Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebbi26

Czy i kiedy wasze piersi po karmieniu wróciły do poprzednich rozmiarow?

Polecane posty

Gość bebbi26

A może zostało coś więcej? Ja skończyłam karmić 3 miesiące temu i moje piersi zmalały ale są nadal większe niż przed karmieniem. Łudzę się, że takie już pozostaną w końcu małe B to i tak malutki biust :(

Gość u mnie są mniejsze
u mnie zrobiły się mniejsze niż przed ciążą nie ma czegoś takiego jak małe B, jakie masz wymiary w biuście i pod biustem ??????????? może nosisz źle dobrany stanik

Gość bebbi26
Nawet boję sie o tym poyśleć :( na chwile obecną mam pod biustem 85 a w biuście 95 więc 10cm róznicy więc jeszcze gorzej bo kwalifikuje się na A :o Po jakim czasie ci tak zmalały?

Gość nie karmie juz 6 msc.
i moje piersi sa nadal ciut wieksze niz przed ciaza a w szczegolnosci jedna z ktorej maly bardziej lubil ssac, troche to denerwujace bo wychodzi mi ze stanika :o

Gość u mnie są mniejsze
Jeżeli piersi są asymetryczne to rozmiar stanika dobieramy zawsze do WIĘKSZEJ piersi, a ewentualne luz w mniejszej uzupełniamy wkładką.

Gość nowa ja ja
Ja jestem 10 miesięcy po porodzie. Karmienie zakończyłam w 8 miesiącu. Teraz moje piersi mają taki sam rozmiar jak przed ciążą czyli 80 C. Było juz 80 DD :O Szkoda tylko, że nie sa już tak jędrne i "sterczące" jak przed ciążą. Myślicie, ze możliwe jest ujędrnienie ich jakimiś balsamami ?? Nie wiem czy jest sens wydawania kasy jeśli to ma guzik pomóc...

Gość bebbi26
Gdzieś byął tabelka z różnicą między obwodem w biuście i pod - do 11cm była miseczka A .... w porywach kupuje C ale tylko w wkładkami bądź push up'y inaczej bym sie "utopiła" w nieusztywnionym. MArzyła mi sie taka sama koronka na mseczkach to w A miałam luz, nie opinał mi piersi więc jak to jest?? Tak czy siak są większe niż przed karmieniem, wtedy wyglądałam jak dorastajaca dziewczynka :( boje sie że to powróci a jak będą jeszcze mniejsze to chyba juz wklęsną do środka :/

Gość bebbi26
I też jedna jest większa - dokąłdnie ta którą mała ssała częsciej.

Gość bebbi nosisz zły stanik
http://www.milena-bielizna.pl/ tu masz tabelkę !!!!!!!!!!!!!!!! inne są do dupy ! Mit 4: D? To rozmiar dla kobiet z dużym biustem? Wydaje się, że trudno polemizować z takim stwierdzeniem. Nic podobnego! Otóż D to nie jest rozmiar biustonosza, sama litera niewiele mówi o wielkości biustu. Dopiero połączenie liczby oznaczającej obwód stanika z literą odpowiadającą głębokości miseczki daje rozmiar stanika, który zawsze trzeba rozpatrywać indywidualnie. Nie ma uniwersalnej miseczki A, C czy D do których są doszywane paski materiału o różnej długości. Miseczka w staniku 60D będzie dużo mniejsza niż w staniku 85D. Co więcej, miseczka w staniku 80A będzie większa niż w staniku 65D. A TY MASZ MISECZKĘ D LUB E rozmiar 75 D !!!!!!!!!!!!! Przestań głupoty wypisywać ! Nic dziwnego, że masz spłaszczone cycki jak nosisz stanik o dwa numery za luźny, który ma o trzy rozmiary za małą miskę !

Gość bebbi nosisz zły stanik
www.malobiusciaste.prv.pl

Gość grunt to dobry biustonosz
Podstawowy błąd, jaki panuje w biustonoszowej świadomości ludzi, to to, że istnieje stały, bezwzględny rozmiar każdej miseczki, a przykładowo 70A, 75A, 80A etc różnią się od siebie tylko rozmiarem paska, jaki do tych miseczek jest doszyty. To bzdura, z powodu której 95% kobiet nosi źle dobrany stanik. W rzeczywistości, każda miseczka w zależności od obwodu, ma różną wielkość.

