Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca pytająca

do wszystkich kupujących w necie

Polecane posty

Gość pytająca pytająca

Mam pytanie: czy jesli kupujecie cos wartościowego przez net chcielibyście wiedzieć czy paczka nie zostala rzucana lub wstrząśnięta? Paczkę można zabezpieczyć. Są takie naklejki, ktore pokazują z jaką siłą np kurier rzucił paczką. Wtedy będą ostroznie ja traktować. Nie zawsze można na miejscu sprawdzić czy zawartość paczk nie jest uszkodzona. A na takiej nalepce widać. Korzystalibyście z tego? Tak z ciekawości pytam.

Gość wawelski
jak kupiłem odkurzacz to był upierdliwie zawinięty w folię bąbelkową

Gość teeeeeeek
to zalezy jaki koszt byłby tej przyjemnosci ....

Gość pytająca pytająca
czasem kurier rzuci paczką a firma nie odpowiada za uszkodzenie, bo nie udowodni sie ze to ich wina (miała taka sytuację) niestety nie wiem ile kosztują, ale sie dowiem

Gość ffgdfdsdsds
nie kupuje nic drogiego przez neta. uwazam, ze to glupota ;)

Gość pytająca pytająca
a np jak wysyłasz do naprawy sprzęt na gwarancji, tak jest w roznych serwisach..

Gość cgfh
to chba cala paczka by musiala byc oklejona nimi.. na jakiej zasadzie te nakleiki maja dzialac? ;>

Można ustalić ze sprzedawcą, że będziesz mogła zajrzeć do paczki podczas odbierania i gdy towar będzie uszkodzony bądź nie ten, który miał byc nie odbierasz paczki....sprzedawca musi na poczcie wypełnić taki dokument..w nim jest zaznaczona opcja: sprawdzenie zawartości przesyłki pobraniowej przez odbiorcę...

Gość pytająca pytająca
to jest naklejka ok 9 cm średnicy, mierzy siłę wstrząsu, nie znam sie na fizyce i nie napisze jak to dokladnie działa na jakiej zasadzie. Ważne że mozna udowodnic kurierowi że paczką rzucił, lub wiózł ja po wertepach.. Pasek kontrolny zmienia kolor i pokazuje z jaka siła nastapil wstrząs.

Gość pytająca pytająca
no i sprawdzam zawartość przy kurierze, i widzę że jest uszkodzenie, wyraźnie widac że kurier rzucił lub upuścił, a on że "prosze mi to udowodnić" co z tego że zajrze do paczki firma kurierska uszkodziła przesyłkę a ja jedyne co moge to dochodzić swojego na drodze cywilnej. o takie wlaśnie sytuacje mi chodzi

Gość cgfh
zreszta z wierzchu moze byc nieuszkodze a po uruchomieniu , np pralki czy komputera, moze sie okazac ze nie dziala

Gość cgfh
haha :D czyli wg ciebie mam rozpakowac i podlaczac przy kurierze komp czy pralke zeby spr czy dziala, no troche by to trwalo...

Gość alacom
napewno bym byla spokojniejsza gdyby sprzedawcy zapewniali takie naklejki na wysylanych produktach

Gość pytająca pytająca
jak mam nie przyjąc towaru jeśli to np. mój własny laptop który wrocił z gwarancji

Gość pytająca pytająca
sa różne wskaxniki: wilgoci temperatury lub odchyłu fajna sprawa

Gość fghjfc
a skad wiesz o takich naklejkach?