Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

salsakatarinka

CZY KTOŚ SIĘ ZNA NA RÓWNANIACH RÓŻNICZKOWYCH?????

Polecane posty

Gość znam sie na wszystkim.
znam kogos kto sie zna

Gość no nie kumam przeciez
a jaki problem!? Przecież to jak zwyczajne równania tylko z dużą iloością odejmowania nie?

konczylam mat-fiz. ale to bylo dawno temu. a w czym problem?

pani chwile poczeka, zaraz pomyslimy.

a warunki brzegowe?

Gość Zielony liść
Szukam porządnej dziewczyny. Porządna to dla mnie taka , która: 1) Jest dziewicą pochwową, analną, ustną, piersiową, podpaszną, stopową, ręczną i każdą inną (piszę tak, bo kobiety to hipokrytki i czasem uważają się za dziewice , bo są "dziewicami analnymi" ). 2) Nigdy nie miała penisa w buzi i nie całowała penisa, nie dotykała penisa ustami, ręką, stopą lub inną częścią ciała. Chodzi o penis ludzki, ale także zwierzęcy. Dopuszcza się dotykanie penisa ze względu na wykonywany zawód (pielęgniarka, lekarz, weterynarz - przypominam, że prostytutka to nie jest zawód). 3) Nigdy nie robiła facetowi dobrze ręką - mam na myśli popularne trzepanie konia. 4) Nigdy nie rozebrała się do naga przed facetem (nie mówię o lekarzu itp) , dopuszczalne jest bikini na plaży czy nad jeziorem lub na wolnym powietrzu w skupisku ludzkim. 5) Nigdy nie przyjęła nasienia na swoje ciało lub do swojego ciała , w usta, w pupę, w pochwę, w ucho, w nos, w oko. Tutaj moje zdjęcia: http://nasza-klasa.pl/profile/21591555

grodzki, spizdzaj stad

aha... te warunki to mogą być zerowe tylko z jednej strony nie? to z drugiej strony T(oo)= To, może tak być?

równanie rozwiązuje się normalnie, jest to niejednorodne równanie pierwszego rzędu, rozwiązujemy najpierw równanie jednorodne - otrzymujemy całkę ogólną, następnie rozwiązujemy równanie niejednorodne (szukamy dowolnego rozwiązania szczególnego równania niejednorodnego), rozwiązanie ogólne otrzymujemy jako dowolną kombinację liniową owych dwóch rozwiązań, współczynniki zależą od warunków brzegowych

słuchaj będziesz tu jeszcze chwilę? Pokażę Ci coś wymyśliłam i powiesz mi co o tym sądzisz, ale tak z 5 minut to zajmie

transformatą Laplace'a znaczy się? idzie, oczywiście, że idzie mała podpowiedź rozwiązanie ogólne jest postaci delta T=A*exp(-Gth*t/Cth)+(epsilon*phi0/(Cth*i*omega+Gth))*exp(i*omega*t) gdzie A to stała zależna od warunków brzegowych

Słuchaj! Nie przepisuje tego bo wyszło mi dokładnie tak samo z tego Laplacea!!! No identycznie. Ale mnie mózg normalnie boli. :D Nie mam faktycznie tych warunków brzegowych, ale tak sobie myślę że nie potrzebuję ich do tego celu. Bo ten pierwszy człon itak eksponencjalnie maleje do zera, wiec jak z niego zrezygnuję i opiszę ten czujnik tylko tą drugą częścią to itak będzie działał właściwie dla mocy promieniowania z zakresu który ma badać. Dzięki za czas :D Nawet nie myślałam że tak cieżko jest odtworzyć rzeczy które robiło się nawet nie tak dawno temu! No 3 lata. Dobranoc. :)