Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenka77

Matka mi kupuje tragicznie obciachowe ciuchy!!! Co robić??

Polecane posty

Gość fenka77

Wiem, ze ona to robi z dobrego serca, ale te ciuchy są tragiczne, przaśne i kiczowate. Co gorsza, jeśli ich nie noszą to się obraża i mnie wyzywa :( Co zrobić żeby mi już nie kupowała żadnych ubrań?

Gość fenka77
Mówiłam mnóstwo razy! Ale to nie pomaga, bo mama wtedy się obraża, wyzywa mnie od wyrodnych córek, od świń itp. I przy okazji obiecuje, że "jeśli jestem taka niewdzięczna to więcej nic mi nie kupi". Oczywiście to tylko puste słowa, bo w weekend znowu wraca z polowania :O

Gość głupie pytania i odp
możesz przecież zmienić matkę...

Gość hfdjfhdskjfhdslfkjdsk
no muszisz z Nia pogadac, ewentualnie z nia pojsc do sklepu. No ja kiedys powiedzialam swojej - Nie podobaja mi sie ubrania z Cropu, wole H'M powiem ze pomoglo, i chodzilysmy razem ale juz nie do Cropa :-) Pozniej jak bylam wieksza, sama sobie chodzilam, i jest ok.

Gość fenka77
Mówię od razu- naprawdę jest bardzo źle, nie mam jak zrobić teraz zdjęcia, ale to są zazwyczaj ciuchy z bazaru albo z second handu- co prawda sama lubię poszperać w lumpeksie, ale mają one do siebie to, że można wynaleźć tam zarówno coś ślicznego jak i coś mega obciachowego... Na zakończenie gimnazjum, 2 lata temu, mama przyniosła mi niebieską marynarkę z poduszkami... W sieciówkach mi nie będzie na pewno nic kupować, bo dla niej to strata pieniędzy. Kiedyś jej powiedziałam delikatnie, ze mam po prostu za mało miejsca w szafie i żeby mi nie kupowała ubrań, ale np. jak będzie okazja to kosmetyki czy biżuterię. Powiedziała ok, ale kosmetyków mi nie kupuje tylko dalej ciuchy... :O

Gość fenka77
Najgorsze jest własnie to, że nie mogę po prostu podziękować, odłożyć ciuchy i ich nie nosić... Po prostu wtedy zaczynają się awantury, mama płacze i krzyczy, ze jej nie szanuję itp. Nie wiem co robić :(

Gość fenka77
podnoszę

Gość fenka77

Gość hfdjfhdskjfhdslfkjdsk
No to moze wybierz sie z Nia do second-a i sama cos wybierz i powiedz ze chcesz sama wybrac i wtedy bedziesz napewno chodzic i bedziesz zadowolona. Moze to ja przekona?

Gość fenka77
Czasem tak robimy, oczywiście nigdy jej się nie podobają ciuchy, które ja wybieram :O Ale problem polega na tym, że ona najczęściej chodzi tam kiedy ja np. jestem w szkole. I nic na to nie poradzę, ciągle mam nową "dostawę" ciuszków, które nadają się dla 50letnich kobiet.