Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka_________

Jak ubrac noworodka na wyjscie ze szpitala?

Polecane posty

Gość inka_________

Urodzę w środku wakacji, więc prawdopodobnie będzie bardzo gorąco. Jak więc nalezy ubrać takiego noworodka by nie było mu za gorąco, ale też nie za zimno? Samo body, skarpetki i czapeczka wystarczą? Czy lepiej zalożyć dodatkowo śpioszki? Oczywiście dziecko będzie dodatkowo przykryte.

Gość ja rodziłam rok temu
w lipcu, było bardzo goraco, ale załozyłam synkowi śpioszki na body. Do tego był przykryty kocykiem

ja mam naszykowane kaftanik czapeczke i spioszki w razie gdyby bylo zimno bo pogoda jest nieobliczalna teraz wiec moze byc roznie w lipcu mam tez cienki sweterek.Mysle ze do samochodu wystarczy, doradzała mi mama,chociaż z chęcia na ten temat posłucham rad innych doświadczonych już mam. W końcu to jest noworodek więc wiadomo że inaczej sie chyba podchodzi niż do paro-miesięczniaka

Gość megus
kobito samo body i skarpetki? Nie przesadzaj, takie maleństwo ma zupełnie inne odczucie chłodu niż ty i bardzo szybko może zmarznąć!!! Ja rodziłam w środku lata, było ciepło ale nie upalnie - mała miała cieniutkie skarpetki, półśpiochy bawełniane, body z długim rękawem, cienką kurteczkę bawełnianą i czapeczkę bawełnianą i było jej w sam raz. Przykryta była pieluszką flanelową a na buzi tetrową - zalecenie położnej. W samochodzie ja poodkrywałam. Dodam, że była wcześniakiem więc tym bardziej musiała mieć ciepło i miło ale przy donoszonym dziecku tak samo bym postąpiła.

Gość tez rodze w srodku lata
mam wykaz od położnej: koszulka taka kopertowa albo body czapeczka z jednym szwem śpioszki ze stopkami skarpetki z szerokim ściągaczem kaftanik rożek

Gość Anna---
Roznie z ta pogoda jest. Tak jak teraz, wczoraj byl upal dzisiaj goraco i zaraz bedzie padac :o Jak bedzie ciplo, to moim zdaniem wystarczy czapeczka, body z krotkim rekawiem, pieluszka i rozek (np. feretti, ktory jest usztywniany i z przepuszczajacego powietrze materialu jest zrobiony). Opcjonalnie jakis kocyk.