Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FrutiTuti

Owulacja

Polecane posty

Gość FrutiTuti

Hej Jakie są objawy owulacji...? Od 6 mies staram się o dziecko, staram się też obserwować swoje ciało, ale jakoś nie sumiennie się do tego przykładam. Przez dwa mies. robiłam testy owulacyjne i nic one nie wykazały. Ostatnio byłam u ginekologa, zrobil mi usg, cytologię, zbadał istwierdził, że wszystko ok. Kilka dni po wizycie miałam plamienia, a potem zaczął boleć mnie brzuch jak na okres, choć na miesiączkę jeszcze czas, bolał też lewy jajnik i tak sobie pomyślałam, że zrobię test owulac. no i wyszły dwie kreski, wypadałoby się poprzytulać, ale ja mam dalej te lekko brązowe upławy i głupio mi tak przed moim mężczyzną... No i teraz nie wiem czy te upławy są przez owulację czy z jakiegoś choróbska (odpukać)...

Gość FrutiTuti
Zapomniałam dodać, że jajnik boli dalej i jeszcze sutki... nie mocno, ale nigdy nie bolały :/

Gość magnolia 343
nieraz po badaniu gin. tak jest, ze mozesz lekko plamic itp. to jest normalne. A owulacja jest mniej wiecej w srodku cyklu, masz wtedy pewnie wieksza ochote na seks, moga bolec Cie jajniki, sluz jest jak białko kurze, rozciagliwy i przejrzysty.

Gość FrutiTuti
Ale ja na badaniu byłam tydzień temu w srodę. Czuję się tak jakbym pierwszy raz miala owulację, bo wczesniej testy nic nie pokazywały i nic nie czułam, jajnik boli mnie od wtorku, jesli to przez owulację, to jak dlugo jeszcze bedzie bolec?

Gość wymiotowac mi sie chce
no to mialas owulke,a wczesniej mialas BEZOWULACYJNE CYKLE!!! Ja mam taka silna owu,ze bola strasznie jajniki i czasem troche krwi sie pojawi(lub plamienia):)

Gość FrutiTuti
Ja wiem, że miałam owulację, bo zrobiłam test. Zadaje tyle pytan, bo chyba rzeczywiściewczesniej nie miałam owulacji, albo jej nie zauważałam. Ile może trwac to plamienie?Przez całą owulację? Boję się, że jak będę się przytulać z moim M, to wtedy dopiero wypłynie ze mnie lawina....

Gość maribel77
a może Wy mi odp na pyt ;czy te testy z allegro za 1,50zł są dobre czy nie ?

Gość FrutiTuti
Ja wlasnie testy z Allegro zamawiałam, caly czas wychodzily negatywnie, ale to chyba nie wina testów, tylko ze mną coś nie tak...

Gość maribel77
ale dlaczeko one są takie tanie a w aptece po 20 i wiecej zł? \

Gość FrutiTuti
Kiedyś gdzieś na forum czytałam, że dlatego, bo nie mają takiego opakowania jak te z apteki,tj tego plastiku, tylko zwykły pasek, bez obudowy. a jak jest naprawdę to nie wiem ;)

Gość maribel77
a moze ktoś jeszcze sie podzieli opinią????????

no to się lepiej przytulaj przed owulacją bo w dzień samej owulacji to może Ci to dużo nie dać.