Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLOccIA

Czy któras mając nadwage 12 Kg zaszła w ciążę ?

Polecane posty

Gość KLOccIA

Pytam bo moja waga to 74 kg przy wzroście 156cm:o wiem że zaczniecie pewnie pisać że tłusta jestm i wcale nie przeczę ciąża jest dla mnie miłym zaskoczeniem:o Byłam na dietce a tu trach stało się :)Martwię sie tylko jak to teraz bedzie z moim tyciem :o czy to prawda że otyłe kobiety mniej tyja w ciąży ?! Bo jakoś wizja 25 kg więcej mnie przeraza :O

jak dla mnie to nie ma nic wspólnego czy jesteś gruba czy chuda. Moja znajoma była szczupła a przytyła 30 kg i nie obżerała się słodyczami i nie jadała po nocach. po prostu tle przytyła. ja ważąc 65 kg przy wzroście 175 przytyłam 9 kg.

Gość KLOccIA
kurcze nie ukrywam że trochę się tym martwię może nie tym ż epo porodzie bede tłusta bo napewno wezmę sie za siebie ,ale tym by dzidzia była zdrowa, by moja tusza nie miała wpływu na nie :O

jak będziesz się zdrowo odżywiała brała witaminy to na pewno będzie zdrowe. póki co to bierz kwas foliowy

Gość ursyn to jak
Czym sie przejmujesz ,kobiety z bardzo duza nadwaga rodza dzici zdrowe i jest ok,grzej jakbys byla niedozywina.

Gość KLOccIA
No folik to już łykam :) A jem 5 posiłków dziennie głównie duzo warzyw , chydego mięsa, kasz, ryż gotuję na parze mam nadzieję że to dzidzi nie zaszkodzi .

Gość będzie dobrze nie martw się

Witam! Mam dwoje dzieci. Mam 176 kg Gdy zaszłam w pierwszą ciążę ważyłam 85 kg, z jednej strony ogromna radość z drugiej myśl, \"boże jak ja będę wyglądać i tak już wyglądam jak słonica\". Przytyłam w sumie 12 kg, jadłam normalnie tak jak przed ciążą, niczego sobie nie odmawiałam. Dzień po porodzie stanęłam na wagę pewna że moja waga to ok.90-93 kg, a tu miła niespodzianka waga była dokładnie taka sam jak przed zajściem w ciążę. Oczywiście potem nadrobiłam z nawiązką, siedząc w domuj i dojadając to c zego mój synek nie zjadł. Gdy zaszłam w drugą ciążę po 3 latach ważyłam już 97 kg, ale sytuacja była taka jak przy pierwszej ciąży, dodam jeszcze, że obydwoje dzieci urodziły się zdrowe i do tej pory jest wszystko w porządku Więc kloccia nie martw się głowa do góry będzie dobrze, tylko dbaj o siebie.

Gość STRASZNIE
Pogratulować jessy28, wpisy na poziomie BURAKA!!!! Szkoda czytać takich ludzi jak ty! KLOccIA wg mnie na pewno przytyjesz, nie mało, no ale pamiętaj, że po ciąży czeka cie nie mały wysiłek, najpierw nieprzespane noce, zero snu, jedzenie tylko z doskoku, bo dziecko jest STRASZNIE absorbujące, noszenie 3-4 kg na rękach ok, 16 godz, dziennie, później spacery, a jeszcze później bieganie za maluszkiem, który poznał uroki stawiania pierwszych kroków, jasne że ciężko będzie ci w to uwierzyć, ale większość kobiet po ciąży wygląda jeszcze lepiej niż przed, a my, te lekko większe musimy po prostu w siebie uwierzyć. Ja przytyłam w ciąży 18kg, po ciąży rok czasu i mam minus to sprzed ciąży i jeszcze 10 kg mniej;) Także będzie dobrze:)

Gość co racja to racja
że nadwagi to Ty nie masz 12 kg, ale z 25 kg najmniej natomiast jeśli będziesz pod okiem dobrego lekarza, to będąc w ciąży możesz nie przytyć nawet 1 kg dlatego, że w Twojej sytuacji dziecko ma z czego czerpać musisz tylko znaleźć naprawdę dobrego lekarza i powiem Ci, że chyba tak byłoby najbezpieczniej, bo kolejne dodatkowe kilogramy mogłyby stanowić poważne zagrożenie dla Twojego zdrowia, a przede wszystkim kręgosłupa powodzenia:)

jessy czy ty jesteś niedorozwinięta? az nie do wiary, że taki imbecyl jak ty ma dziecko.

