Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w6

CZY BYŁYŚCIE PEWNE W DNIU ŚLUBU ???

Polecane posty

Gość w6

ze to ten na 100%, czy dobrze robicie???

ja bylam pewna:)...jeszcze nigdy niczego nie bylam tak pewna jak tego ze to ten jedyny

Gość kobiet - co widac w kosciele
oczywiście że tak, co to za pytanie wogóle? Jak można ślubować PRZED BOGIEM nie będąc pewną?

Gość cccccccccccccccccc
ja byłam pewna inni mówili powtarzali zaczekaj nie wychodz za niego i powiem szczerze mieli rację, teraz moje małzenstwo się rospada i mogę powiedziec ze to nie ten

Gość w6
ale ja chyba nigdy nie bede pewna 😭 , taki charakter :(

Gość ja tez tak mam wiec
nie matrw sie.Kocham go i wszystko bylo ok do teraz kiedy zajmujemy sie slubem zastanawiam sie czy dobrze robie.Mam nadzieje ze to stres przedslubny.

Ja byłam pewna w dniu oświadczyn, ta pewnośc towarzyszyła mi podczas ślubu cywilnego i... pewna jestem nadal. Jesteśmy dla siebie stworzeni. Czujemy to my, inni to widzą - nie mamy watpliwości :) Każdej parze tego życzymy.

myślę że nikt Ci nigdy nie ma 100% pewności, w końcu nie mamy szklanej kuli by spojrzeć co nas czeka w przyszłości z tą właśnie osobą... życie to nie bajka która ma tylko dobre zakończenie. Odpowiedz sobie na pytanie czy w tym momencie swojego życia kochasz tego człowieka i czy na dzień dzisiejszy nie wyobrażasz sobie dalszego życia bez Niego... jeśli tak, to możesz być pewna że to dobra decyzja, na ten właśnie moment Twojego życia. A co los przyniesie??? Oby wszystko co najlepsze :) powodzenia!

Gość 6w
dziekuje Broneczko

6w, to rozumiem że chcesz być pewna czy to właściwa decyzja? Tak jak Broneczka pisze, my swoje a życie swoje... Dla mnie najważniejsze było to że mąż, wtedy jeszcze chłopak, był ze mną i poradziliśmy sobie w trudnych chwilach, tak że wiem że postaramy się żeby było nam dobrze, ale jeśli będzie źle to przejdziemy przez to razem. I bardzo ważne jest to że zgadzamy się w poważniejszych kwestiach dotyczących wspólnego życia- nasz stosunek do rodziny, plany na przyszłość, podział obowiązków (czy raczej to, co jesteśmy gotowi robić). A luźnych tematów do zażartych dyskusji nam też nie brakuje :) Tak, byłam pewna, i w dniu ślubu, i wtedy kiedy powiedziałam mu że tak, zostanę jego żoną. Chociaż kiedy 2 godz. przed ślubem jeszcze nie miał kupionego krawata, miałam moment kryzysu i myślałam że go uduszę :) Aha, i u mnie sprawdziło się to co u niejednej dziewczyny tu na forum- że przed ślubem było bardziej nerwowo, więcej napięć, konfliktów a ja zrobiłam się kłótliwa nie do wytrzymania. Były chwile zastanowienia- "co będzie jeśli tak będzie po ślubie"- ale starałam się za każdym razem policzyć do dziesięciu i popatrzeć obiektywnie czy faktycznie coś jest nie tak. I było już lepiej :)

Gość Nie.nie bylam......
.

zgadzam sie z Broneczka: ja bylam pewna ze chce podjac to ryzyko i spedzic z tym mezczyzna i z zadnym innym zycie. bylam pewna ze oboje dolozymy wszelkich staran by uszczesliwic siebie i wytrwac w przysiedze. bylam pewna ze kocham i ze jestem kochana. i nadal tak jest :) ale jednoczesnie oboje mielismy i mamy swiadomosc, ze nie sama miloscia czlowiek zyje, ze szara zwykla rzeczywistosc niesie ze soba wiele problemow i niespodzianek. Ale oboje przysiegalismy przez Bogiem i soba ze mimo to i dlatego, bedziemy pracowac nad soba i zwiazkiem, nawet gdy kiedys moze nam sie wydac, ze milosc odeszla. I jak na razie choc zdarzaja sie gorsze dni, wiem ze jest on moim najlepszym przyjacielem, nie tylko mezem i kochankiem. staram sie odplacic mu tym samym :)