Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niew iem czy to zdrowo

Ile razy w ciagu dnia siusia 2-latek??

Polecane posty

Do tej pory nie zwracalam na to uwagi, ale odkad ucze corke sikac do nocnika (dodam ze bez efektow) zaczynam sie martwic, nie wydaje mi sie by pila mniej a dzis np wstala z posikana pieluszka, zmienilam na majteczki, ok 11 posikala sie w nie, o 12.30 polozylam ja spac w pieluszcze, wstala z sucha i od tamtej pory nic, sadzam ja co chwilke na nocnik bo nie miesci mi sie w glowie ze moze sie jej nie chciec ale przeciez nie sikala od prawie 7 godzin, czy to normalne??

czy naprawde nie ma zadej mamy dwulatka ktory sika do nocnika??

Gość mierzka
mój syn nie sika jeszcze do nocnika ale bardzo podobnie zareagował na majtki zamiast pieluchy. Tylko z tą różnicą że wytrzymał 5 godzin (o ile dobrze pamiętam)

kurde , ona dalej nie sika :( dodam ze wypila juz 3 kubki herbaty, boje sie ze przez to trzymanie moczu dorobi sie jakiejs infekcji, juz probowalam glaskania po brzuszku lania wody w lazience , nie mam pijecia jak ja zmotywowac, ale jak bedzie tak dalej to poprostu wroce do pieluch

Gość mierzka
załóż pieluchę i zaraz nasika zobaczysz :) Jutro oczywiście znowu spróbuj. Za kilka dni tak będzie w majtki sikać że nie nadążysz zmieniać ;) Żartuję rzecz jasna

heh dzieki :) nareszcie sie wysikala, pomocne okazalo sie jedank piszczanie wody , zabralam ja do lazienki puscilam ciurkiem wode i po minucie byla wysikana :)

Gość mierzka
do nocnika? bo mój synek to posiedzi i ucieka nocnika :) sika z zamiłowaniem w majtki i coś mi się wydaje że bardzo długa droga przede mną Jak tak to bądź twarda i tłumacz i zabawiaj na nocniku żeby załapała twoja córcia o co chodzi.

do nocnika :) strasznie zdezorientowana byla bo lecialo i lecialo, a na nocniku udaje mi sie ja tez utrzymac jedynie przez chwile, pomocny okazal sie drugi na ktory jednoczesnie sadzamy np misia i tak posiedzi dluzej :)

Gość mierzka
najważniejsze że zrobiła siku, no i gratki za to że jednak do nocnika :) A swoją drogą to nigdy nie liczyłam ile razy zsika się mój mały w ciągu dnia ale minimum 6 zmian jak coś to wieczorem w koszu leży.

ja temu pytam bo sie wystraszylam ze ona sikala dzis tylko raz, ale ewidentnie bylo widac e trzyma na sile, bo jak puscilam te wode to troszka poleciala do nocnika a ona z niego uciekla, dobrze ze udalo mi sie ja zmotywowac zeby usiadla bo dzieki temu sie wysikala. Jestem zadowolona, chociaz to dopieo poczatek drogi :) Zycze Tobie i sobie wytrwalosci :)

Gość mama walczy z pielucha
Moja córka ma 2 lata i sika 19 razy w ciągu dnia, policzylam. Mniej więcej co 20-30minut. 9 razy w majtki i 10 na nocnik. Powodzenia.

Gość gość
Moja siusia raz po wstaniu na nocnik -pielucha sucha z nocy. Potem do nocnika z 4-5 razy i sie martwię ze Malo. Malo pije musze jej wmuszac. Zwlaszcza ze często widac ze to siusiu jest ciemniejsze i jest go Malo. Czyli Malo pije. Latem wiecej pila.