Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sonkaa

TWISTER- czy ktoś na nim ćwiczy??

Polecane posty

Ponoć wspaniale wpływa na zrzucenie centymetrów w udach, talii, biodrach. Mam twister od 2 dni , wiadomo nic na razie nie mogę powiedzieć o efektach , ale na innych forach bardzo sobie chwalą. A czy ktoś z was wykonywał ćwiczenia na twisterze??jakie były efekty?

coś ty on jest z początku 2008 ..... no chyba ze pojawiło się coś nowego..

No ale przecież nic nowego na temat twistera się nie dowiesz:) Metoda ćwiczeń się przez ten rok nie zmieniła:-P

tak już znalazłam tylko każdy z tych tematów jest bardzo krotki , a mi chodzi o to żeby wymienić się doświadczeniami ,poradami jak ćwiczyć i dodawania sobie otuchy bo wiadomo czasami ciężko wytrwać w ćwiczeniach .Chciałabym żeby ten topik wytrwał..... ja się jeszcze troszkę pokręcę:)

Gość krece tu i tam
sonkaa ja cwicze na twisterze ok 5 dni, na razie efektow nie widac ale fajnie sie kreci na nim mam nadzieje ze boczki znikna cwiczmy razem

noo w końcu ktoś:) ja dzisiaj 2 razy ćwiczyłam po mniej więcej 10-15 min , ale jakoś mnie tak szczególnie nic nie boli ,nie mam zakwasów, nie wiem czy to dobrze czy zle.... A zmierzyłaś sobie obwód w talii, biodrach??żeby później wiedzieć ile ewentualnie się zgubiło tych cm??

Gość czyżbyś czytała
nową super linię??? Według mnie to nie działa :(

hej to ja!!!! nie nie mierzyłam się ale sie zmierze, wogole nie pomyslałam o tym.... a masz taki z linkami czy bez??? ja mam z linkami ale wolę cwiczyć bez ale np. trzymać się szafki lub czegoś

Gość jewijadsfjgdskmlfjlc
działa:D po 6 tyg cwiczen bez diety 10 cm mniej:D krece dalej:d

Gość gratulację
a jak na tym ćwiczysz : stajesz i kręcisz się w lewo i w prawo ?? ja czasami obracam się wokół ma ktoś filmik jak cwiczyc???

Cześć dziewczyny , ja mam z linkami ale tez ich nie używam trzymam się szafy i kręcę tyłkiem w lewo prawo . 10 cm to dużo ale napisz gdzie?? w tali tyle schudłaś , mi szczególnie chodzi o te okropne boczki :/ Aha i czy to faktycznie działa również na uda i pośladki ,?? pisza ze tak... ale ja zadnej pracy w tych miejscach nie zauważyłam ....

czesc sonkaa zmierzyłam sie i bede co jakis czas sprawdzac wyniki 10 cm to duzo, bardzo duzo... ja bede szczesliwa jesli jakiekolwiek zauwaze wyniki ja słyszałam ze działa tez na brzuch... więc juz sama niewiem bo kazdy ma inne zdanie o tym....

Gość dorolciaaaa
Kręciłam dużo na twisterze na siłowni jak chodziłam pod okiem trenera. Teraz mam w domu, ale leży pod łóżkiem:P. Jak ćwiczyłam trener powtarzał, co bardzo ważne, należy usztywnić górną część ciała, tzn łokcie przy tułowiu i klatka piersiowa ma być nieruchoma, wtedy prawidłowo ćwiczymy i co z tego wynika najefektywniej:). Pracują wszystkie mięśnie brzucha. Ja mam takie samo kółko, trzymam się kierownicy z rowerka stacjonarnego:). Pozdrawiam

nie da się całkowicie nie ruszać tułowiem , byśmy się poskręcały.... dorocia jakie były efekty twoich ćwiczeń?? i jak długo ćwiczyłaś? Ja niby wszystko robię ok, ale naprawdę nie wyczuwam za bardzo jak pracują mi mięśnie brzucha.....chyba ze to porostu ma tak być , jedyne co mnie boli to ręce od trzymania mebli ..

