Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lodka

Ucieczka przed biurokracia-opcje

Polecane posty

Gość Lodka

Jak uniknac calego bigosu jaki mam serwuje USC.Moj narzeczony jest amerykaninem,planujemy sie pobrac.W Polsce aby zawrzec zwiazek malzenski potrzeba ok.3-4 miesiecy.Nikt nie ma tak dlugiego urlopu.Czy jest mozliwosc zawarcia zwiazku malzenskiego w innym kraju? Moze ktos przeszedl taka sytuacjie,bede wdzieczna za kazda rade...pozdrawiam LODKA

Gość dam ci dobra rade
wezcie slub cywilny w Ameryce,o ile jestes tam legalnie ...napewno bedzie szybciej.W Polsce musielibyscie byc 2 razy-z formalnosciami i 2 raz przyleciec na swoj slub.W innym panstwie pewnie tez mozna brac sluby ale formalnosci napewno trwaly by jeszcze dluizej.

Gość sdf
hej kumpela wyszla we wrzesniu w zeszlym roku za Polaka w USA.byly problemy z wiza,urlopem itd zeby robic w PL choc bardzo chciala. jednak najlatwiej bylo jej przyjechac doniego z wiza turystyczna i tam zalatwic wszystko i slub.niestety rodziny prawie nie bylo,tylko rodzice,ale sie odbyl.byla od maja,slub we wrzesniu. teraz sa tam,czekaja az ebda mogli do PL przyleciec.

Gość Lodka
Przepraszam nie napisalam ,ze ja jestem w Polsce tu mieszkam.Bylam w Stanach ale musialam wrocic,bo nie dostalam przedluzenia.Pomyslelismy,ze bedzie uroczysciej w Polsce bo ja mam duza rodzine ON tylko syna.Nie mialam pojecia,ze odmowa przedluzenia wiaze sie z utrata wizy,a zamazpojscie w Polsce z karkolomna sztuka.Lodka

to powodzenia,przyda sie,wiem przez co kolezanka przechodzila..moze On przyleci do Pl na wizie turystcznej? najlepiej dam Ci kontakt pozniej na kumpele,jej zapytasz ona ma dowswiadczenie.

Gość Lodka
Dzieki za kazda informacje!Lodka