Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkam na wsi

ale na wsi ludzie są głupi

Polecane posty

Gość mieszkam na wsi

Wszyscy interesują się cudzym życiem zamiast swoim :o Dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży już w piątym miesiącu... od sąsiadki :o

jakbyś w bloku mieszkała to byłoby to samo. myslisz ze w miescie sasiedzi nie interesuja sie cudzym zyciem?

Gość malutenska ka
ja bym jej powiedzala: kobietonie w piatym tylko w 7!!!i sierdalaj!

Gość gfxert
jakbyś w bloku mieszkała to byłoby to samo. myslisz ze w miescie sasiedzi nie interesuja sie cudzym zyciem ja sie nie interesuje . Nawet nie wiem kto nade mna mieszka

tez jestem ze wsi . Moja kolezanka przez takie gadanie niby juz ze 3 razy byla w ciazy, a dalej nie jest dzieciata :D a ja podobno pare razy na czworakach wracalam z imprezy . kazdy kazdego zna, kazdy jeszcze swoje 3 groszy dolozy i takie bajki powstaja 🖐️

W bloku nic sie nie gada. Samotnośc w tłumie. Nawet nie znam dokładnie swoich sąsiadów jak się nazywają... itp. Za to na osiedlu domków każdy każdym się interesuje...

bo akurat ty się nie interesujesz, a sa różni ludzie. moja ciotka mieszka w bloku gdzie takich bab jak ona jest wiecej i kazda o kazdej wie wszystko.

Gość Ale przecież to normalne
Takie relacje społeczne, łączą małe społeczności. Może to jest i upierdliwe- bo wszyscy, wszystko o tobie wiedzą, ale z drugiej strony wzmaga potrzebę wzajemnej pomocy i solidarności- a w miastach pomocy od bliźniego swego, raczej nie uświadczysz...

Gość mieszkam na wsi
Mam psa i akurat szła sąsiadka (plotkara), zaczął szczekać na nią a ta "oho dziecko szczeka" :o co za debile :o Sama nie lepsza, wczoraj dosłownie obok mojego domu podniosła spódnice i zaczęła sikać nie zważając na to, że ktoś może ją zobaczyć :o Dlatego planuję zakup mieszkania w mieście ;)

Gość gfxert
plotkara to osoba ktora mowi 50 % prawdy 50 % nieprawdy .. NIegdy nie wiadomo czy to prawda czy nie prawda .. Czyli takie strzelanie do tarczy 50 na 50 uda sie czy nie uda . Tego nie wiadomo

przed swietami wielkanocnymi pojechalam na wies do siostry, w niedziele palmowa mylam sobie samochod na podwórku bo w ogole zapomnialam ze to jakies swieto jest;) pozniej jak sie okazalo ze sasiadki sie skarzyly do siory ze jak ja tak moge i to jeszcze w takie swieto, co ludzie powiedza z autobusu:D:D:D

tez mieszkam na wsi i rzeczyiwscie wiesci rozchodza sie szybciutko..ale ja mam to wdupie...nawet nie chce,zeby mi ktos powtarzal co o mnie slyszal-gowno mnie to obchodzi,tylko zgagi dostane niepotrzebnie

Gość popeye
hehe przejebane te wieśniary plotkary. ja sobie mieszkam na duzym osiedlu w duzym miescie i nikogo tu nie znam i to jest zajebiste :D

Gość gfxert
jak prosci ludzie nie mają czym sie zając to plotkują

Gość ja zwiałąm z takiej małej
społeczności, gdzie pieprz rosnie...mieszkam w duzym mieście w bloku, na ładnym zdbanym osiedlu- sasiadów znam z widzenia, na "dzień dobry" i z ręka na sercu- nik się nikim nadmiernie nie interesuje! ja sie tu czuję swietnie- swobodnie i naturalnie.... ...a w mojej małej rodzinnej pipidówie - to miałam stres przed każdym wyjściem z domu- bo zaraz ludzie będą gadać - a im nie dogodzisz- jak się ubierzesz skromnie- to zostaniesz szarą myszą co nikt jej nie zachce, jak wyzywająco- to miejscową lafiryndą.... jak wyjdziesz z facetem- to zaraz będą spekulacje o ciąży, jak bez faceta- to o staropanieństwie...co byś nie zrobiła to źle....ludziom nie dogodzisz! a te zawistne spojrzenie...eh, jak się cieszę że mnie to już NIE dotyczy :D

Gość Mala_09
A CO W MIEŚCIE JEST INACZEJ?! TAK SAMO ALBO I JESZCZE GORZEJ! KAŻDY SIĘ WPIEPRZA W CUDZE ŻYCIE I WIE O KIMŚ WIĘCEJ NIŻ TEN KTOŚ O SOBIE!

nie tylko na wsiach tak jest uwierz mi :) te z miasta jeszcze gorsze bo siedzą takie piździochy 24h w domu ewentualnie wyłażą do sklepu czy na podwórko i plotkują jak jedzie... a te na wsi to tu muszą na pole chwasty powyrywać, krowe wydoić itd , to plotkują tylko wtedy jak czas znajdą :D

A więc jak na wsi się wpieprzają, w mieście się wpieprzają, to gdzie zamieszkać, żeby się nie wpieprzali ?? (to jest pytanie) :D

Gość gfxert
a niech sie wpieprzaja ? KOgo to obchodzi . I tak to co mowia to tylko 50 % prawdy . Wiec to słowa nic nie warte .

Gość mieszkam na wsi
Najgorsze są te stare plotkary. Kiedyś było też mówione, że zmieniłam wiarę bo nie chodzę do kościoła :o a do kościoła przestałam chodzić kiedy nowy proboszcz stwierdził, że ludzie dają 10zł na ofiarę i jak mają zamiar tyle dawać to lepiej niech nie przychodzą na mszę bo "jaka ofiara taka wiara" :o

Gość ja zwiałąm z takiej małej
u mnie się nie wpieprzają :D duże osiedle- taka miejska sypialnia.... miasto milion mieszkańców - każdy gdzie indziej pracuje, wyjeżdża z domu rano wraca wieczorem - nie ma czasu na takie duperele jak obgadywanie sąsiadów - nawet dzieciaki, każdy wozi do innego przedszkola/szkoły.... więc kontakt z sąsiadami jest tylko w sprawach dotyczących mieszkania/parkingu itp i ewentualnie pogody :D ...mnie to idealnie pasuje!

albo słuchajcie!!! była I komunia mojego siostrzenca i wchodze juz do koscioła i sobie sieadam po cichutku a tam jakis beret do mnie ze to w jej ławce siedze ze to ona sobie ją wykupiła:O patrze na ławke i faktycznie są tam nazwiska, czyje to są ławki:O o kurwa tak mnie zatkało ze odeszłam i nic nie powiedziałam:D