Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anioł i diabeł w jednym

Czy któraś z was jest z facetem po wazektomi? lub jest facet po takim zabiegu?

Polecane posty

Lub kobieta po histerktomii... interesuje się tym tematem i jestem ciekaw jaki jest seks po takim zabiegu... jak się po takim zabiegu człowiek nie czuje potrzeb seksualnych... z góry mówie że pytam o to tak na wszelki wypadek na przyszłosc... w niemczech taki zabieg miałbym za 400 euro... a w polsce jest koniecznosc prawdopodobnie posiadania dziecka i 40 roku życia...

Gość ginekoolog
"Po wazektomii... Reakcje kobiet na wazektomię to inna sprawa. Czytałem, że niektóre kobiety źle reaguje na seks z bezpłodnym mężczyzną. Faceci po wazektomii na różnych forach narzekają czasami, że ich żony nie chcą już się z nimi kochać. Jest to, rzecz jasna, problem psychologiczny, nie medyczny, ale w psychice niektórych kobiet jest jednak jakaś bariera, a jej istnienie potwierdzają posty Pań na tym forum. Możemy pisać, że to bzdura, ale zjawisko jest realne. Choć nie najważniejsze i najbardziej problematyczne w tym kontekście. Innym nieprzyjemnym powikłaniem jest tzw. ahedonia, czyli wytrysk bez orgazmu (albo 'pusty orgazm', jak to się czasem określa). Niektórzy faceci po wazektomii odczuwają znacznie mniejszą przyjemność niż wcześniej. Cześć z nich wyłącznie z tego powodu poddają się rewazektomii, o czym pisze np. Andrew Dawson, najbardziej znany angielski specjalista od ponownego łączenia nasieniowodów. Plusy i minusy... Plusy są oczywiste, sam się zdecydowałem na zabieg, bo miałem już dość życia w strachu czy świadomości, że moja kobieta szpikuje się hormonalną trucizną. To wszystko jest jasne. Minusy są mniej oczywiste, ponieważ lekarze z takich zabiegów żyjący nie są skłonni mówić o możliwych powikłaniach, a raczej bezczelnie i interesownie te informacje ukrywają. Stąd moja aktywność na tym forum. Swoją drogą, samoistna rekanalizacja zdarza się znacznie częściej niż to można wyczytać w "statystykach" klinik wazektomijnych. Wystarczy spojrzeć na liczbę procesów wytoczonych lekarzom, którzy zapewniali, że teraz już na 100 procent itd. A ile osób takich procesów nie wytacza...? Łatwo się domyślić, że większość." źródło: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246799&start=240

Gość w polsce
to jest podobno nielegalne jeśli nie ma względów medycznych

Gość 1234567.........
a ja gdyby była możliwość podwiązałabym sobie jajniki przynajmniej nie musiałabym brać tabletek i spokój do końca życia ...ale ponoć nie ma takiej możliwości chyba że przy okazji innej operacji lekarz by się zdecydował ....w zasadzie uważam że faceci też powinni decydować się na takie zabiegi

Gość mariola1978

Moj mąz jest po wazektomii. Mamy dwojke dzieci i nie chcemy miec wiecej, do tego sam seks bez gumki i groźby ciazy jest o wieeeeele przyjemniejszy. Mysle, że na takie zabiegi nie musisz wyjezdzac do Niemiec, u nas tz sa dobrzy profesjonalisci w podobnych cenach. My akurat robilismy u Jerzego Michajłowskiego w Gdańsku i mąż bardzo sobie chwalił wykonanie, wiec jak jestes z okolic to mozesz nawet podjechac i podpytac :)