Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lota

pytanie do mądrych ludzi

Polecane posty

Gość lota

czy jest taki zwyczaj ze druhna nie zabiera swojego partnera na pierwszy dzień wesela tylko dopiero na drugi?

a czy wszystko się musi kręcić wokół zwyczajów ludów ?? To nudne jak cholera :P Pełen spontan jest najlepszy

Gość
już nie ma takiego zwyczaju :) może u Boryny tak było :o

Gość lota
w ten sposob zostalema zaproszony. to znaczy najpierw zaproszony na slub i wesele a potem jakby delikatnie wyproszony z pierwszego dnia. nie mam ochoty isc na drugi bo sie bede zle czul ale czy tak sie robi, bo ja to sie nie znam?

Gość ololo
ja bym sie wkurwil

Gość makaroniko
pierwszy raz w zyciu slysze takie gowno....tzn. twoja laska ma byc druhna i ma przyjsc sama??? to dopiero obciach...

Gość ololo
no tak bo podobno druhna ma w czasie wesela tyle obowiazkow iz nie bedzie miec czasu dla swojego partnera czyli dla mnie. to jakas durna tradycja czy poprostu zmniejszanie kosztow?

Gość ololo
jakby co to pisze pod roznymi nickami

Gość makaroniko
nie wiem czy tu chodzi o koszty (chyba ze wesele jest na 10 osob to tak, koszty zmniejszyly by sie drastycznie ;) ), ale raczej o glupote i brak wyobrazni osoby od ktorej to wyszlo, jesli twoja laska tak cie potraktowala to sorry ale u mnie byloby adios...gdyby ktos mi zaproponowal pojscie na wesele i bycie druhna ale bez mojego faceta to moglby sobie swoje wesele razem ze soba wcisnac w dupe

Gość
no nie zorientowalismy sie ;p i co niby mialbys robic na tym drugim dniu? trzymac towarzystwu glowy przy zyganiu jak sie za bardzo upija? i nie zakzde wesele jest 2 dni cos jest na rzeczy ja bym zapytala sie WPROST

Gość lota
nie wiem czy to wymysl panstwa mlodych czy rodzicow panstwa mlodych. wiem ze druzba dostal takie samo polecenie co do swojej partnerki ktora podobno zgodzila sie isc na drugi dzien. nie chce robic przykrosci swojej dziewczynie bo jak ona sie bedzie czula jak przyjdzie sama a druzba z partnerka?

Gość lota
w dodatku dziewczyna powiedziala ze ona nie moze isc sama na drugi dzien i sobie wezmie kogos innego jesli ja nie chce

Gość lota
prosze o wiecej opini

Da druhny na weselu jest druh. Drzewa do lasu nie wnosimy.

.gdyby ktos mi zaproponowal pojscie na wesele i bycie druhna ale bez mojego faceta to moglby sobie swoje wesele razem ze soba wcisnac w d**e podpisuję się pod tą opinią. jakby mnie ktoś w ten sposób na wesele zaprosił, to najpierw opadłaby mi szczęka, bo o takim chamstwie w życiu nie słyszałam, a potem powiedziałabym, co o tym myślę i na tym weselu raczej by mnie nie zobaczyli.

Gość lota
tylko ze to jest przyjaciolka mojej dziewczyny, nie chce zeby miala wybierac miedzy mna a nia, no i oni pewnie tez beda sie pytac czemu nie chce isc. myslale ze tak sie poprostu robi ale widze ze wam sie to tez nie podoba

Gość lota