Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emka999

choroba odbytu

Polecane posty

Witam. Mam 18 lat i od prawie roku borykam się z uciążliwym problemem. Otóż wyjechałam na miesiąc do Stanów i mojemu pierwszemu wypróżnieniu tam towarzyszył dosyć dokuczliwy ból i krwawienie. Nie wiem, czy podróż, bądź zmiana klimatu miała z tym związek, być może choroba zaczęła się już w Polsce, ale objawy zauważyłam dopiero tam. Od tego czasu wizyta w toalecie jest dla mnie koszmarem. Przez pół roku nie miałam pojęcia co to może być w związku z czym nic nie robiłam w kierunku wyleczenia, dopiero po czasie przejrzałam wiele forów, z których wyniknęło, że mogą to być hemoroidy. Stosowałam czopki i maści, takie jak posterisan czy proctoglivenol, jednak prócz połowicznego zmniejszenia bólu nic się nie poprawiło ;( wciąż boli i krwawi. Zastanawia mnie fakt, że na zewnątrz mam jakby takiego flaka, nie wiem jak to nazwać.. nie jest to żadna krosta, ani bąbel wypełniony krwią, jakie widziałam na zdjęciach. Czy to na pewno ta sama choroba? Ciągle odkładam wizytę u lekarza, nie ukrywam, iż jest to wstydliwy problem, zwłaszcza dla młodej dziewczyny takiej jak ja.. Chciałabym poznać waszą opinię na ten temat.

Gość qwas
hemoroidy mogą być wewnętrzne. Nie zawsze są na zewnątrz. A skoro doraźne środki nie pomagają to moim zdaniem tylko lekarz. Ale są różne choroby jeszcze więc nie czekaj tylko idź do lekarza. Wolisz cierpieć dlalej niż się wyleczyć?

a jak wyglada wizyta u takiego lekarza, czy jest bolesna?

Gość gość
Wlasnie ponawiamy pytanie, czy takie badania sa bardzo bolesne?

Gość gość
Zalezy jaka to choroba, sa na pewno bardziej i mniej powazne. na poczatek pewnie trzeba zrobic kolonoskopie. Udaj sie do http://www.euro-klinika.pl/ na badania - na pewno zdiagnozuja problem.