Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gapa22

Do informatykow, POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gapa22

W laptopie mam folder "Videos" z wszystkimi moimi filmami. Przenoszac pojedynczy plik, przez pomylke skopiowalam caly folder "Videos", wiec postanowilam skasowac ten zdublowany folder. Nie wiem jak to sie stalo, ale skasowaly mi sie 2 foldery, zarowno ten zdublowany jak i oryginalny!!! Dodam, ze zostaly skasowane z pominieciem Kosza, wiec nie mam ich na dysku. Czy jest jakis program, ktory pomoze mi odzyskac ten folder?? Jesli znacie sie troche na komputerach lub macie faceta, ktory zna sie na rzeczy, to blagam, napiszcie mi, bo nie przezyje tej straty.

Gość gapa22
Ten tekst zamiescilam najpierw na forum typowo kobiecym, dlatego ten tekst "jesli macie faceta":D Ludzie pomozcie, bo chyba umre z rozpaczy:(

Gość są jakieś programy do
odzyskiwania danych - poszukaj w google

Gość jest ich od najebania
nic do ujecia nic do dodania

Gość gapa22
Wiem, ze takich programow jest duzo, ale moze ktos zna jakis sprawdzony, ktory na pewno zadziala. A co jak mam tylko dysk C?? Nie moge wtedy zainstalowac na nim programu to odzyskiwania danych?

Gość program R Studio
Tylko oczywiscie pelna wersja :classic_cool:, jak to nie pomoze to przepadlo;p

Gość chipciu
oczywiścię ,że możesz ale może być taki miły :( :( przypadek ,że zainstaluje się akurat w tym miejscu gdzie są te skasowane rzeczy ,możesz spróbować np tego http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1608&EasyRecovery+6.10+Data+Recovery to jest co prawda wersja próbna więc nie wiem czy jest tak samo dobra jak pełna ale jest robiony przez firmę kroll która jest jedną z najlepszych firm na świecie w tych sprawach . A jak nie to wybierz coś według ocen użykowników - i najlepiej pełną wersję :) :)

Gość gapa22
Niestety w wersji testowej easy recovery nie mozna odzyskac plikow, a pelna jest za droga. Z tego co widze, to zadna testowa wersja nie umozliwia odzyskania danych, wiec jestem udupiona:(

Gość chipciu
damy radę :)

Gość gapa22
Chipciu, to co mam zrobic? Znasz jakis darmowy program, ktory przywraca pliki?

Można w takich sytuacjach użyć opcji: Przywracanie systemu....jednak za często nie polecam tego robić:)

Gość gapa22
Ale przeciez opcja 'przywracanie systemu' nie przywraca prywatnych plikow.

Gość chipciu
nigdy nic tak nie skasowałem , ale cały czas szukam w necie :)

Cofa stan systemu do wybranej daty...i pliki, które usunęłaś znów będą ma dysku...wiem, bo używałam tego sposobu kilka razy...

Gość gapa22
Giganna, dziwne...W pomocy Windowsa jest napisane: System Restore helps you restore your computer's SYSTEM files to an earlier point in time. It's a way to undo system changes to your computer WITHOUT affecting your personal files, such as e‑mail, documents, or photos. System Restore is not intended for backing up personal files, so it CANNOT help you recover a personal file that has been deleted or damaged

kiedyś też skasowałem to 80 % odzyskałem TuneUp Utilities 2007 tym programem teraz jest nowsza wersja tego programu to morze w 100% odzyskuje

Gość gapa22
Chipciu, dzieki za linki, ale te programy chyba nie sa dla Visty.

ja ( i kilkoro moich znajomych) skorzystałam z tego sposobu i odzyskałam pliki...nic tu dziwnego...nie wiem jak to wygląda w laptopach...może masz Viste (?) bo w Windows XP Professional można to zrobić bez szkody dla systemu....

Gość gapa22
Giganna, tak, mam Viste i "system restore" tyczy sie jedynie plikow systemowych.

Gość chipciu
Jak do Visty to może faktycznie ale np jakiś czas temu bez problemu do visty wgrałem program który był do windowsa 98 w dół - czyli 95... Niestety nie wiem jak to jest z nini mogą faktycznie nie działać ( a chodzi tu przecież o odzyskanie danych - więc musi wszystko idealnie pasować bo jak nie to :(

Gość gapa22
Ok, dzieki za checi pomocy;) Bede musiala jutro zawiezc laptopa do jakiegos informatyka, bo jeszcze cos naknoce i bedzie jeszcze gorzej...

Gość chipciu
Musze kończyć proponuje abyś poszukała np w instalki , programosy . mega pliki , ściągnij , pobieralnia ,dobre programy ,softmania - tam coś na pewno znajdziesz do visty i jak nie musisz to nie zapisuj niczego na dysku :) :)