Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smrodek

smierdze...

Polecane posty

Gość smrodek

i strasznie uprzyksza mi to zycie. wiem ze bylo duzo tematow na temat pocenia sie ale z tego co zdarzylam przeczytac to ludzie maja tam problem z nadmiernym poceniem sie, ale nic na temat zapachu tego potu. ja nie wydzielam za duzo potu ale bardzo brzydko pachnie. Antyperspiranty nie pomagaja, ostatnio kupilam sobie dezodorant w krysztale ktory wszyscy zachwalali ale na mnie kompletnie nie dziala. czy ANTIDRAL dziala na brzydki zapach czy hamuje wydzielanie samego potu. (biarac na chlopski rozum jesli nie ma potu to bakterie sie nie rozkladaja wiec nie smierdzi, ale nie jestem biologiem zeby to stwierdzic, dlatego pytam o opinie osoby z tym problemem) ogolnie chce isc jutro do apteki po ten antidral, ale nie wiem czy to pomoze na ten moj smrodek, juz nie mam sily :/ myje sie 3 razy dziennie...

Gość gwiazdeczka 555
Mysle, ze wyolbrzymiasz i sobie wmawiasz. Czy kiedys ktos wyczul, ze smierdzisz? Pisze tak dlatego, poniewaz moja kumpela miala taka sama obsesje, zaden antyprespirant niby na nia nie dzialal,probowala wszystkiego. Twierdzila, ze smierdzi, myla sie co chwile i kiedys w pracy sie wkuraylysmy bo to bylo nie do wytrzymania............................a ona wcale nie smierdziala, tylko sobie to wmawiala, dlatego zastanow sie czy ty nie masz podobnie jak ona?

Gość smrodek
no raczej nie wyolbrzymiam. nawet moja mama mi zwrocila pare razy uwage. !!!

Gość coś
antidral działa ,etiaxil również-kup,a nie pożałujesz

Gość jela
ty musisz zmienic swoja diete ... poniewaz brzydki zapach potu zalezy od tego co jesz ....i zalezy jeszcze jaki to jest "smród" bo byc moze na coś chorujesz , albo tez jakis leki bierzesz co to powodują . na to sie sklada wiele rzeczy .....

Gość smrodek
a jakie jedzenie powoduje brzydki zapach. odzywiam sie w miare zdrowo.

Gość opisz
zapach

Gość gryzelda fajna
pisze szybko, bo musze uciekać. pot swoją drogą, oczywiście to problem, tez jak się nadmiernie spoce to czuje własny smrodek. ale ogromną role odgrywają ubrania. zawsze trzeba zakładać świeże. nie ubieram dwa razy tej samej bluzki, biustonosz musi być czyściutki, apaszka wyprana (oczywiście nie każdego dnia, no ale w miare czesto). skarpety- stopy muć codziennie!! krem mentolowy. spodnie- nie mówię, ze zawszezakładam wyprane, wiadomo- dżinsy zakładam kilka razy. no ale każda spocona rzecz nadaje się już tylko do wyprania, nie zakładam tego znowu. świeży pot nie pachnie tak przykro jak z nieświeżego ciała i do tego w przechodzonej bluzce. miałam kumpla na studiach, no fatanie, nie prał ciuchów, to potęgowało odorek. szoruj się gąbką, łój trzeba zmyć a nie oblewać tylko woda. może nie mam racji, może bardzo dbasz o higienę itd. może to jakiś problem z głebszym podłożem. nie wiem, nie znam się, wyraziłam tylko luźne sugestie. każdy ma jakiś tam swój zapaszek. wiem, ze niezawsze do zwalczenia.

Gość ameeeliaa
Włoski masz wygolone? Bo one też tworzą trwałe struktury białkowe z potem i to jest nie do zlikwidowania. Noś w torebce chusteczki do higieny intymnej. Są świetne do odświeżenia się pod pachami. Zapach całego ciała jest dziwny po nadmiarze witaminy z grupy B. Nawet komarzyce od tego zapachu uciekają. ;)

