Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gakote

aikido dla przedszkolaków

Polecane posty

Gość gakote

Witam serdecznie:-) Mam pytanie do mam- od września otwieram oddział szkoły aikido dla młodzieży szkolnej i starszych. Planuje jednak ponadto wystapić z propozycjądo dyrektorów przedszkoli o możliwość prowadzenia zajęć dodatkowych właśńie dla przedszkolaków. Wiem, że dzieci mają zajęcia z rytmiki itp. ale coraz częściej w iększych miastach prowadzone jest np. judo. Chciałabym ogólnie pocwiczyć nad ich sprawnościa i nauczyć podstaw aikido w sposób ciekawy i interesujący dla milusińskich:-) Chciałam poznać opinię mam czy zapisałyby dzieci na takie zajęcia w przedszkolu?

również kurs przysposobienia wojskowego dla starszaków wskazany. kurs tolerancji, stosowania środków antykoncepcyjnych i wisażu

To zwykle jednak zależy od dziecka, chociaż trochę musi chcieć samo, bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Propozycja jest ok. Oprócz z dzieci trzeba jeszcze jednak przekonać rodziców, a to może być gorzej, bo oni rzadko będą wiedzieć, co to za zwierzę. Kiedyś próbowałem przekonać moje dzieci do czegoś podobnego, ale wygrały gry, m.in. Tekken3. Nic na siłę. Musisz organizować pokazy, to działa, przynajmniej na początku.

Gość gość
Jeżeli już chcesz żeby dziecko trenowało aikido, to niestety ale musisz znaleźć naprawdę porządną szkołe. Na przykład: http://aikido-iwama.pl/klub/

Pomysł bardzo dobry i na pewno wypali. W przedszkolu, do którego syn uczęszczał, odbywały się dodatkowe zajęcia z piłki, tańca, po przedszkolu judo. Aikido wg mnie przyjęłoby się - próbuj. A przy okazji warto zapisać się do bazy trenerów na tej stronie http://lepszytrener.pl/