Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vccxxxxx

moja kupa jest bardzo dziwna

Polecane posty

Gość vccxxxxx

ciagle mam biegunke, tzn. czasami mam normalna kupe ktora wyskoczy jak armata ale najczesciej mam albo typowa wodnista biegunke albo kupe bardzo brudzaca pol biegunkowa pol normalna. czemu tak jest?

Gość joidsehjdfwe
ja miłam tak przez 2 miesiące jak miałam mature problemy osobiste i inne egzaminy, niby się nie denerwowalam bardzo ale czesto tym myslalam i takie tam,,, teraz 2 tyg po maturze i wszystko wrocilo do normy a też już się martwilam wiec może masz jakieś stresy?

Gość hannaanna
zrób sobie badania, bo to nie jest normalne i jest to oznaką, że coś się dzieje w Twoim organizmie.

Gość niesmaczny temat
:p :p :p :o

Gość vccxxxx
badania sa ok. wszystko dobrze. ja tak mam odkad pamietam. ogolnie mam wrazliwy zoladek, wypije jedno piwo i na drugi dzien juz mam straszne gazy, zjem cos przed spaniem a caly dzien prawie wymiotuje itd. co na to poradzic? na ta kupe..

Gość URSUS C330
Przewlekle zapalenie trzustki, nie pij tyle wódy.

Gość jedz suchary

Gość URSUS C330
Dieta o malej zawartosci tluszczy, i zero alkoholu. Chyba ze chcesz trafic na OIOM z piorunujacym zapaleniem trzustki, rozrywka extra.

Gość wniosek jest taki...
Ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza i poprosiła o skierowanie na badanie kolonoskopowe. Nie jest przyjemne, do tego stopnia, że czasami wymaga znieczulenia. Jednak pozwoli stwierdzić, czy nie ma żadnych zmian w jelitach. To mogą być jakieś narośle, guzki. Nie chcę cię straszyć, ale takie są objawy również raka jelita... A może być to zwykła nadwrażliwość jelita, zespół jelita drażliwego zdaje się to nazywa. Ale ludzie z tym schorzeniem najczęściej chorują na raka... A może spróbuj brać jakieś suplementy, np. Trilac lub Linex Forte, albo inne tego typu probiotyki?

Gość vccxxxx
ale ja musze pic raz na dwa tyg....chodze na imprezy

Gość URSUS C330
To pij dalej, Cya.

Gość URSUS C330
Choć mimo wszystko chciałbym spróbować twojej kupki. Gdzie mieszkasz? może wpadnę na degustację :)

A no właśnie, podstawa - dieta. Proponuję odstawić alkohol... Jednak nie każdemu służy. Są ludzie, którzy po prostu go nie trawią. Dużo warzyw i owoców... Mięso tylko delikatne - jakiś drób, byle nie wieprzowina. Skrobia działa w taki sposób, że jakby zostawia taki "film" na ściankach jelita, co je pomaga chronić. Takie działanie ma również Smecta, z tym że ona dodatkowo zbiera treści jelitowe. I zero surowych rzeczy. Zero smażonych, pieczonych też lepiej unikać w razie czego. Żadnych chipsów, paluszków, najlepiej unikać też słodyczy, kakao... Być może to jest alergia pokarmowa? Robiłeś/aś testy? Zrób sobie takie eliminacyjne w domu. Może jesz coś, czego twój organizm nie toleruje?

Gość vccxxxx
odzywiam sie dosc tlusto ale jak mam sobie odmowic rzeczy ktore kocham:(

Zdrowie albo przyjemności - nie ma to tamto... Wybór należy do ciebie. Może pocieszy cię, że ja także jestem na ścisłej diecie eliminacyjnej :) Takich ludzi jest dużo. Ale wolę sobie odmówić kilku kęsów jakiejś potrawy, niż potem cierpieć...

Gość vccxxxx
uwielbiam np połykać soczystą spermę mojego misiaczka, czy tego też muszę sobie odmówić? :(

Wiem, że to podszyw :) Ale muszę tutaj napisać, że sperma jest raczej zdrowa, ponieważ zawiera mikro i makroelementy :D Pomaga na cerę :P A nie zaszkodzi na pewno :)

Gość vccxxxx
to nie jest podszyw! ja piszę prawdę!

Gość vccxxxx
spieprzaj podszywie, dzieki za pomoc postaram sie jesc zdrowiej i zobacze jak bedzie. jeszcze czasem z odbytu wydobywa mi sie przykra maz? nie wiem jak to nazwac jakas ciecz smierdzaca, ale to czasami tylko, w trakcie dnia. jest jej malo ale jest przykra co to moze byc:(

Ropa? Radzę iść do lekarza i na badanie...

Chociaż, gdyby to była ropa, byłby stan zapalny zapewne... Bardzo możliwe, że miałbyś objawy otrzewnowe. Tak czy tak, przewlekłe biegunki są jak najbardziej powodem, by zainteresować się swoim zdrowiem, szczególnie, jeśli występują naprzemiennie z zaparciami.

Gość vccxxxx
nie ropa, nie moge isc do lekarza teraz, nie mieszkam w polsce nie dostane urlopu w pracy jest duzo na nie. bylam wczesniej, wyniki byly ok. wy nie macie nigdy jakis przykrych zapachow z tamtych rejonow, tzn jakies cieczy, nie ropy?

Jak nie ma kupy, to nie powinno nic się z odbytu wydobywać :O

Gość ropa naftowa

Gość vccxxxx
ja to mam od zawsze...

A masz bóle brzucha? Skurcze? jakieś ćmienie w brzuchu? Ból przy oddawaniu stolca? Krew? Czy twój stolec nie jest czarny, czy też smółkowaty?

I pytanie - czy jest bardzo cuchnący? To niby głupie pytanie, bo jak można określić czy stolec ma ładny zapach albo brzydki? Ale to istotne. Jeśli jest bardzo cuchnący, bardzo ma intensywny zapach, to może być to związane z jakimś zakażeniem bakteryjnym.

ja tez to mam, ale ja sie zdrowiej raczej odżywiam. Ale mi to się dzieje raczej po leku który biorę. Przy nastepnej wizycie lekarza jesl isie nie poprawi to trzeba bedzie powiedziec :(

Gość vccxxxx
tak smierdzi raczej, nic mnie nie boli tzn. czasami mam skurcze w odbycie, hm. taki silny skurcz ze musze przykucnac, ale to raz na pare miesiacy moze i trwa pare sekund. i czasami przy oddawamiu kupy czuje jakbym wymiotowala, nie da sie tego opisac inaczej...