Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gakote

aikido dla przedszkolaków

Polecane posty

Gość gakote

Witam serdecznie:-) Mam pytanie do mam- od września otwieram oddział szkoły aikido dla młodzieży szkolnej i starszych. Planuje jednak ponadto wystapić z propozycjądo dyrektorów przedszkoli o możliwość prowadzenia zajęć dodatkowych właśńie dla przedszkolaków. Wiem, że dzieci mają zajęcia z rytmiki itp. ale coraz częściej w iększych miastach prowadzone jest np. judo. Chciałabym ogólnie pocwiczyć nad ich sprawnościa i nauczyć podstaw aikido w sposób ciekawy i interesujący dla milusińskich:-) Chciałam poznać opinię mam czy zapisałyby dzieci na takie zajęcia w przedszkolu?

Gość kyokushin 100
Dzieci nie posiadam heh, ale sama od ok 8 roku życia trenuje sport walki jakim jest kyokushin karate, mój brat natomiast trenuje od 6 roku życia i jest to super sprawa dla dziecka, jak bym miała swoje to na 100% bym posłała mogłoby byc aikido ale kyokushin jest mi bliższe. W klubie w którym trenuje Sensei prowadzi treningi dla maluchów i jest naprwade duze zainteresowanie. Pzdr OSU

Gość gość
http://aikido-iwama.pl/klub/ - Polecem zajrzeć do tego klubu aikido. Mają tam całkiem dobre podejście, również do młodzieży.