Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem Bogiem

Dobry zawód kosmetyczka???

Polecane posty

Gość Jestem Bogiem

Co myślicie o zawodzie kosmetyczki? Czy można "normalnie" wyżyć z pensji pracując dajmy na to w warszawie?

Gość kasiek29
Dobry zawód, ale lepiej być kosmetologiem niż kosmetyczką. Ma ponoć wejść ustawa że tylko kosmetolog może otworzyć gabinet kosmetyczny, pozwoli to uniknąć sytuacji że byle panna po kursach otwiera zakład i nieumiejętnie wykonuje zabiegi, nie ma żadnej wiedzy - a takich jest pełno... potem słyszę od klientek że ponoć żel silikonowy odżywia paznokcie - takie kwiatki wynikają z całkowitego braku wiedzy o budowie skóry, włosów i paznokci, nieznajomości składów chemicznych. Dlatego trzeba kończyć studia jeśli chce się coś osiągnąć w tym zawodzie, samo nakładanie maseczek i piłowanie paznokci już nie wystarcza. Klientki potrafią wejść i zaskoczyć wiedzą o składnikach jakiegoś kremu, trzeba teraz już coś umieć żeby się brać za tą branżę. Kosmetyczka to dobry zawód dla tych, którym wystarcza bycie przeciętnym już na zawsze, a jak ktoś chce się rozwijać i z czasem zacząć więcej zarabiać robiąc coś więcej niż tylko usługi, to powinien iść na studia, najpierw licencjackie a potem nawet magisterskie, bo takie też są

Gość MariaAAA
z doświadczenia powiem, że fajny :) ja teraz stwierdziłam, że uległam nieco wypaleniu zawodowemu i postanowiłam, że postaram się nico przekwalifikować i to zrobiłam ^^ dalej jestem w branży, ale robię trochę coś innego => http://www.glambeauty.eu/o-nas/kariera