Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drapka

Świąd, zaczerwienienie i obrzęk sromu

Polecane posty

Gość Drapka

Witam! Objawami czego może być swędzenie, zaczerwienienie i obrzęk sromu? Po ostatnim seksie, pierwszy od ponad miesiąca, który był w sumie dla mnie bolesny miałam strasznie opuchnięty srom, do tego strasznie swędział i był zaczerwieniony (partner ten sam co wczesniej :P) Z dnia na dzien bylo coraz lepiej, drugiego dnia zaczelam przyjmować Gynalgin, i w sumie bylo okej. Po paru dniach stosowania Gynalginu mialam plamienie-krwawienie miedzymiesiaczkowe. Ale mysle, ze to akurat moze byc spowodowane tym, ze po miesiacu przerwy w stosowaniu tabletek anty zaczelam nowe opakowanie i moze dlatego wystepuje te drobne plamienie-krwawienie. Dzisiaj znowu zaczal mnie swedziec srom (bez zadnego wspolzycia) i nie wiem o co chodzi ;/

Gość Drapka
Posmarowalam sie teraz Clotrimazolem i nie jest juz to tak uciazliwe... Wiec moze to "tylko" grzybica...? Nie robilam nigdy zadnego, posiewu/wymazu z pochwy, ale mam taki zamiar w najblizszym czasie ;)

Gość infekcja jakaś
ja tak miałam przy infekcji grzybiczej, pomogły globulki Clotrimazolum masz jakąś niedoleczoną infekcję nie powinno się robić miesiąca przerwy w braniu tabletek anty, taka przerwa jest bez sensu i tylko rozregulowuje organizm, a nie ma z niej żadnej korzyści jak już robisz przerwę to powinna ona wynosić przynajmniej 3 miesiące, przerwę trzeba robić nie rzadziej jak co 5 lat brania tabletek i nie częściej niż co 12 miesięcy spróbuj krem Clotrimazol i Tantum Rosa do przemywania, jak nie przejdzie to do lekarza czas znów iść partner również powinien być leczony, bo będziecie się wzajemnie zarażać w kółko, ginekolog ci dla niego wypisze leki doustne, oczywiście facet nie musi iść z tobą do gina.