącą. Zdarza się, że i 15 latek może mieć dziewczynę, ale wtedy to chyba i tak go samego bym prosiła.

Gość czarna koala
my prosimy z osobami towarzyszącymi tylko pełnoletnich o których wiem że mają partnerów. jak jest pełnoletni ktory generalnie jest sam to ma zaproszenie solo z zaznaczeniem ustnym że jak chce kogoś wziąć to niech powie. a niepełnoletnich zapraszamy samych. mam kuzynkę 16letnią która ma chłopaka - i co? mam go zaprosić? i co z nim zrobię, położę z nią do jednego łóżka w jednym pokoju z ich rodzicami?...

Gość bfbfbfbfbfb
Owszem, jedna osoba różnicy nie robi, ale jak się takich potencjalnych (czyli nie wiadomych) osób towarzyszących uzbiera ze 20 (tak przynajmniej jest na tą chwilę u mnie) to już różnica się robi spora!

Gość vtmpoq
No masz rację takimi 16 letnimi kuzynami z dalszej rodziny nie ma co się przejmować, co innego jak np. własny brat ma dziewczynę w tym wieku, no ale wtedy to z reguły się ją zna.