Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porzcucona

mam 23 lata i grozbe staropanienstwa nad soba

Polecane posty

Gość porzcucona

Hej. Mam 23 lata, jestem po dwoch powaznych zwiazkach i kilku przelotnych. Wszyscy mezczyzni mnie zostawili. Nie jestem glupia, brzydka, odpychajaca, ale kazy twierdzil, ze czuje sie jak pies na smyczy i mnie juz nie kocha. Wiec odchodzil. Kolejne rozstania poteguja wzburzone emocje rodziny- caly czas dopytuja sie , czy kogos mam, a ze to najwyzszy czas, ze zostane stara panna i nikt mnie juz nie zechce ,bo lada chwila bede stara. Obsesja udzeilila sie i mnie. Co rano w lustrze doszukuje sie kolejnych zmarszczek, kupuje kremy przeciw starzeniu, kryrtycznym okiem odkrywam coraz to nowsze defekty wygladu. Jak ide ulica to kazdemu patrze na palce czy ma obraczke lub pierscionek zareczynowy. Wieczorami rozmyslam o samotenj przyszlosci, bo wiem juz , ze tak na pewno bedzie. Czuje sie gorsza o polowe mniejszej wartosci, ze nikt mnie nie chce, kazdy zostawia i widokow na stalego partnera nie mam zanych.

Gość lasdy
kobieto !!!! Masz dopiero 23 lata, o jakim staropanieństwie Ty mówisz ???

Gość ja mam stacjonarny w domu
no ze tak brzydko powiem: ALEŚ TY BABO GŁUIA!!! w wieku 23lat staropanieństwo?? przestań!!! skoro mówią ci ze czują się jak na smyczy to moze trzeba ją trochę wydłużyc, zmienić coś w sobie, dac na luz??

Gość masz jeszcze czas
staropanieństwo to grozi tym co "mam 25 lat i nigdy nie miałem dziewczyny"

Co rano w lustrze doszukuje sie kolejnych zmarszczek, kupuje kremy przeciw starzeniu" po czym ide do osiedlowej przychodni gdzie z wszystkimi rowiesnikami podpierajacymi sie kulami i laskami wymieniamy w korytarzowej poczekalni doswiadczeniami na temat stosowania past do mycia protez szczękowych , tudzież dyskutujemy o waloryzacjach rent i emerytur i plotkach osiedlowych .... ostatnio nawet zauwazyłam u siebie pierwsze siwe włosy :D :P

Gość pocałujcie mnie w d...
2/10

Gość ktos____
Autorko nie przesadzaj. Kiedyś było inaczej. Ludzie nie musieli kończyć kształcić bo bez względu na wykształcenie i tak praca była. Małżeństwa zawierane były w wieku 17, 18,19 lat. Jak dziewczyna nie wyszła za mąż była starą panną. Teraz czasy się zmieniły. Najważniejsze jest wykształcenie. Po za tym obecnie nie ma takiego określenia jak stara panna tylko singiel:) Jesteś jeszcze bardzo młoda i przejmuj się presją wywoływana przez rodziców. Na pewno znajdziesz tego jedynego.

Wyluzuj i ciesz sie mlodoscia :) Ja mam prawie 30 i nie czuje sie stara panna, mam gdzies opinie innych.

Gość wiosenny powiew
dziewczyno w tym wieku kupujesz takie kremy ???? no wyluzuj bo czego będziesz używała za 10 lat 23 lata to rozkwit młodości ...baw się ..ucz...rób karierę a związek sam przyjdzie jak nie teraz to za 2-3 lata ale kazy twierdzil, ze czuje sie jak pies na smyczy .....widać jesteś dość zaborczą osobą ....radzę zmienić swoje podejście i na tym polu...nikt nie lubi być uwiązany ....sprawdzany itd...

Gość ktos____
Autorko nie przesadzaj. Kiedyś było inaczej. Ludzie nie musieli kończyć kształcić bo bez względu na wykształcenie i tak praca była. Małżeństwa zawierane były w wieku 17, 18,19 lat. Jak dziewczyna nie wyszła za mąż była starą panną. Teraz czasy się zmieniły. Najważniejsze jest wykształcenie. Po za tym obecnie nie ma takiego określenia jak stara panna tylko singiel:) Jesteś jeszcze bardzo młoda i przejmuj się presją wywoływana przez rodziców. Na pewno znajdziesz tego jedynego.

enamorada ty jestes w takim wieku ze z taka jak ty to najlepiej facetowi w łozku :D i przyjmij to jako komplement :D

Gość *ASIA 26*
AUTORKO!!!! BEZ OBRAZY ALE CZY TY JESTES NORMALNA?!! bo ja mam watpliwosci.Faktycznie,masz peoblem zyciowy,ojej,zostaniesz stara panna,swiat sie zawali...Wspolczuje Ci ale nie z tego powodu,ale dlatego bo jestes glupsza niz ustawa przewiduje...Swoja droga masz bardzo 'powazne' problemy,faktycznie...Kremy przeciwzmarszkowe w Twoim wieku-za 10 lat to juz tylko botoks Ci zostanie. Jak mnie W.K.U.R.W.I.A.J.A. takie puste laski jak Ty ktorych celem zycia jest wyjscie za mąz...Slow brak,co za pusta kobieta z Ciebie,szok!!!