Gość smrodek
dziewczyny wiec to jest tak: myje pachy 3 razy dziennie,bo inaczej bym nie wyszla z domu. zmieniam ciuchy nawet 2 razy dziennie, piore wszystko po jednym noszeniu, wiec to nie jest tak ze ten zapaszek to z brudu. nosze przy sobie mokre chysteczki wiec jak nie mam mozliwosci sie umyc pod biezaca woda to sie obcieram tymi chusteczkami. nie ubieram sie w ciuchy z poliestru ani inne sztucznosci. Ten pot nie jest BARDZO intensywny ale wiem ze mozna go wyczuc...no skoro moja mama mi to powiedziala to wierze jej. Pot ma zapach pospolitego potu, nie jest jakis kwasny ani intensywny mega, ale wyczuwalny i napewno nie najmilszy dla otoczenia. Lekarz mnie zbyl i kazal kupic dobry antyperspirant (zadne nie daja rady) :P

Gość smrodek
no i gole sie co 3 dni pod pachami, bo jakbym robila to czesciej to bym tam miala wielkiego strupa. smieszne ze wszedzie pisze ze wlosy jeszcze poteguja zapach potu, a mnie sie wydaje ze w moim przypadku ten pot jest nawet jeszcze bardziej intensywny na swiezo wygolonych pachach.

Gość magnolia 343
A pijesz zielona herbate? ona wyplukuje toksyny z organizmu, naprawde dziala, sprobuj.

Gość smrodek
dzieki wszytskim za odpowiedzi, juz wiem ze nic nie pomoze na moj smrodek zielona herbate pije litrami :D

Gość kup antidral lub etiaxil
Tylko stosuj na noc, a rano zmywaj wodą z mydłem, nie gol pach przez kilka dni bo zadrapiesz sie na śmierć. Te dezodoranty mocno podrażniają skórę, ja używałam tuż przed pójściem spać bo inaczej zdrapałabym sobie skórę. Ale da się wytrzymać ;)

Gość onkaj
Koniecznie kup sobie Antidral. Miałam podobny problem, od zeszłej jesieni nie wiem co to pot i przykry zapach... Na początku stosowałam codziennie, teraz wystarcza mi 2 razy w tygodniu. Cena niewysoka, ja płaciłam ostatnio 15 zł

Antidral powinien pomóc. Miałam podobny problem, mimo, iż stosowałam antyperspiranty, myłam się kilka razy dziennie, to i tak czułam zapach potu, wszystkie koszulki były przepocone, nawet pranie nie pomagało, trzeba było wymieniać garderobę. Lekarz mnie zbył, więc zaczęłam czytać i tak trafiłam Antidral. Stosuję go raz w miesiącu, do tego używam antiperspirantu Vichy przeciw nadmiernemu poceniu i mam spokój.

Gość kiamo
Antidral jest fajny, bo nie dość, że hamuje wydzielanie potu to rano smarujesz się jakim chcesz pachnidełkiem i jedno drugiemu nie przeszkadza....

Gość rada....
zamiast truć organizm chemią, wyjaławiać skórę myciem spróbuj przetrenować i przeczyścić organizm: 1 trening rekreacyjny na poziomie potu( najzdrowszy rower górski) 2.Sauna sucha i parowa naprzemian, po saunie pływanie w basenie z chlorowaną wodą. 2.odżywianie wysokowitaminowe Poza tym przeczyść organizm z toksyn, szczegóły znajdziesz w filmie Cud terapii Gersona, oto link: http://video.google.com/videoplay?docid=6169 050139483021263 Więcej nt. treningu, odżywiania, higieny znajdziesz na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Po kilku miesiącach kuracji i treningu napisz jakie efekty, adres na www

Gość ostrzeżenie
Zbyt częste mycie ciała może przyczynić się do grzybicy skóry, a zbyt czeste używanie używanie środków przeciwpotnych, dezynfekujących i zapachowych może wywołać alergię skóry i w rezultacie raka. Był kiedyś nawet program naukowy w TV, mówiący, że nadmierna czystość nas zabije!

Gość onkaj
tiaaaa, Powiedz to ludziom, którzy muszą spędzić 8 godzin w biurze z kimś kto się nadmiernie poci... Powiedz to temu, który siedzi z ludźmi w biurze i wie, że nie może podnieś ręki do góry a zanim weźmie coś w dłoń musi ją dyskretnie wytrzeć... Łatwo mówić komuś, kogo ten problem nie dotyczy. Ja tam kocham swój Antidral i będę go stoswać tak długo jak długo będzie działać