Jak widać, nie ma uniwersalnej miseczki A, B czy DD, a jedna kobieta 'mająca DD' może od drugiej 'mającej DD' mieć czterokrotnie mniejsze piersi. Jaki jest więc sens określania wielkości swoich piersi wyłącznie literką, bez podawania obwodu? Kolejną istotną rzeczą, jest obwód pod biustem. Jeśli obwód jest odpowiednio ciasno opięty - tak jak na opięte na ciele mamy majtki, biustonosz trzyma się tam gdzie ma się trzymać, a nie jeździ i przesuwa się cały dzień. Jeśli obwód stanika jest dobrze dopasowany, można go nawet nosić bez ramiączek bez przyszywania go do sukienki, żeby nie zjechał w dół. Najlepszą metodą sprawdzenia, czy obwód twojego stanika jest zbyt luźny, jest zapięcie go z przodu, miseczkami na plecach, w dół - bez zakładania ramiączek! Jeśli tak zapięty stanik możesz jeszcze sporo odciągnąć, lub też wręcz spada - nosisz zły rozmiar stanika. To obwód powinien trzymać stanik na miejscu, a nie ramiączka (ani tym bardziej twój biust)! Dlatego na pierwszym miejscu ustalania rozmiaru stanika, ustalamy obwód, a od niego liczymy miseczkę. http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html

hej!ja tez mam problem z piersiami...20 m-cy karmienia zrobilo swoje, niedość, że baaardzo zmalały, to są wiotkie i z rozstępami....wiem, że to tez zasługa tego, że szybko schudłam, obecnie ważę mniej jak przed ciążą, waga tez robi swoje tylko dlaczego cierpią na tym piersi ;-( przed ciaża narzekałam, że mam małe, ale teraz doceniam co mialam, bo były jędrne i w push apie nie wygladały źle...teraz to nawet push ap mi nie poprawia humoru, ale czego nie robi sie dla dziecka...

To że w twoim osiedlowym bieliźniaku są dostępne tylko 3 rozmiary biustonoszy - 75A, 75B i 75C - a na pytanie o 60E sprzedawczyni wytrzeszcza oczy - oznacza tylko i wyłącznie kiepskie zaopatrzenie i ignorancję sprzedawczyń. To, że ona nie ma czegoś w sklepie, nie oznacza, że to nie istnieje. "60E? Takich to nie produkują. Pani weźmie 75A, dobre będzie. Za szerokie pod biustem? Pani se zwęzi." Mamy 20 lat kapitalizmu, a w bieliźniakach scenki jak z komedii Barei. Na szczęście mamy sklepy internetowe, gdzie można zamówić sobie na spokojnie różne cudeńka, poprzymierzać na spokojnie w domu, bez strachu że jak "mamy A" i poprosimy o "C", to baba zmierzy nas wzrokiem i wyśmieje, a to co nie pasuje - odesłać i dostać zwrot pieniędzy - co gwarantuje nam polskie i europejskie prawo.

Gość nowa ja ja
o jaaa wg tego kalkulatora nie mam 80 C tylko 80 G :D:P T

hej!ja tez mam problem z piersiami...20 m-cy karmienia zrobilo swoje, niedość, że baaardzo zmalały, to są wiotkie i z rozstępami....wiem, że to tez zasługa tego, że szybko schudłam, obecnie ważę mniej jak przed ciążą, waga tez robi swoje tylko dlaczego cierpią na tym piersi ;-( przed ciaża narzekałam, że mam małe, ale teraz doceniam co mialam, bo były jędrne i w push apie nie wygladały źle...teraz to nawet push ap mi nie poprawia humoru, ale czego nie robi sie dla dziecka...

Wiele kobiet z małym biustem (lub sądzących że ma mały), po zmierzeniu się i otrzymaniu miseczek C, D czy E reaguje śmiechem i niedowierzaniem. No cóż, do sklepu nikogo na siłę do mierzenia nie zawlokę.

Ewa Sonnet jest gwiazdką znaną ze swojego dużego biustu. Jej biust uważany jest w powszechnej opinii za kosmicznie wielkie balony. Ma ona 102 cm w biuście. Nierzadko widzę na forum dziewczynę, która, z tego co podaje, mając 95-96 cm w biuście nosi 80A albo 75B! A więc zaledwie 6 cm w obwodzie od "wielkich balonów" do "małego biustu"? Wiele kobiet, sądzących że "ma A", w momencie kiedy rośnie im biust, z 75A przeskakują na... 80A, potem 85A. Idąc takim tokiem rozumowania, Ewa Sonnet nosiłaby 90A (90cm pod biustem + ~12 cm miseczka A), albo, idąc dalej, 95AA! W zasadzie to nawet po prostu mogłaby powiesić na ramiączkach, dookoła biustu zupełnie płaski kawałek materiału w rozmiarze 100-"zerówka". Przykład jest celowo przejaskrawiony, ale nie zmienia to faktu, że wiele kobiet dobierając biustonosz błędnie rozumuje w ten sposó. Wbija sobie w swojej świadomości że "ma A" i nawet jak biust jej urośnie - przytyje, po tabletkach itp, to zwiększa tylko obwód, bo "przecież ma A", zamiast zwiększyć miskę! Jak widać w ten sposób można praktycznie każdą kobietę wepchnąć w za małą miseczkę A czy B i "będzie dobra", jeśli tylko odpowiednio zwiększymy obwód pod biustem. A ewentualne niedogodności typu przesuwanie się i konieczność poprawiania takiego - w zasadzie sutkozasłaniacza a nie biustonosza - przy każdym ruchu, wrzynające się w pierś za wąskie fiszbiny usprawiedliwić "nietypowym biustem". Tymczasem wystarczy się zmierzyć i prawidłowo dobrać rozmiar biustonosza , żeby okazało się, że nasz biust jest mały tylko i wyłącznie w naszej głowie a my mamy za szeroki obwód pod biustem i za małą miseczkę... i że zamiast na przykład 80A mamy... 70D? Fajne, nie? Obejmij teraz swoją lewą pierś przy klatce piersiowej obiema rękami, tak jakby łuki pomiędzy palcami wskazującymi a kciukami były fiszbiną idealnego stanika. Lewą ręką zgarnij głęboko spod pachy, zaczynając nawet aż z pleców, prawą ręką zgarnij i podnieś z góry do dołu. Jak wygląda teraz twoja pierś? Dużo większa, już nie jest taka płaska? Dobry i dobrze dobrany stanik trzyma ją właśnie w taki sposób cały dzień.

