Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamamnannnnanananaa

Zostane przez srodkow do zycia.

Polecane posty

I jak tu zyc.A mam małe dziecko.

Gość dfgdgd
przez?

Gość a to moje zdanie
idz do pracy!!!!!!!!!!!

Gość ameeeliaa
Rozwieś na klatkach schodowych ogłoszenia, że zaopiekujesz się małym dzieckiem u siebie w domu. Zamiast zajmować się tylko swoim zajmiesz się jeszcze jakimiś dwoma i dorobisz sobie.:)

Gość kekekekekekekeke
idź do rodziców. pracę w McDonad's, albo w jakims markecie na kasie dostaniesz na pewno! możesz wykładać towar na półki, albo siedzieć na kasie.

Gość obbaaa
po pierwsze!!! -składasz pozwe o alimenty na małe dziecko bo widze ze jestes chyba sama. -potem szukasz pracy

Wszystko bylo poukladane.Ale wszystko sie popieprzylo.Mam male dziecko.Obecnie jestem na macierzyskim ale za 3 miesiace sie konczy.W tym roku zamkneli u mnie w miesice zlobek dla malych dzieci.Wiem dopracy niewroce, bo niemam z kim dziecka zostawic.Z ojcem dziecka nie jestem.Na dziecko nieplaci, wyjechal za granice i slad po nimzaginal.Nawet niedostane wychowawczego bo niemam zasadzanych alimentow.

Gość obbaaa
mozesz rowniesz isc do miejskigo osrodka pomocy społecznej tam napewno udziela ci pomocy (rada lub zasiłek jakis)

Dodam rodzicow niemam.

Gość obbaaa
to piszesz dzisiaj pozwe o alimenty nawet jesli tatus wyjechał czy cos i tak dostaniesz pieniadze na dziecko z funduszu alimentacyjnego nawet do 500 złotych miesiecznie

Mops mi niepomoze mam za duzy dochod.

Gość strzelić - co za poziom
No to co zrzuta ma być?

Gość obbaaa
i jak najszybciej lecisz z nim do sadu

Tak pozew jest w sadzie ale dzis dostalam pismo z sadu ze rozprawa sie nieodbedzie bo pozwany nieodebral wezwania bo wyjechal za granice.I musze podac aktualny adres mojego bylego.

Gość obbaaa
musisz isc do mopsu sprobowac pamietaj ze robisz to dla dziecka !! mysle tu o zasiłku dla samotnie wychowujacego rodzica swiadczeniu rodzinnym itp

Nawet niemoge sie starac o rodzinne dla dziecka.Mam w akcie urodzenia napisane ze ojciec znany.Dodam " byly nieuznal dziecka".Wiem najpierw sprawa o ustalenie ojcostwa ale pozew zostal oddalony ze wzgledu na to ze pozwany przebywa za granica.Niemam wystarczajacych dowodow na potwierdzennie ze to on jest ojcem.bo go niema.Co mam robic?Jestem zalamana.

Gość olcia1301
bardzo mi przykro,chcialabym ci pomoc ale nie wiem jak.Poprostu sie nie znam na tym. Moj brat mial troche inna sytuacje,bo dziewczyna zostala w ciazy a on wyjechal za granice,ale odpoczatku placil za badania i pomaglam finansowo, po porodzie poszedl do konsulatu by uznac dziecko,wtedy zaczely sie sprawy o alimanty.Ale skoro nie wiadomo gdzie ojciec dziecka to nawet nie majak z nim porozmawiac.Mozesz podac i tak do sadu,jak gdzies sie zamelduje to bedzie wiadomo,a potem beda go scigac o alimenty tak mi sie wydaje. Moze ta stronka ci pomoze http://www.samotnematki.most.org.pl/

Jak poszedl do konsulatu i uznal dziecko.Jak to wygladalo.ALe nibyli malzenstwem.

Ja z ojcem dziecka mam kontakt ale jak mu mowie kiedy da na dziecko odp. ze jak zarobi a to trwa juz 3 miesiac jak wyjechal i dalej nic na dziecko niedaje.Jestem zalamana.Pisze ze kocha nasze dziecko ze zawsze jej pomoze a tu tak sie zachowuje.

Gość magnolia 343
Wspolczuje Tobie, ale rob tak jak ci radza inni, moze cos uda sie zalatwic.

Gość Dziecko przestań
nieudolnie tworzyć Jak myslisz, że ktoś tutaj tobie sypnie groszem to jesteś w błędzie

Gość fsde
jakbybm nie mial pieniedzy to bym kradł i rabował .

czegos tu nie rozumie MOPS Ci nie pomoze bo masz ZA DUZY dochod to dlaczego nie wynajmiesz nianki ?? Zblizaja sie wakacje napewno jakies gimnazjalistki czy licealistki bedą chcialy sobie dorobic A co z rodzicami tego faceta co Cie zostawil przeciez to dziadkowie Twojego dziecka nie masz znajomych czy dobrych sąsiadów kogos z kim mozesz dziecko zostawic na jakis czas dopuki nie znajdziesz innego rozwiazania??

Teraz mam 1700zł miesiecznie po opltatach zostaje mi na zycie ok.800zł niejest zle.Ale niedlugo trace ten dochod i zostaje bez niczego.Alimentow niemam.Wychowawczego tez niedostane bo musze miec wyrok z sadu o alimentach albo miec dochod partnera.A skad mam go wziasc jak z nim niejestem.

To ze z nim nie jestes nie oznacza to ze masz sie nie starac o alimenty

On dziecka nieuznal bo przed porodem wyjechal za granice.Dziecko ma moje nazwisko.Zlozylam sprawe do sadu o ustalenie ojcostwa i alimenty ale wczoraj dostalam pismo z sadu ze " mam uzupelnic braki formalne i podac aktualny adres pozwanego i wybrac dla niego kuratora" i ze sprawa sie nieodbedzie bo z informacji doreczyciela wynika ze pozwany wyjechal za granice.I teraz niewiem co mam robic.