Gość porzcucona
Bardzo prosze o kulturalne komentarze! Nie uwazam sie za osobe pusta, jestem wyksztalcona, zaraz bede konczyc studia, mam przyjaciol i pasje. To jest moj problem i chcialam sie z nim podzielic, a nie jest to tak, ze wyjscie za maz to jednyny moj cel w zyciu, wiec prosze mi nie wmawiac czegos, co jest nieprawda.

to czym się przejmujesz, skoro wyjście za mąż nie jest twoim głównym celem życiowym ? Poczekaj Cierpliwość.... Jedyne co mogę polecić w takiej sytuacji. Ale nie użalaj się nad sobą..... bo wierz mi, że twój problem to raczej błahy problem ...:)

Gość *ASIA 26*
No faktycznie masz wielki problem..Nie widzisz tego ze jestes zenujaca? Co z tego ze skonczylas studia? Teraz i mloty moga miec magistra,zadna sztuka! Widac natomiast jak masz popierdzielone w glowie skoro masz takie problemy,wybacz,ale inaczej tego sie nazwac nie dalo,to szczyt pustactwa i zenady...Coz,lekiem na Twoj 'problem' jest szybko zpalanie faceta,najlepiej jeszcze od razu z nim wpadnij to sie z Toba moze ozeni i dzieki temu 'nie bedziesz stara panna'...slow brak co za idiotki po tym swiecie chodza...

Gość orinooko
Porzucona, troszkę racji masz. Dopóki się studiuje, łatwiej znaleźć fajnego chłopaka. Bo potem co? W pracy albo się jakiś jedyny wolny, nie koniecznie fajny egzemplarz się trafi, albo i nie, a po dyskotekach przecież nie będziesz się szlajać z małoletnimi obciągarami spod bloku. :O Skoro dotychczasowi skarżyli się na ograniczanie wolności, zakombinuj, jak to zmienić następnym razem.

Gość eh-babybaby
mam 32 lata , nie moge sie opedzic od adoratorow -czy jestem stara panna? wez nie zartuj---no ale skoro czujesz ze w wieku 23 lat trzeba miec meza , gromadke dzieci to gratuluje..wez sie lepiej doksztalc, podrozuj a na pieluchy i uslugiwanie chlopu masz jeszcze czas

Gość ja pierdykam normalnie
aska ma racje, ty normalnie poyebana jestes

Gość ja pierdykam normalnie
aska pozdrawiam:)

Gość ffgdfdsdsds
haha zawsze mnie to bawi, jakie powazne zwiazki?? ruchalo cie dwoch facetow bez slubu i to jest POWAZNY zwiazek? nie badz smieszna. jak dla mnie jestes za latwa i moze tu jest problem? szanuj sie bardziej.

:) jej, wyluzuj, kończysz pewne studia itd - zbyt młoda jesteś. Ciesz się życiem a nie takie urojone problemy wymyślasz. A rodzinkę olej w tym względzie, co to znaczy najwyższy czas? Kiedy to jest? Trzy pełnie księżyca po nocy świętojańskiej w roku którym przekroczysz X lat? I kiedy u licha będziesz stara? Też chętnie się dowiem? Zajmij się tym co lubisz robić reszta przyjdzie sama. pozdr

Gość mezczyzna1
To jakas plaga najpierw ktos wstydzi sie dziewictwa teraz staropanienstwo w wieku 23 lat. Buahahaah ludzie czy wam sie nudzi ???? 23 lata i staropanienstwo ??????

Gość *ASIA 26*
ja pierdyklam -tez pozdrawiam:) Normalnie przesada,ja mam 26 lat i nie mam meza to rozumiem ze jestem juz naprawde stara panna,hahaha! Pewnie autorka na moim meisjcu by sie juz pochalastalam26 lat,ojej,to straszne :classic_cool:

Gość eh_babybaby
no a jak by byla na moim miejsu to ja juz nie chce myslec--szok jakie ludzie maja problemy

porzcucona - mysle ze tak naprawde to nad czym powinnas sie zastanowic to fakt ze to Ciebie zawsze zostawiaano a nie odwrotnie. Chyba wiem na czym polega Twój problem i nawet wiem jak to rozwiązać ale potrzeba nad tym dużo samokontroli i dużo pracy.

Gość polk
Aska 26 wcale się nie dziwię, że nie masz męża, kto by taką wulgarną babę chciał:D:D:D

Nie przesadzaj. Stara panną zostaje się od 26ciu :P