Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaanowa

Duże prawdopodobieńswo? błąd w tabletkach

Polecane posty

Gość onaaanowa

Cześć dziewczyny może zaczne od początku . Przez 4 miesiące brałam tabletki Diane 35 lecz postanowiłam je odstawic na czas wyjazdu mojego chłopaka. Miało go nie być w Polsce 3 miesiące ,jednak okazalo się ,że po miesiącu musi wracać |( sprawy rodzinne). Więc ja mysląc ,że długo go nie bedzie poprostu po dostaniu ostatniego okresu z odstawienia przestałam je brać . Następnego naturalnego okresu już nie dostałam ,czekałam na niego i czekałam -zrobiłam więc badanie bhcg wyszło 0 . Pani w laboratorum powiedziała ,że to napewno przez odstawienie tych tabletek . Powrót chłopaka zblizał się wiec ja z tęsknoty i z bezsilnego czekania na okres wziełam 1 tabletke diane 35 w 35 dniu cyklu to był 24 kwietnia . Nie wiedziałam ,że gdy wieźmie sie pierwsza tabletke później niż piątego dnia cyklu to działanie antykoncepcyjne jest od 2 opakowania :((( i 14 maja gdy przyjechał mój chłopak uprawialiśmy seks bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia :((( w tym dniu wziełam ostatnia tabletke . Gdy na 2 dzień zorientowałam sie co sie stało postanowiłam nie robic przerwy i zacząc od razu 2 opakowanie . I tu mam do Was pytania: -Czy w moim przypadku istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży? -Czy przez te 20 dni brania regularnie co do minuty tabletek nie doszłoby juz do zahamowania owulacji ,czy zagęszczeniu śluzu? Bardzo prosze o obiektywne wypowiedzi :( .Na test jest jeszcze za późno a ja powoli już ariuje z niepokoju :(. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Gość moim zdaniem jest tak
moim zdaniem prawdopodobieństwo ciąży w tym przypadku jest zerowe powinnaś wiedzieć na przyszłość, że po odstawieniu tabl. okres spóźnia się zwykle dwa tygodnie jeżeli weźmiesz tabletkę później niż w pierwszy dzień miesiączki to pełne działanie anty jest po 7 dniach, a nie od nowego opakowania 3 lata brałam Diane, czasem wzięłam dwa opakow. pod rząd, czasem zapomniałam wziąć tabletki, różnie było, ale w ciążę nie zaszłam

Gość onaaanowa
:) dzięki za odp. ale prosze innych o potwierdzenie ;) ulżyło mi

Gość ojojojjjjoo
a wg mnie prawdopodobieństwo jest - bo przecież ty wogóle nie dostałaś okresu - ty piszesz o przypadku zażycia pierwszej tabletki w niepierwszym dniu krwawienia - a ty wogóle tego krwawienia niedostałaś - wiec poprzestawiałaś sobie w organiźmie wszystko i być może wogóle żadna antykoncepcja w twoim przypadku niezostała zachowana - mogło niezablokować owulacji i była normlanie i mogłaś zajść w ciąże - ja bym miała stresa na twoim miejscu

Gość ojojojjjjoo
ps.a po odstawieniu tabsów płodność bardzo wzrasta!!!

Gość onaaanowa
to juz sama nie wiem :(((....