Gość STRASZNIE
Kupa świń i chamskich przytykaczy, a może zazdrosnych bab, które chciały by a nie mogą co?????

Gość ajajupijupi
autorko ,to naprawde indywidualna sprawa,moja kolezanka zaszla w ciaze wazac 80 kg i przytyła 4 a ja zaszlam wazac 70 kg i przytylam juz 26 jedzac zdrowo ale mam problemy hormonalne i jestem bardzo opuchnieta(39 tydz)lekarz powiedzial,ze po ciazy waga sie unormuje no i bede mogla brac leki na chora tarczyce,teraz ich nie biore

45 kg? to ty gęś wyścigowa jesteś :D i pewnie masz 150cm w kapeluszu :P

przy drugiej ciazy, nadwaga jakies 10 kg przytylam 8 po porodzie wazylam mniej niz przed zajsciem w ciaze nie odchudzalam sie w ciazy ale to sa raczej indywidualne predyspozycje przy pierwszej ciazy przytylam 11 kg

Gość może ja może ja
Na moim przykładzie mozesz odetchnąć spokojnie i zachodzić w ciąże:) zaszłam gdy ważyłam 105 kg przy wzroście 173 cm!!! w 9 m-cu wazyłam 106 kg, przytyłam tylko kg. teraz jestem rok po porodzie i ważę 68 kg:) ciąża można powiedzieć nauczyła mnie normalnego zywienia, dużo straciłam podczas karmienia, także powodzenia życzę!

Gość może ja może ja
aha i nie miałam żadnych rozstępów, mało tego nie miałam zylaków, hemoroidów i opuchniętych kończyn, mojego brzucha nie było prawie widać, naprawdę w ciąży chodziło mi się super:)

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
ja waze 46kg w porywach 48 przy wzroscie 167... myslicie ze zajde w ciaze i utrzymam ja bez prooblemu z taka wagą??

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
nie wiem czy nie jestem zbyt szczupla, (powinnam przytyc min. 5kg ale naprawde nie jestem w stanie, mam wysoki chol i nie moge jesc tlusto).Kiedys przeczytalam w jakiejs ksiazke ze kobiety z nawet z lekką niedowaga maja problemy z utrzymaniem ciązy... Dziecko planuje dopiero za 5 lat,ale wydaje mi sie, ze moja waga nie ulegnie zmianie... Dlatego torche sie obawaiam... ps. wyniki mam dobre, poza cholesteroloem.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
przepraszam za bledy, szybko pisalam;)

Gość agnesK
jessy dokładnie :) po ciemku kazda dziura dobra, nawet jak ma się taki krzywy ryj jak ty, to byle ciul sie zadowoli. potwór nie potwór byleby mial otwór :)

Gość agnesK
nie dość że masz krzywy ryj to jeszcze nie masz nic ciekawego do powiedzenia. oddaj przysługę społeczeństwu i utop się w Toi Toi ściero.

Gość karniwal
sam fakt ze 80% partnerów takich wstrętnych chodzacych zwałów tłuszczu maja szczuple kochanki mowi sam za siebie. popieram, prawda

Gość jessy 28 ja waze
tez 45 kg ale te twoje gadki sa nie na poziomie! jak mozna sie tak ponizyc do poziomu szarej gesi i w ten sposob wypowidac ty wez zasiegnij porady psychiatry bo z twoj aglowa jest zle i to bardzo

Gość karniwal
i chyba nie ma co pisac autorce jak wygląda, ma chyba lustro i wie ze straszy.

Gość kasia22022
rozumiem autorko co czujesz . Ja jak zaszłam w ciąże wazyłam 82 kg przy wzroście 168 . zawsze mialam nadwagę i w koncu to zaakceptowalam . w ciąży tyłam prawidlowo , w sumie ok 10 kg , teraz 4mies po porodzie ważę 71 kg , bez stosowania zadnej diety . Nie martw sie , wazne , żebys się zdrowo odzywiała i z umiarem , a na pewno będzie dobrze . Pozdrawiam .