Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emgirl

opel tigra dobry wybór?

Polecane posty

Gość emgirl

czy ktoś wie coś o tych autkach? chcę ją kupić i nie wiem czy to dobry wybór..

Gość lolai78
paskudztwo

Gość emgirl
mam na myli rocznik 2004.. one nqprawdę maja dobre opinie tyle, że ja jestem w tych sprawach zielona

Gość mjfrdmj
e tam, taka namiastka sportowego auta :D:P

Gość lolai78
szpanersko wiesniacki samochod

Gość tani w eksploatacji
Kabel czy ty się dobrze czujesz? Przecież to pali ok 9 litrów :D

Gość on zawsze zle sie czul
i tak juz mu zostanie:o

Gość emgirl
myślałam. że to dobry wybór ale teraz widzę , że kiepski...

Gość mjfrdmj
no raczej kiepski :D

Gość tani w eksploatacji
Nie kupuj, często są w złym stanie, choć na pierwszy rzut oka blacha ok, ale pod maską... Tym jeżdżą głównie debile, którzy niejedno tym samochodem robili. Na licznik nie patrz, to żaden kłopot go cofnąć. A więc zwykle są zjechane, mało ekonomiczne i podobno zawodne. Ja nie polecam. Ani odpowiednika tigry pumy z forda. Jak szukasz czegoś niedużego i ekonomicznego, to na pewno nie ten pseudo sportowy wózek dla wiejskiej hołoty.

zgadzam sie z "tani w ekspoloatacji" - popatrz kto na ulicy jeździ tym samochodem :P jakieś babmery same :D ja ogólnie uwielbiam ople i uważam, żę są bardzo ładne ale astry i vectry :]

Gość tani w eksploatacji
Ale niestety peugeoty królują na listach najbardziej awaryjnych samochodów, czego dowodem jestem moja przyjaciółka, która ma swoją drugą "rybkę" jak to mówi i przeciętnie raz w miesiącu jest w zakładzie. Wszystko jeszcze zależy od rocznika i tego na jaki rynek był samochód produkowany, tych na Polski nie polecam :D A ekonomiczność zależy tu jeszcze od silnika :P Powiedz raczej czego szukasz :)?

Gość emgirl
ale z 2004 roku to chyba nie jest jakis szmelc. tylko 5 letnie autko i sliczne do tego...

Gość tani w eksploatacji
Ale wciąż nie mogę się nadziwić kablowi. Czy on w ogóle wie o jakim samochodzie mowa? A może jego land rover pali 14 litrów i wtedy tigra wydaje się faktycznie mała i ekonomiczna :D ? Rozumiem jakby to powiedziała baba, ale żeby facet :D:D:D

Gość hjkfkjhk
lepiej BMW

Gość mjfrdmj
eee francuzy to sa dobre auta do peirwszej awarii :D na nasze drogi to niemieckie auta

Gość tani w eksploatacji
A zaglądałaś pod maskę? Nie przeczę, że może wyglądać dobrze, ale na wygląd się auta nie kupuje, chyba, że Cię stać na ciągłe tankowania (nie mało pali, a wręcz pożera paliwo), szczególnie w porównaniu do nowoczesnych ekonomicznych silników benzynowych, a i na ryzyko, że po zakupie okaże się, że wiele rzeczy będzie w nim do wymiany (tymi samochodami nie jeżdżą odpowiedzialni ojcowie, tylko zwykle młodzi ludzie, którzy mówiąc ładnie nie oszczędzają tych aut). Nie sugeruj się tym co widać, bo daleko nie zajedziesz.

Gość tani w eksploatacji
Wszystko zależy jest od modelu, ale tutaj akurat pisałam właśnie o 206 :P. Nie, z tego co czytałam w 2008 roku były to właśnie peugeoty :) Nie bacząc na to, Tigry też nie są niezawodne, a w dodatku zwykle zjechane (rocznik, rocznikiem, a stan może być fatalny). Natomiast jeżeli Cię stać i masz pewnego kupca, byłaś z samochodem na warsztacie, wiesz, że nie był przerabiany, po wypadku, nie ma dużego przebiegu (nic o nim nie pisałaś, a to ważne) i ogólnie nie tylko jest ładny, ale w dobrym stanie to sobie kup. W końcu może właśnie tego potrzebujesz :)

Gość emgirl
no pewnie że diesel!

Gość tani w eksploatacji
Na mieście silnik 1,4 pali do 8,7, oficjalne dane. Mniejszych silników nie ma. Średnio eponimiczne :D Później masz tylko 1,6 i z tego co mi wiadomo żadnych diesli :)

Gość tani w eksploatacji
O to ciekawe, jak kiedyś sprawdzałam na stronie OPLA dla kolegi, bo też chciał kupić, właśnie do zajeżdżenia, to nic nie pisali o dieslach. A diesle to przeżytek. Niedługo ropa będzie droższa :) Deisle opłaca się kupować przy dużych samochodach, przy osobowych się już od tego odchodzi.

Gość tani w eksploatacji
Ale do diesel, a ja pisałam o silnikach benzynowych. Znam osoby, które tym jeżdżą/jeździły. :) Poza tym można to sobie sprawdzić, www.google.pl :)