Gość puszap rozsmaruje
Twoje piersi po całej klatce piersiowej! Wywal tol od razu! Lepsze są biustonosze usztywniane jesli koniecznie musisz nosić skorupy - o doborze rozmiaru już dziewczyny pisały wyżej

Gość nowa ja ja
Kurcze jak fajnie, że powstał ten temat !!! Dzięki wielkie 🌼 I faktycznie, ja nawet w sklepach bieliźniarskich nie spotkałam się z większym rozmiarem miseczki niż DDD Teraz wiem, ze są ciulowo zaopatrzone.

Gość
moje wrocily do rozmiaru z przed ciaxy jednak pojawily sie na nich rozsetepy(to dlatego ze poprostu z dnia na dzien przestalam odciagac pokarm i przeszlam na butelke) no i staly sie jakby obwisłe. smaialm sie zawsze ze mam flaki :P teraz jestem w 5 miesiacu ciazy i znowu mam jedrne, wielkie piersi :P

Tu jest całość tekstu : Całego nie skopiuję, bo liczy sobie 3 strony + zdjęcia. http://b75.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?1 Jeżeli link nie działa, to należy go skopiować do paska, jak nadal nie działa to wpiszcie w googla " stanikowy matrix".

jednak link nie działa, cała uroda kafe, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr wpiszcie w googla STANIKOWY MATRIX b75.blox.pl/

:( ja schudlam po ciazach ...teraz mam 70A chlip 😭 a za mlodu mialam cycki 75B-C ahhh

Gość zielony ogórek
padlinka, czyli pod biustem masz ok.85 cm tak ? Bo obwód 70 cm, jest dla kobiet, które mają pod biustem 80-85 cm.

Gość Judy23
Zmierzyłam sobie obwody i wg przeliczen z podanych stron mam 70 E :D (80 pod biustem, 93 w biuście) moje piersi są baaardzo małe - nosze 75B push up :/ i moze faktycznie stanik spłaszcza mi biust. Chętnie przeszłabym sie do sklepu z bielizna i przymierzyla 70 E heh tylko jak wyobraze sobie mine sprzedawczyni jak spojrzy na moje maleństwa... :D a nie chce kupowac przez internet i ewentualnie zwracac - koszty przesyłki i tak musze poniesc.

Gość kolorowa tęcza3
miseczka w 70 E nie jest dużo większa od tej w 75 B, ale ma zupełnie inny kształt, jak chcesz to dalej spłaszczaj swój biust, zwykle po dwóch miesiącach noszenia dobrego stanika piersi \" powiększają się\" o kilka cm i masz pewność, że z wiekiem ci nie obwisną. ja kiedyś nosiłam 75A, a teraz 60 E , wyobrażasz sobie ? z miseczki A do E ? też nie wierzyłam, zaryzykowałam i zamówiłam najtańszy model i nie musiałam odsyłać, był dobry. Koszty wysyłki jakie możesz stracić to tylko max 20 zł. Nie warto dać 20 zł, żeby mieć zdrowe i ładniejsze piersi? po za tym w dobrym staniku piersi wyglądają wizualnie na o rozmiar większe i to w miękkim. A jak założysz dobry pusup, to o dwa rozmiary. Wszyscy myślą, że robiłam sobie operację, a to tylko stanik ;) wcześniej nosiłam push 75A i nadal wyglądały na małe, a w 60 E wyglądają bardzo zgrabnie, a miseczka wcale nie jest większa, chodzi o kształt i ułożenie piersi, po prostu nie są spłaszczone :) dokładnie tak: Obejmij teraz swoją lewą pierś przy klatce piersiowej obiema rękami, tak jakby łuki pomiędzy palcami wskazującymi a kciukami były fiszbiną idealnego stanika. Lewą ręką zgarnij głęboko spod pachy, zaczynając nawet aż z pleców, prawą ręką zgarnij i podnieś z góry do dołu. Jak wygląda teraz twoja pierś? Dużo większa, już nie jest taka płaska? Dobry i dobrze dobrany stanik trzyma ją właśnie w taki sposób cały dzień.

Gość Judy23
Wlasnie przejrzalam stronke dopasowana.pl i chyba masz racje... zdecyduje sie na zakup 70 E ! Dzieki...

Gość bebbi26
mi wyszło UWAGA .......... 80A a nie D jak pisalyście ... !!!!!!!!!!!! :o (na wdechu 87, w biuście 95)