Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krem

odklejenie plastra a plodnosc

Polecane posty

Gość Krem

Mam pytanie. Moja dziewczyna w niedziele odkleiła plaster żeby dostać okres, kochalismy się w poniedziałek i do dziś nie dostała okresu. Po odklejeniu plastra przez ile czasu dziewczyna (EVRA) jest płodna?

Gość a więc tak
O ile Twoja dziewczyna przyklei ponownie plaster to jest cały czas zabezpieczona, również podczas przerwy. Ja okres dostaje na czwart dzień po odklejeniu, a jest to sprawa indywidualna, sądzę jednak że jutro dostanie okres

Gość Krem
Dzięki wielkie :)

Gość Krem
A gdyby nie przykleiła plastra ponownie to nie byłaby zabezpieczona tamtego dnia? ;)

Gość a więc tak
odkleiła w niedziele a więc seks w poniedziałek nie może się skończyć ciąża nawet jeśli nie przyklei ;) Plemniki tydzień nie przezyją ;) Środki antykoncepcyjne są tak zaprojektowane aby przez 7 dni przerwy do owulacji nie doszło, ale nie wzięcie w odpowiednim czasie tabletki czy nie przyklejenie plastra powoduje że już powiedzmy 9 dnia od odklejenia owulacja może wystąpić. A więc seks w 6-7 dniu od odklejenia plastra niesie ryzyko ciązy o ile nie przyklei się ponownie plastra, plemniki mogą przezyć średnio do trzech dni, a niektóre źródła podają że i dlużej