Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjghjg

niech mi ktos wytlumzczy z tym czestym jedzeniem w małych porcjach

Polecane posty

Gość gjghjg

czy mam sobie wybrac stałe godziny w kórych bede jadła?? np dzis musi byc cały dzien co 3 godziny czy moze byc jeden posiłek za 3 a drugi za 2 godziny?? i czy np jutro musza to byc te same godziny co dzis?

Gość gjghjg
aha! i czy wszystko zależy od szerokości odbytu którym to wydalam. bo przy rozwarciu mam jakieś 10 cm, a w stanie spoczynku jakieś 3 cm rozwarcia co skutkuje notorycznym oddawaniem kału.

Gość gjghjg
podszywaczu masz jakis problem z oddawaniem kału :classic_cool:

Gość nic trudnego
Pierwszy posiłek - nie później niż godzinę po przebudzeniu Kolejne - najlepiej równo co 3 godziny; w nieprzewidzianych przypadkach możliwe przesunięcie do 30 minut Ostatni - nie później niż 3 godziny przed snem. Podział energetyczny: I posiłek - 25% II posiłek - 10% III posiłek - 35% IV posiłek - 10% V posiłek - 20% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Codzennie muszą być to te same godziny.

ogólnie chodzi o to, przynajmniej, jeśli idzie o zdrowie, żeby żołądek nie był pusty dłużej niż 3 godziny - bo wtedy mogą sie wydzielać soki żołądkowe (człowiek robi się głodny) i uszkadzać ściany żoładka (tzw. wrzody żoładkowe - to właśnie stany zapalne, dziury w żoładku wyżarte kwasami żoładkowymi, m.in. kwasem solnym)