Gość mlod3
czesc ja od paru dni takze cwicze na twisterze ale nie trzymam sie szafy tylko macham rekami .... no i takze sie zastanawiam czy beda po tym jakies efekty

Gość dorolciaaaa
Sonka, właśnie chodzi dokładnie o to, żeby się na twisterze poskręcać:). Tak właśnie tłumaczył mi trener na siłowni, człowiek wykwalifikowany, zresztą ustawiał mi cały trening tak jak i innym na siłowni, każdemu indywidualnie w zależności od tego, czego oczekiwali:). Powinno się \"skręcać\" w talii, wtedy ćwiczenie daje efekty. Pamiętam, że ja odczuwałam ból w bokach, mięśnie skośne iemiałam dość wyćwiczone. A jakie miałam efekty? Wiem, że już nigdy nie będę mieć takiego ciała jak wtedy, ale ciągle pracuję nad tym.

Gość czarcinka
cwicze drugi tydzien, moje krecenie trwa 30 min..przyznam,ze poza miesniami na brzuchu,a dokladniej boczkami nic wiecej nie czuje zeby pracowalo.....efektow jeszcze nie widze...ale wole sie krecic na twisterze niz lezec na kanapie-od tego na bank nie schudne:-)

Gość bbbbbbbm
Też ćwiczę na Twisterze. Bardzo mi się to podoba. Efekty również! Ale oprócz ćwiczeń z Twisterem stosuję dietę makrobiotyczną. Dzięki takiemu jadłospisowi i ćwiczeniom odnoszę coraz lepsze rezultaty. Musicie wiedzieć, że dieta makrobiotyczna gwarantuje chudnięcie czterech kilogramów w dwa tygodnie. Jest to zależne od tego w jakim tempie indywidualnie chudniemy, ale zawsze można liczyć na dobre rezultaty. Ja mam już te dwa kilo mniej, a dietę stosuję właśnie tydzień. Na czym dokładnie opiera się ta dieta? Otóż opiera się ona na zjadaniu pieczywa z mąki z pełnego przemiału, oraz kasz, i ziaren słonecznik., orzechów i pestek dyni. Jak się okazuje takie produkty mają sporo błonnika, który wymiata wszystkie zbędne produkty przemiany materii. Co więcej w diecie znajdują się owoce i warzywa (w każdej postaci) i stanowią one dziennego pożywienia. Pozostałe „zasady diety makrobiotycznej znajdują się na http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/10/27/dieta-makrobiotyczna-pomoze-schudnac/ Spróbujcie tej diety i połączcie ją z ćwiczeniami z Twisterem, a na pewno szybciej schudniecie.

Gość aliceck
Kochane dziewczyny Twister działa, ale potrzeba trochę samozaparcia. na prawdę 15 czy 20 min dziennie, które spędzamy na oglądaniu tv czy byle czym innym możemy wykorzystać dla pięknej sylwetki. I tak podczas 16 dni od których rozpoczęłam ćwiczenia ominęłam 5. rezultaty: 2 cm mniej w talii, 1.5 cm mniej w obwodzie ud, oraz 0.5 cm w łydkach i biodrach. Niby niewiele, ale im dłużej tym lepiej:). Dodam, że robię też kilka minut ćwiczeń rozciągających, np. skłony w staniu, w siedzeniu do każdej z nóg; unoszenie nóg leżąc na boku, rowerek. Ale możecie robić co lubicie. Ja ćwiczę wieczorem jak oglądamy z chłopakiem telewizję. A najlepiej założyć słuchawki, włączyć taneczną muzykę i twister w ruch (lepiej się ćwiczy). Do tego piję zieloną herbatę i używam słodzika zamiast cukru. Nie mogę jeść słodyczy, na początku dostawałam szału bez cukru, w nocy wstawałam i byleby coś słodkiego zjeść, ale odzwyczaiłam się. Da się żyć bez cukru( czasami ciacho nie zaszkodzi:) i kochane uwaga na sól, im mniej tym lepiej. Do roboty! Powodzenia. Jakby były pytania lucy_eop@wp.pl :)