Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina 1978

trochę nabroiłam...

Polecane posty

Gość Karolina 1978

Czesc Dziewczyny! w zasadzie nie wiem po co pisze bo moja wiedza na temat tego kiedy są dni płodne, jak długo są i tym podobne - jest bardzo duża, ale... moje cykle to 28 - 30 dni. Stracilam chyba glowe i kochalam się bez zabezpieczenia dokladnie 14 dnia cyklu. W zasadzie teraz nie wiem co począć... Wiem, ze trafiłam w zasadzie w ewentualną owulację... czytam i czytam kiedy najwczesniej moge zrobic test ciążowy i opini tyle ile ludzi: za 5 dni "po", dwa tygodnie "po", w dzien spodziewanej miesiączki... Juz sama nie wiem. Reasumując: co moge zrobic teraz by TERAZ dowiedziec sie czy jestem w ciąży? Przyznam, ze bardzo sie boje... tym bardziej, ze wczoraj dowiedziałam się, że on to nie chce ze mną byc.... Sciskam mocno. PS. Czy badania krwi wymagają skierowania lekarza? czy robi je każda przychodnia? czy mogę iść do mojej? jaki koszt badan?

Gość RZECZYWISCI NABROILAS
jest duza mozliwosc ze zaszlas w ciaze bo 14 dzien cyklu przy twoim cyklu na 30 dni tj prawie polowa a nie zapominajmy ze plemniki zyja w kobiecie nawet 5 dni. Nie musisz miec skierowania na takie badanie tj, BHCG, koszt to jakies 30 zl, robi je kazda przychodnia ale wczesniej zadzwon do swojej i zapytaj. Nie wiem kiedy powinnas zrobic tes bo nie wiem w ktorym dniu cyklu jestes teraz- brdzo niejasno piszesz-. Ogolnie test robi sie juz w dniu spodziewanej miesiaczki zawsze jest inf na ten temat na opakowaniu testu wiec idz do apteki i zapytaj. P.S. A faceta olej i nastepnym razie pamietaj o zabezpieczeniu. Pozdrawiam :)

Gość a dla mnie sprawa jest jasna
w danym momencie chciałaś go po prostu złapać ''na dzieciaka'', a jak sie okazało że on cie zlewa to teraz panika :-0:-0:-0

wg najnowszych badan plemniki w dobrych warunkach zyja 5-7 dni. kiedy mozesz zrobic test to zalezy od testu. na ulotkah jest napisane dokladnie. ja ostatnio kupowalam bobo-test i mozna go robic juz 6 dni po mozliwym zaplodnieniu lub wtedy, kirdy powinna nastapic miesiaczka wiec wcale nie musisz czekac. wazne zeby zrobic z porannego moczu zeby test byl wiarygodny

Gość Karolina 1978
Dziekuje Wam Kochane za odpisanie. Na osobe - a dla mnie sprawa jest jasna - szkoda słow, nie moj poziom. Mam jedną taką cichą nadzieje, że jednak w ciąży nie bede - przez pare miesięcy (kiedy tam, kiedys) staraliśmy się o dziecko - nie udało się (mimi obserwacji cyklu itp.) Wiec mam nadzieje, że i tym razem okazę sie, że nie jestem (chociaz wtedy chcielismy). Mężczyzne tak czy siak olać bede musiała, a szkoda, bo to pare lat razem i kocham mocno, ale... słowa w stulu: od stycznia zastanawiam sie czy z Tobą chce byc - chyba mnie przerosły. NIe mam siły o niego walczyc. Sciskam mocno.