Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa pani

kawa i sól na diecie?

Polecane posty

Gość ciekawa pani

nałogowo piję kawę, odkąd jestem na diecie ograniczyłam się do kubka dziennie... można wogóle pić? a jesli chodzi o sól, nie jem produktów dosalanych: kostek rosołowych, keczupu, itp czy mogę sobie pozwolić na trochę soli morskiej, np. do zupy czy sałatki ( mówi się że na diecie nie powinno się wogóle solić, ale bez niej taka zupa nie ma smaku;p) gdzieś czytałam że mozna spozywać łyżeczkę soli dzinnie....

Gość bez cukru i mleka
Pewnie, że można pić czarna kawę; jest nawet wskazana, bo delikatnie przyspiesza przemianę materii - bardzo dobrze, jeśli wypijesz ją ok. godziny przez dużym wysiłkiem fizycznym. Odrobina soli też nie powinna zaszkodzić - ja solę; ale wszelkiego rodzaju zioła (zamiast) możesz dodawać bez obaw.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvdsw
a co Ci sól przeszkadza w diecie?? albo kawa??? kawa wręcz pomaga

Gość mozna spokojnie
kawa wypita pol godziny przed cwiczeniami przyspiesza spalanie pod warunkiem ze jest z odrobina weglowodanow wiec mleko lub cukier,ja tam pije z mlekiem i cukrem i chudne.nalogu nie zwalcze. a sol w zupie nie licze ale podobno lepiej uzyc maggi niz soli a smak ten sam.

Gość sól zatrzymuje
wodę w organiźmie więc "puchniemy"., nalezy jej spożywać jak najmniej a nie zapominajmy, ze sól znajduje sie w większości pożywienia (chlebie, wędlinach itp.)

Gość bardzo ciekawa pani

Gość ciekawa pani
dzięki za odpowiedzi;) a już się bałam że będę musiała zrezygnowac z soli;) a bez niej to sobie zupy nie wyobrażam;)

Gość ciekawa pani
sól zatrzymuje - ja własnie nie jem chleba i wędlin :D

Gość sól staraj sie ograniczać
do minimum, nie tylko podnosi ciśnienie ale i magazynuje wode w organiźmie przez co ciężko tracić na wadze.

Gość kawę sobie pije
ale sól staram sie ograniczac, nie tylko zatrzymuje wodę w organiźmie ale tworzy obrzeki itp.

Gość htrjryjyjyhjrt
dobrze, ze wzięłaś w cudzysłów to "puchniemy".... sól nie ma kalorii. jeśli chcesz na prawdę schudnąć to Ci w niczym nie przeszkodzi. jeśli jednak chcesz na jeden wieczór wyglądać szczuplej, to z niej wcześniej zrezygnuj, żeby nie "napuchnąć" :-)

Gość htrjryjyjyhjrt
pfff.....co trudniej stracić na wadze???? bo chyba nie tłuszcz, a raczej na tym zależy autorce

Gość a wiecie ze sól
jest jednym z czynników powstawania cellulitu?

Gość htrjryjyjyhjrt
mhmm...a kto Ci każe wpierniczać ją łyzkami???

Gość a wiecie ze sól
ludzie ale nie trzeba wpierniczac jej łyzkami, żeby zdjadac jej za dużo - w zwykłym jedzeniu jest jej pełno, wexmy nawet pod uwage wędliny, jak są słone.:O

Gość sól jest nazywana białą
śmiercią wiec nie ma co bagatelizować jej nadużywania.

Gość no nie wiem kawa sól
to gotowy cellulit.

Gość ciekawa pani
no dobra, czytając odpowiedzi postanowiłam że soli będę uzywac tylko do zup;) i to w niewielkiej ilości;) htrjryjyjyhjrt - nie napisałam że chce ja jeść łyżeczkami, chodziło mi o to że dopuszczlna ilość soli ( sumując to w wędlinach, chlebie, keczupie i tym co sami dosalamy) to jedna łyżeczka xD

od początku diety solę(bez przesady), piję kawę(jeden kubek dziennie) czasem z cukrem i mlekiem a czasem bez cukru i jak widac schudłam:) powidzenia....