Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Volare_80

glowa w jedna strone u niemowlaka

Polecane posty

Gość Volare_80

Jak zmusic dzieciatko zeby nie trzymalo glowy tylko w jedna strone?Martwie sie bo juz lekko ma splaszczona glowke na jednym boczku. Podpieramy, zachecamy zabawkami a ten dalej swoje. Ma 5 tygodni. Moze cos poradzicie? Lozeczko postawilam tak zeby wodzil za mna wzrokiem..

Gość Blue Mist
takich tematów było b. dużo. Poszukaj

Gość powinnaś iśćz tym problemem
do swojego pediatry by ten dał skierowanie do neurologa dlatego, że takie układanie główki w jedną stronę może mieć podłoze neurologiczne nie bagatelizuj tego

Gość mammciaaa martynkii
Moja corcia teraz ma juz 10 tyg. i tez uklada glowke w jedna strone w prawo.Dostalam skierowanie do poradnii rehabilitacyjnej i wykryto u malej asymetrie ulozeniowa glowki i krecz.Trzeba ustawiac dziecku glowke na prosto.Najlepiej zrobic takie waleczki z piasku najlepiej morskiego i podkladac pod glowke z obu stron.Zeby dziecko niemialo mozliwosci przekrecania glowki.To powinno pomoc.Ale idz z tym do swoejgo lekarza pediatry.Moj lekarz juz w 5 tyg. zycia malej to wykryl i dal skierowanie.

Gość megus
ja tylko dodam, że warto tak ułożyć łóżeczko, żeby podchodzić do malucha tylko z tej drugiej strony, a wizyta u neurologa koniecznie!!!

Gość ewi.bb
do konca 3 miesiąca życia asymetria moze minac sama. oczywiscie lekarz od poczatku powinien dziecko widziec i wiedziec o asymetii. tylko do skonczenia 3 mca raczej sie czeka i nie rehabilituje. u czesci dzieci na szczescie przechodzi samo (moje dziecko jest tego przykładem). ps.tez dawałam wałek z pieluchy.