Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMaarciaaa

temat pracy lic.

Polecane posty

Gość MMaarciaaa

jaki wybrac temat precu licencjackiej na germanistyce

Gość lolowa
Berlin

Gość bzdura..
może metodyka nauczania :) ?

Gość MMaarciaa
dzieki za pomysl:) mamy jakies propozycje ale samemu tez mozna wymyslic. Ja sie boje ze jak wybiore gotowy temat to bede miala problemy ze znalezieniem literatury

Gość poldiiiiiii
cos z lliteratury

Możesz pisać o Wende-Kulturkunde Np. przedstawienie Austrii u Bachmann z literatury Języko: język sportu, język tekściarzy hiphopowców lub coś bardziej z zagadnień gramatycznych Metodyka: cokolwiek, tylko w ujęciu metodycznym Translacje: o jakiejś książce i przekładzie, tego typu problematyka (dobry, zły przekład)

Gość MMaarciaaa
Liuteratur albo Landeskunde albo Methodik za gramatyke Sprachwissenschaft wole sie nie brac ;)

Gość MMaarciaaa
moze byc taki temat o jezyku hip-hopowcow? tylko czy jest wystarczajaco duzo literatury na ten temat...

Nie musisz całego, mozesz wziąć konkretny zespół i przeanalizować ich teksty-to tylko lic. czyli 30 stron. Napisz, co Cię interesuje, to postaram Ci się pomóc.

Gość MMaarciaaa
najchetniej to cos z nowoczesnej literatury (epika )(liryka i dramat raczej odpadaja) albo z metodyki- moze cos o szybkim,efektownym uczeniu jezyka obcego lub o nauce jezyka obcego jako Lernproblem ewewntualnie cos z Landeskunde ale nie wiem co;/

Hmmm, no to może: jakiś motyw u różnych pisarzy (chociaż to chyba bardziej na mgr), albo jeden konkretny motyw u konkretnego pisarza: Bernhard jest dośc charakterystyczny, choć niekoniecznie fajny ;) Bachmann-ona nawet jak pisze o czymś, to pisze o Austrii, Böll-wojna i jego Kurzgeschichten, w Jelinek bym sie nie pakowała ;) Moze jeszcze Bernharda coś... Metodyka-coś o Lerntechniken, ze jedni uczą się lepiej słuchając, inni oglądając, etc. Możesz też jedną technikę lepiej przeanalizować i ćwiczenia do tego jako część praktyczna. Landeskunde-nie wiem, skąd jesteś, ale czasem są tematy regionalne, tak jak u mnie np. getto łódzkie czy łódzcy fabrykanci pochodzenia niemieckiego, może też coś takiego jest w Twoim mieście, ale nie szukaj niczego rozbudowanego, tylko jeden konkretny aspekt. Jak najlepiej napisz maila, to postaram Ci się jeszcze pomóc: persephone@tlen.pl

Gość MMaarciaaa
Dziekuje Ci bardzo za pomoc i za maila. O Lerntechniken mi sie spodobalo:) metodyki nie mialam dobrze wykladanej ale do tego tematu jest wiele ksiazek takze mysle ze sobie poradze...jeszcze sie zastanowie i odezwe sie w najblizszym czasie. A teraz juz lece i dziekuje Ci jeszcze raz :)