Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bananowa

biegunka u malucha

Polecane posty

Gość bananowa

Mój synek od dwóch dni wymiotuje i ma biegunkę.Dodam ze nic nie je,tylko pije mleko i soczki.Nie chce nawet deserku.Jest ospały i nieszczęsliwy.Byłam u lekarza i ten powiedział,że najważniejsze ze pije i ze mam przeczekać.Jeśli przez tydzien nadal bedzie wymiotował i tak dalej no i nadal nie jadl to mam wrócic.Ale bardzo sie amrtwie bo przecież takie małe dziecko to straci siły w oczach.Bardzo prosze mamy które to przeszły aby doradziły coś i jak było potem z dzieckiem.Czy normalnie zaczęlo jeśc itd.?

Gość mamusia.......
Przechodziłam to tydzien temu!!!! I po pierwsze-nie podawaj mu żadnych soczków!!!!!!!!!!!!Nie wiem, woda, herbatka ,nawet cola odgazowana ale nie soczki!!!!!! Ile dziecko ma lat,miesiecy??????

ile ma mały? mleko odstaw. Dietę zrób: sucharki na wodzie, biszkopty, gotowane mięso z ziemniakami, ryż. Żadnych surowych owoców. Na biegunkę Smecta, albo mocne kakao na wodzie ale takie do pieczenia. Jeśli mleko to rób na wywarze z ryżu.

Gość bananowa
15 miesięcy daje tytlko mleko wode i herbatkę

Gość bananowa
młody nie je nic nawet kaszi która uwielbia poprostu nic a mleko to jeg jedyny posiłek który chce jeśc więc lekarz kazał podawać

Gość mamusia.......
Mleko tez nie,lepiej kaszka na wodzie....... Nifuroksazyd podawaj .....to syrop ale na receptę....smecta....borówki.....

odstaw mleko! przy silnej biegunce jest niewskazane. Często robi kupkę? Mój robił i co 15 minut - takiego wirusa złapał.

Gość bananowa
niestety lekarz mi nic nie przepisał i nie przepisze mieszkam w Anglii kaszke robiłam na wodzie,na Smecte jest za maly

Gość mamusia.......
Mój jadł tylko chrupki kukurydziane...albo paluszki.....

Smecta borówki węgiel (5 tabletek rozpuść ) - mój nie chciał i wstrzykiwałam mu do biszkopta i jakoś udało się Dobrze że pije ale nie soczki. Zrób czarnej herbaty - można osłodzić ale BEZ CYTRYNY żdanych rosołków, jajek

Gość mamusia.......
A Lakcid masz????? Albo Lacidofil...cokolwiek na osłone jelit i brzuszka......

Gość bananowa
jezli odstawie mleko bedzie pil tylko herbatki lub wode czyli zero kalorii Boze sama nie wiem co robc a ta mi tydzien kazala czekac

mój miał też 15 mies. Kup Smectę, dasz kilka łyków i go stopnie! przecież to nie trucizna! a dziecko nie jest noworodkiem

Gość bananowa
nie mam nic i nic nie kupie bez recepty a jak powiem ze dla siebie lub dzecka to zadzwonia do lekarza zeby wypisal recepte a ten sie nie zgodzi bo tu tak jest biszkoptów mój mały nie lubi czarnej herbaty nie tknie i nie znosi cukru kupke robi 4 razy jest żółta i jak woda

Gość mamusia.......
Nie mysl o kaloriach...organizm sam wie że jest cos nie tak i nic mu nie bedzie jak pare dni nie bedzie jadł. Mój nie jadł 5 dni...... Smecte mozesz podac ,tylko po troszku przemycaj w herbatce albo wodzie

Mleko bym odstawił, kszki na wodzie, albo sinlac dawaj. Daj smecte ale pół saszetki i nie na raz ale przez cały dzień, oprócz tego wywar z borówki może być, tak jak dziewczyny pisały nifuroksazyd niestety na recepte, ja daje zawsze enterol, albo jakis probiotyk

mój chciał w nocy mleko to dostał dwa biszkopty - ryczał ale zjadł i spał dalej. Nie czekaj tygodnia, to stanowczo za długo. Możesz też zrobić budyń kakaowy na wodzie.

Żadne mleko, chyba że z piersi.. żadne soczki, powodują że stolec jest luźniejszy nie jest za mały na smectę, podawaj mu pół saszetki w 50 ml wody dawaj do picia wodę... do jedzenia pieczywo - bułkę bez masła. Marchwiankę, czyli zupe z marchwi, bez wywaru mięsnego Kleik ryżowy na wodzie --- to wszystko wiem ze szpitala, leżałam z córką która miała biegunkę. Tak właśnie ją leczono...

4 kupki to ni tak źle ;) mój robił co 20 min fdosłownie,

a sucharki zje? wiesz z wodą, podgotowane w garnuszku? są delikatne

Gość bananowa
jestem wam bardzo wdzięczna al młody nie chce nic jesc ani bułek które lybi ani tej całej reszty bo próbowalam wszystkiego.Nie mam skąd wząść Smecty a lekarz mi nie przepisze bo to tak powalony kraj

w ogóle co za lekarze tam są? Jak moja wymiotowała w nocy to na drugi dzień od razu nas do szpitala skierowano, bo zauwazyła lekarka, że zaczynają śluzówki schnąć no i trzeba dowodnić. A Tobie każą tydzień czekać...

Gość bananowa
sucharków to on za zdrowego nie zje taki jest wybredny

Gość bananowa
Lekarka go obejrzała obmacała sprawdziła usta skóre czy nie jest odwodniny i powiedziala ze nie musi jesc tylko pic a jak nie bedzie chciał pic ot go zabiora do szpitala i beda dożylnie wciskać.

Tak jak mówią dziewczyny, o jedzenie się nie martw. Najważniejsze picie..choćbyś miała co chwilę wlewać troszkę wody do buzi.. dziecko może nie jeść przez kilka dni, takie są ostre diety biegunkowe, ważne, żeby piło...a w aptece nie ma czegoś takiego jak orsalit? w polsce jest, bez recepty, najlepszy do uzupełniania płynów, zawiera elektrolity...smecta u nas też bez recepty (moja niestety nie chciała tknąć tego orsalitu)

Gość mamusia.......
Dokładnie;-), 4 to nie jest źle. Mój robił 14 na dzień;-),to była maskara;-) Podaj mu te Smecte i niczego sie nie bój. A swoja drogą to juz pare razy spotykam sie z niezbyt rewelacyjną opieką medyczna w Angli:-O

Gość bananowa
No i powiedziala ze jest super nawodniony i ze jak na razie ok i ze to moze grypa zołądkowa i ze przejdzie.

Gość bananowa
Tak od tematu to przedtem ieszkalismy w Szkocji i tam tjest zajebiaszcza opieka dla dzieci atu w Anglii...niby ten sam kraj a jednak róznice są.Podzwnie do moich polskich znajomych moze ktos przytachal cos ze soba jakis saszetki bo nie ma widze rady.

Gość bananowa
a jak było po ustaniu objawów co podawałyście jeść...bo nie chce mu zawalić żołądka jakims paskudztwem i jak przebiegała rekonwalestencja?

no to się nie martw. takiej jelitówki ani żołądkówki się nie leczy. Podaje się smectę i leki osłonowe, ale wirus musi przejsć sam. W szpitalu dzieci lądują nie na leczeniu tylko na nawadnianiu. Tylko nie dawaj żadnych "deserków", żadnych surowych owoców, warzyw ani nabiału. woda, kleik, marchew gotowana, bułka, woda, woda, woda... i będzie dobrze :)