Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diablica

czy z powodu ćwiczeń waga może nie spadać??

Polecane posty

jestem na rozsądnym dietkowaniu juz jakies ponad 3 tygodnie, na samym początku się nie wazyłam bo się bałam zobaczyc ile ważę, ale ostatnio zauważam że waga w ogóle nie spada chodze na fitness 3 razy w tygodniu ciałao jeszcze nie zmieniło obwodów, ale jestem mniej ,,flakowata,, hehe i zniekneły boczki, brzuch jest mniejszy, waga stoi czy to z powodu fitnessu??

wydaje mi się że podczas ćwiczeń tkanka tłuszczowa sie zmniejsza ale powiększaja sie mięśnie, i dlatego wana jest bez zmian

pamiętam, że kilka lat temu wazyłam 65 kilo przy 165 cm wzrostu i byłam naprawde prawie idealna, a to chyba dlatego, że też duzo ćwiczyłam i myslałam wtedy że jeszcze 5 kilo i bedzie ideał teraz waże niestety 78 kilo i chciałabym wazyc te 60 kilo daje sobie na to 4 miesiace do końca wrzesnia

Diablica:) wszystko zależy z jakiej wagi schodzisz. Inaczej jest kiedy, tak jak ja masz sporo do zrzucenia, a inaczej kiedy to tylko kosmetyka. Faktem jest, że mięśnie ważą więcej niż tkanka tłuszczowa. Bądź cierpliwa a na pewno doczekasz się postępów w redukcji wagi:)

Hej Diablica! Też mam taki problem. Sporo ćwiczę , a waga stoi. Ale to chyba dlatego ,że zamiast tłuszczyku pojawiają się mięśnie, a one są cięższe.

no własnie ja mam zamiar zrzucić 18 kilogramów, mam na to ponad 4 miesiące dlaczego tyle?/ bo teraz nie mam studiów, tylko prace i moge się skupić na ćwiczeniach, jak pracuje i studiuje to sobie z wszystkim nie radze, a jeszcze dom, maz , dobrze ze chociaz dziecka nie mamy jeszcze. A w pażdzierniku ciąg dalszy studiowania wiec dlatego mam 4 miesiace

tija widze, że wazysz teraz 69 kg, powiedz jaki masz cel, widze ze masz taki sam wzrost jak ja

oliffka a Ty ile masz wzrostu widze, ze twoim celem jest 54 kg, jaki masz teraz rozmiar

oliffka to masz bardzo ambitny cel będziesz szczuplutka ja najmniej w moim zyciu wazyłam 65 kilo przy 164 cm niestety zaprzepasciłam to ale musze sie odchudzić zanim zajde w ciąże

No ambitny mam nadzieje, że się uda. Dużo staram się ćwiczyć. Chodzę na aerobic, w weekendy czasem biegam i obowiązkowo rower.

Diablica:) pomyłka, 69kg to był mój cel niestety zatrzymałam się na 73kg. Potem organizm zbuntował się i mimo tego że nie zmieniłam jedzenia, ani ilości ćwiczeń, waga przestała spadać. Potem zaczęłam się niecierpliwić i trochę folgować z dietą, wtedy bardzo szybko waga wzrosła do 78kg. Zaczęłam pilnować za wszelką cenę żeby nie szła dalej do góry i przez ponad 2 miesiące stała w miejscu. Ja w tym czasie zwiększałam stopniowo kaloryczność, aż dojechałam do jakiś 1600-1800kal. Dałam organizmowi czas na przyzwyczajenie się do nowej wagi i od jakiś 10dni na nowo zjechałam do 1200kal no i przez te ostatnie 10dni straciłam jakieś 4kg w tej chwili ważę 74,5kg. W stopce mam cel 69kg, ale marzę o tym żeby ważyć 65kg:) Dla Ciebie jest ciężko ruszyć w ogóle wagę z miejsca, a u mnie głównym problemem był przestój, ale wygląda na to że przezwyciężyłam kryzys i jadę dalej w dół. Tobie też się uda:)

Diablica to niezła motywacja z tą ciążA...he,he...Schudnąć teraz przed , aby później było mniej do zrzucania. Trzymam kciuki!!!!

Aha, ja dość dużo ćwiczę Niemalże codziennie minimum godzina na steperze ale z reguły więcej i do tego 30min hula-hop jak się uda to też dłużej. Staram się też 3xw tyg robić brzuszki

przed slubem miałam schudnąć ale się nie udało, idąc do slubu wazyłam 73 kilo, suknie miałam tak dobrana, że wyglądałam jak laska, ale bycie 100 kilogramowa ciężarną skutecznie do mnie przemawia, zeby najpierw schudnąć a potem dzieci rodzić właściwie to ja mogłam juz troche zleciec na wadze i teraz miec przestój - bo jak mówie jak sie zaczełam odchudzic to sie bałam wejśc na wage

tija79 powiedz mi czy to hula hop naprawde daje takie efekty piorunujące? Ja też dużo ćwiczę , ale jeszcze nie hulałam .Zastanawiam się nad kupnem .

dziekuje za miłe słowa ciąża to raz a dwa nie mieszcze się w żadne spodnie i spódnice z zeszłego roku, bo przez kilka lat trzymałam wage 70 kilo max. kupiłam sobie dwie kiecunie na lato, ale sa dopasowane i jak schudne to będa lepiej leżały

żeby kręcic hula hoop trzeba miec zdrowy kręgosłup ja mam problemy z kręgosłupem w cześci lędźwiowej i po hulaa hoop ,,zdycham,, z bólu

hula hoop jest bardzo dobre na talie i biodra jak masz zdrowy kregosłup to polecam

mi na poczatku waga spadala a teraz juz raczej sie utrzymuje:) jednak sylwetka sie zmienia-zmniejsza:) cwicze 5 miesiac 3-4 razy w tygodniu:P

no właśnie nie mam żadnych problemówz kręgosłupem. Chyba sobie sprawie takie hula hop. mam nadzieję że nie zapomniałam jak się kręci

Talia złapała inne proporcje, czy redukcja cm w niej jest jego zasługą to nie wiem, bo to nie jedyne ćwiczenia. Zanim kupisz duże jonowe, które nie są najtańsze, kup najpierw zwykłe za 5zł i sprawdź czy ten rodzaj ćwiczeń Ci odpowiada. Mi ono pasuje bo można kręcić oglądając tv. Ćwicząc na stepie ciężko jest oglądać, bo raz że wysiłek jest duży a dwa że niestety bardziej hałaśliwy jest. Takie zwykłe hula-hop dobrze jest dociążyć jakimś ryżem czy kaszą wtedy lepiej się kręci. Na pewno pomaga na zaparcia, po kilku minutach kręcenia zawsze lecę na kibelek

Brzydula u mnie też wyraźna poprawa ciała tzn. bardziej jędrne ,smikłe itp. Chciałabym jeszcze zobaczyć jednak większe efekty w udach...eh

Dzięki Tija. Ja głównie ćwiczę poza domem więc może takie hulanie przy telewizorze byłoby fajne . Spróbuję.

ja też jestem gruszka, mam wielkie uda i łydki, pełne biodra najszybciej mi leci z brzucha i niestety z cycków hula hoop jest dobre takie tanie - naprawde wystarczajace zeby były efekty

No jak mnie to wkurza. ćwiczę bo lubię, ale chudnę nie tam gdzie bym chciała!!!