Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolcia444

Zastrzyki ze sterydów na blizny

Polecane posty

Witam, jestem ciekawa czy takie zastrzyki robi dermatolog, bo bylam dzisiaj u chirurga i powiedzial ze taki zabieg wyniesie u niego 150 zl a raczej pewne jest ze jeden nie wystarczy. Nie chce płacic kasy bo zreszta za bardzo mnie nie stac na takie zabiegi dlatego jestem ciekawa czy nie moze po prostu wykonac tego dermatolog. Recepte na lek juz mam, wiec wystarczy tylko go wstrzyknac pod skore.

Mam nadzieje ze tego tematu jeszcze nie bylo, w kazdym razie szukalam ale niczego podobnego nie znalazłam.

Gość a powiedz mi bo mnie to
interesuje w jaki sposob taki zastrzyk dziala na blizne??

lekarz powiedzial ze tam sie zaczynaja tworzyc naczynka krwionosne, czyli chyba krew bezposrednio dopływa, a blizna sie zmniejsza.

tyle ze nie wszystkie blizny sie poddaja leczeniu a przynajmniej nie od razu, no ale warto probowac.

Gość a powiedz mi bo mnie to
tez mam blizne ktora chcialabym usunac i zastanawiam sie nad roznymi metodami, takze chirurgicznymi, ale zaciekawily mnie te sterydy

to sie wstrzykuje, a po miesiacu znowu sie powtarza to samo i tak niby ta blizna ma zniknac. Ja chcialam zeby mi NFZ zrefundowal ten zabieg bo słyszalam ze to mozliwe ale okazalo sie ze nie poza tym lekarz powiedzial mi ze mi nie wytnie skory i nie zszyje jej bo powstanie znowu blizna przerostowa, jedynym innym wyjsciem byloby wszczepienie ekspandera pod skore ale to jest bardzo drogie, nie liczac samej operacji. :(